Bakan Soylu'dan emeklilere promosyon müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilerin merakla beklediği promosyon hakkında çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Bakan Soylu'dan emeklilere promosyon müjdesi
Bakan Soylu'dan emeklilere promosyon müjdesi
GİRİŞ 26.08.2016 09:09 GÜNCELLEME 26.08.2016 11:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlarken, milyonlarca kişiyi ilgilendiren konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:.

'KIDEM TAZMİNATINI DEVLET ÇÖZEBİLİR'

-Kıdem tazminatı ne zaman gündeme gelecek?

Önümüzdeki günlerde. Türkiye’ye kıdem tazminatı lazım. Çalışanların yüzde 86’sı kıdem tazminatı alamıyor. Mahkemeye başvuranların oranı yüzde 30’un altında. Davalar dört yıl sürüyor. Bu konuda işverenler üzerinde iyi araştırmalar yaptık. Yüzde 70’in üzerindeki kısmı değiştirilmesini istiyor. Devlet elini taşın altına sokarsa kıdem tazminatı meselesi daha kolay çözülür. Çalışma bakanlığı olarak önerimiz bu yönde.lık uygulama döneminde başvuru sayısı 12 binde kaldı. İstediğimiz ölçüde değil.

10.3 MİLYAR LİRA GSS PRİM ALACAĞI

GSS prim borçlarından dolayı 5.9 milyon kişiden 10.3 milyar lira alacağımız var. Vatandaşlarımızdan ricamız herkesin gelir testi yaptırması. Belediyelere prim borçlarını 144 ayda (12 yıl) ödeme imkânı sağladık. Daha önce böyle bir yapılandırma olmamıştır. Bir Yenikapı da biz açtık. Kimse ıskalamasın. 3 milyon 150 bin Bağ- Kur’lu ve SGK’lı işvereni borçlarını yapılandırmaya davet ediyoruz.

‘PROMOSYONDA ÇOK GÜZEL BİR FORMÜLÜMÜZ VAR’

“Emeklilere promosyon konusunda çalışmamızı tamamladık. Tam gündeme getireceğimiz zaman hükümet değişti. Tüm bankalarla ve PTT dahil tüm kurumlarla görüştük. Üç aşağı beş yukarı her şey belli. Hedefimiz iki bayram arasında bu işi bitirmekti ama beceremedik. Hazırlıklarımız tamam, fırsatını bulduğumuz ilk anda hükümetimize çalışmamızı sunacağız. Bankaların asgari olarak kabul ettikleri var, bizim istediğimiz var. Buna ait çok güzel bir formülümüz var. Bunu hükümetimize arz ettikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız.”

YORUMLAR 9
  • Kurban 7 yıl önce Şikayet Et
    Kurban ikramiyesi ne oldu? Ramazan ve Kurban?
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu millete böyle mi teşekkür ediyorsunuz ayıptır ya hu kaç aydır üç kuruş promosyon verilecek milleti bıktırdınız verecekseniz verin vermeyecekseniz de susun yeter milleti kandırdığınız.
    Cevapla
  • sivaslım 7 yıl önce Şikayet Et
    300 lira para vercekler 3 senedir bekletiyorlar
    Cevapla
  • mustafa yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    ayıp oluyorikide bir promasyon deyip milleti keriz yerine koymayın vereceğin yılda en fazla 300tl para seçimden beri ısıtıp ısıtıp milletin önüne koymayın yeter
    Cevapla
  • leyl-Ak 7 yıl önce Şikayet Et
    Gss primleri haksızlıktır. İşsize borç çıkarılması mantıklı değildir. Ve birgün tamamen affedilme ihtimali de kuvvetle muhtemel olunca ödemek istemiyoruz içgüdüsel olarak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle