Başakşehir'de bayram hazırlıkları

Başakşehir Belediyesi, kurban ibadeti için çalışmalarını tamamladı.

Başakşehir'de bayram hazırlıkları
Başakşehir'de bayram hazırlıkları
GİRİŞ 29.08.2016 16:53 GÜNCELLEME 29.08.2016 16:53

Başakşehirliler, Başakşehir 2.Etap ve Bahçeşehir Gölet mevkiinde iki bölgede oluşturulan Modern Kurban Satış Kesim Alanlarıyla bu yıl da sağlıklı ve huzur dolu bir bayram geçirecekler. Başakşehir Belediyesi, modern ve hijyenik kesim alanları, alanda sunduğu çok yönlü hizmetler ve bilgilendirme çalışmalarıyla Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Belediye ayrıca, kesim alanlarında vatandaşlara verilmek üzere kurban kesimi ve sonrasında dikkat edilecek önemli noktaları hatırlatan bir bilgilendirme broşürü de hazırladı.       

Sıra beklemeden kesim  

Başakşehir’de, 26 bin m2’lik geniş bir alanda kurulan iki ayrı tesiste, 126 adet büyük ve küçükbaş hayvan çadırı bulunuyor. Belediye, Bahçeşehir'de de Fen İşleri Kademe Amirliği'nde 13 bölüme ayrılan satış yerlerinde vatandaşlara hizmet verecek. Başakşehirli vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu sene de kurban kesim işlemlerini sıra beklemeden, zahmetsizce yapabilecek. Başakşehirli vatandaşlar, sıra numaraları anons edilinceye kadar, kendileri için ayrılmış yerlerde dinlenerek, belediyenin ikramlarını tadabilecekler.

Mobil Kurban Sistemi

Başakşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı ve büyük ilgi gören Mobil Kurban sisteminden vatandaşlar bu yıl da Başakşehir Kurban Satış Kesim Alalnında faydalanabilecekler. Kurbanlığın kayıt numarası üzerinden barkod okuyucu mobil cihazlarla yapılacak sorgulamalarda hayvanların tüm bilgilerine ulaşılabilecek.Kurbanlığın yaş, yetişme yeri, sağlık durumu gibi önemli bilgileri edinen vatandaşlar, kurbanlıklarını güvenle alabilecekler.     

Bayramlaşma ve ikram

Başakşehir ve Bahçeşehir’de kurban kesimi, bayram namazını takiben, verilen sıra numaralarına göre yapılan anonslarla başlayacak. Önceden kurbanlığını alan vatandaşlar, kendilerine verilen günde, sıra beklemeden, saatinde gelerek kurban kesimlerini yaptırabilecekler. Otomatik galoş makinesiyle ayaklarına galoş giyen vatandaşlar, steril bir ortamda, sıra numarası gelinceye kadar bekleme salonlarında birbirleriyle bayramlaşabilecekler. 

Etler ayrılıp poşetlenecek

Bayram günü sıra numarası alan vatandaşlar, Belediyenin oluşturduğu bekleme alanlarında ikramlar eşliğinde bekleyecek. Kesim gerçekleştiğinde de marketlerde olduğu gibi, poşetlere konulan etlerini alarak evlerine gidebilecekler.

Başakşehir Belediyesi, Kurban Alanlarında yer alan satıcıların da sorunsuz bir bayram geçirmeleri için kesim alanlarında temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bölümler hazırladı. Satıcılara ranza, yatak ve yorgan verilmesiyle birlikte yemek yeme imkânı olan bağımsız bölümlerin de yer aldığı kurban satış ve kesim yerleriyle ile ilgili her türlü soruları için Başakşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezi’nin (BİKOM) 444 0 669 nolu telefonunu arayabilecekler. 

Belediye birimleri bayram boyunca görevde

Kurban Bayramı’na yakışmayan uygunsuz görüntülerin yaşanmaması için belediyenin kurduğu sağlıklı kurban kesim alanlarının kullanılması gerektiği söyleyen yetkililer, yoğun araç trafiği için de önlemler aldı. 100 araçlık otopark ile trafiğin düzenli akışı da sağlanacağı kesim alanları ve çevresi, 24 saat kamera sistemi ile takip edilerek tesislerde, belediye birimleri bayram boyunca hizmet verecek.