Boydak tecrübeli CEO'ya emanet

İş dünyasındaki başarılarıyla dikkat çeken Mehmet Koca, Boydak Holding’e CEO olarak atandı.

Boydak tecrübeli CEO'ya emanet
Boydak tecrübeli CEO'ya emanet
GİRİŞ 01.09.2016 19:13 GÜNCELLEME 01.09.2016 19:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan Boydak Holding'i kimin yöneteceği belli oldu. Geçtiğimiz ay beş kişilik kayyum atanmasının ardından Boydak'a Üst Düzey Yönetici (CEO) olarak iş dünyasındaki başarılarıyla dikkat çeken Mehmet Koca atandı.

Endişeleri gideren atamanın geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştiği öğrenildi. Son 5 yılın verileri üzerinden yapılan araştırmada; “En Başarılı CEO'lar" listesinde 5. sırada yer alan Mehmet Koca, geçtiğimiz yıl CEO'luğunu yaptığı Konya'nın önemli firmalarından Torku ile yollarını ayırmıştı.

DİKKAT ÇEKEN HES AYRINTISI

Boydak Holding'e kayyum atanmasına rağmen, grubun bir diğer şirketi olan Hes Kablo'ya ilişkin herhangi bir karar verilmemişti. Mahkemenin Hes Kablo'yu kayyum karanının dışınta tutmasının şirketin ortaklık yapısından kaynaklandığı belirtildi. Özel durumu nedeniyle soruşturmadan ayrı tutulan Hes Kablo, yeni CEO Mehmet Koca'ya bağlı olamayacak. Kayseri ekonomisinin lokomotifi konumundaki Boydak Holding'in Mehmet Koca'ya emanet edilmesi bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

ENDİŞELERİ GİDEREN BİR İSİM

Bilindiği gibi Boydak Holding hissedar ve yöneticilerinin çoğunun FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından avukatlar Ramazan Arslan ve Yurdagül Keziban Kılıç Aksungur, bankacı Ramazan Erikli, mali müşavir Ahmet Ziya Beşparmak ile muhasebeci Mustafa Karakaya mahkeme kararıyla kayyum olarak atanmıştı. Kayyum heyetindeki isimlerin şirket ve holding yönetme tecrübesi endişeleri beraberinde getirirken, Mehmet Koca'nın nöbeti devralması Boydak Holding'in yönetimine dönük endişeleri ortadan kaldırdı.

İZZET SÜMER'İN GÖREVİ SONA ERDİ

Öte yandan, Boydak Holding'te CEO olarak görev yapan Memduh Boydak'ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İzzet Sümer CEO olarak atanmıştı. Sümer'in görevi de bu gelişmeyi takiben sona ermiş oldu.

EN BAŞARILI CEO'LAR ARASINDA

CAPİTAL dergisinin yayınladığı son 5 yıldaki verilere göre hazırlanan “En Başarılı CEO'lar" listesinde 5. sırada yer alan Mehmet Koca, BUSINESS dergisinin 2010 yılında yayınladığı “Krizin En Başarılı 100 Yöneticisi" listesinde de 36. sırada yer almıştı. Koca, Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanlığı görevini de yürütüyor.

YORUMLAR 15
  • Ali k. 7 yıl önce Şikayet Et
    bu boydak holdingi bana verin sonra görün ucururum yeminle
    Cevapla
  • hayyat 7 yıl önce Şikayet Et
    lütfen insanları kaportaya göre değerlendirmeyelim arkadaşlar.çok badem olup vatanı için ölmeye hazır insanlar var
    Cevapla
  • sincikli 7 yıl önce Şikayet Et
    SEMİZOTU katılıyorum sana kardeşim
    Cevapla
  • pkksavar 7 yıl önce Şikayet Et
    keçi sakallı olmasın da ne olursa olsun...
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu kayyum olayını anlamadım. Kayyum olmak için gerekli kriterlerin acilen açıklanması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle