Üretimde yeni reformlara hazır olun!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'ne dair bilgi verdi.

Üretimde yeni reformlara hazır olun!
Üretimde yeni reformlara hazır olun!
GİRİŞ 27.08.2016 15:38 GÜNCELLEME 27.08.2016 15:38

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hazırlıklarını yaptıkları "Üretim Reform Paketi"nin amacının üretimin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, İzmir için özel ve uluslararası projeler yapmak istediklerini belirtti.

İZMİR HEDEFİ

Faruk Özlü, İzmir'e yakışanın da "Orta ve yüksek teknoloji ürünler" üretmek olduğunu da vurguladı.

Mevcut sanayinin dijitale dönüşümü konusunda çalıştıklarını kaydeden Bakan Özlü, bu devrimin "Akıllı fabrikalar" anlamına geldiğini, konuyla ilgili bir platform oluşturduklarını, bakanlık koordinasyonundaki bu platformda TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD gibi kurumların görev üstlenerek, bir eylem planı hazırlayacağını bildirdi.

'TASARI HAZIRLANDI'

"Üretim Reform Paketi" adı altında bir tasarı hazırladıklarını, amaçlarının üretimin önündeki problemleri kaldırmak olduğunu bildiren Bakan Özlü, tarıma uygun olmayan alanlara ilişkin çalışma yapacaklarını da kaydetti.

Faruk Özlü, "Sanayicilerin kazmayı vurup temel atması için çalışıyoruz. İlk taslağı hazırlıyoruz, görüşlerinizi alacağız. Önce komisyona ardından da Meclis'e gelecek." dedi.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da Bakan Özlü'ye çalışmaları hakkında bilgi vererek, sektörel taleplerini iletti.

Yorgancılar, Bakan Özlü'ye ziyareti anısına bir teşekkür plaketi sundu.

KAYNAK: AA