Temmuz ayında 1170 kişi milyonerler ligine girdi!

Darbe girişiminin yaşandığı Temmuz ayında, doların rekor kırması yeni milyonerler ortaya çıkardı.

Temmuz ayında 1170 kişi milyonerler ligine girdi!
Temmuz ayında 1170 kişi milyonerler ligine girdi!
GİRİŞ 31.08.2016 12:41 GÜNCELLEME 31.08.2016 12:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin sokakta halk tarafından püskürtüldüğü temmuz ayında, piyasalarda yaşanan dalgalanma, her zaman olduğu gibi, paradan para kazananların ekmeğine yağ sürdü.

KAYIPLAR GİDERİLDİ

Özellikle uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin, yangından mal kaçırırcasına bir acele ile gerçekleştirdiği not indiriminin de etkisiyle 3.097 TL ile tarihi zirveyi gören doların temmuz ayını yüzde 11 primle kapatması, bankalarda döviz hesabı olanların servetine servet kattı. Sabah'tan Oktay Özdabakoğlu'nun haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) açıkladığı temmuz ayı bankacılık verilerine göre, bankalarda 1 milyon liranın üstünde mevduatı olanların sayısı temmuzda, bir önceki aya göre, bin 170 kişi artarak 98 bin 997'ye çıktı. Bu kişilerin hesabında bulunan paranın hacmi ise 611.8 milyar liradan 618.8 milyar liraya fırladı. Böylece mayısta 6 milyar liralık kayba uğrayan milyonerler, temmuzda bu kaybı telafi etmiş oldu. Türkiye'de bankalarda bulunan 1 trilyon 228 milyar liralık toplam mevduatın yüzde 50.4'ü milyonerlerin hesabında bulunuyor.

YABANCILAR DA ARTIYOR

Temmuz ayı verilerinde dikkati çeken diğer bir nokta ise Türk bankalarında hesabı bulunan yabancı milyoner sayısındaki artış oldu. Haziranda bankalarda 1 milyon liranın üstünde mevduatı bulunan yabancı sayısı 5 bin 755 iken, bu rakam temmuzda 6 bin 75'e çıktı. Yabancı milyoner sayısı bir ayda yüzde 5.5 artarken, bunların hesabındaki paranın büyüklüğü ise 63.2 milyar lira oldu.

822 MİLYAR LİRA 527 BİN KİŞİDE

Milyonerlerin döviz hesaplarının 280.2 milyar liradan 277.7 milyara gerilemesinde, rekor seviyelerinden dolar satılması etkili oldu. Bankalarda 250 bin-1 milyon TL arasında parası bulunan yerli yatırımcı sayısı 422 binden 428 bine çıkarken, bunların mevduat hacmi de 199.5 milyar liradan 202.7 milyara çıktı. Bankalarda 250 bin liranın üstünde mevduatı olan mudi sayısı 527 bin 491, bunların parasının büyüklüğü ise 822 milyar TL oldu. Bu tutar da bankalardaki toplam mevduatın yüzde 66'sını oluşturdu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 14
  • Fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    Üç günlük dünyada zengin olsan nolur, doğru dürüst yaşa hem bu dünyada kazan hem ebedi alemini. Akıl bunu gerektirir. Vatanını dolara satan kazanmış gözükse de, gerçekte kaybetmiştir.
    Cevapla
  • erdal yiğit 7 yıl önce Şikayet Et
    Vergi yada stopaj alınmıyor mu bunlardan bizden hemen alınıyor biz miyiz yabancı bunlar mı biz miyiz devletin vatanın sahibi bunlar mı sorgulamaya başladık.
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 7 yıl önce Şikayet Et
    ben dediyim adamin 3 5 yildiz otelleri dukanlari topraklari kendisinin sayini bilmediyi kadar sahilde daireleri vardir.ama buna bakmayarak iscinin garibanin prasini haramcasina kesiyor ve yiyor.gozu paradan doymaz.kanun hakk adalet vicdandan bu mehlukun haberi yok,
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 7 yıl önce Şikayet Et
    devami.bir sey yapan yok.benim sikayetlerim antalyanin adalet sarayonda antalyanin vergisinde antalyanin muratpasa belediyyesindedir.bir daha turkiyenin kanunlarini kabul etmeyen bu is adamini ihbar ediyorum.
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 7 yıl önce Şikayet Et
    antalyanin unlu is adami vergi kacakciligi ve sahte kira kontratlari yapiyor.bu adami sikayet etmedim bir devlet kurumu kalmadi.tum sikayetlerin onunu aldi.vergiye ihbar etdim.hala da bu adam ceza almamis.savcisa icinde bu adam olan dolandiricilar cetesine takibsizlik karari cikardi.sonunda 2013 yilda abdullah gule ve recep tayyib erdogana mektub yazdim.bu menluka bu mektublari yazdigimi soyledikde o dedi ki turkiyede ne kanun var ne devlet.nereye istiyorsan sikayet et bir sey cikmaz.ayni zamanda bu adam bana ve benim aileme santaj yaparak korkutuyordu.karakola sikayet etdim.su sikayetinde onunu aldi.ben vergikacakciligi yapan bu zengin is adamini antalyanin vergisine ihbar etdim.
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Onca olandan sonra doları hala yatırım aracı olarak gören haindir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle