'500 kişiyi yemek kuyruğunda beklettiler'

Çelik, FETÖ'nün darbe girişiminin amacının ülkeyi bölüp parçalamak olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

'500 kişiyi yemek kuyruğunda beklettiler'
'500 kişiyi yemek kuyruğunda beklettiler'
GİRİŞ 24.08.2016 17:52 GÜNCELLEME 24.08.2016 17:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güvenlik güçlerine nasıl sızdığını, ordunun içerisindeki fonksiyonunu çok net bir şekilde gördüklerini belirterek, "Bu sinsi güçlerin, bölücü terör örgütü ile mücadelemizi akamete uğratmak için nasıl rol aldıkları ortaya çıkıyor." dedi.

Güneydoğu'da bölücü terör örgütü ile uzun yıllar mücadelenin devam ettiğine dikkati çeken Çelik, bu mücadelede başarı elde edilen dönemler olduğunu ancak geneli itibarıyla bu mücadelede bazı ihanetlerin olduğunu söyledi.

Çelik, 15 Temmuz'da FETÖ’nün güvenlik güçlerine nasıl sızdığını, ordunun içerisindeki fonksiyonunu gördüklerini belirterek, bu sinsi güçlerin, bölücü terör örgütü ile mücadeleyi akamete uğratmak için nasıl rol aldıklarının da ortaya çıktığını kaydetti.

Bölge milletvekili olması sebebiyle önceki dönemlerde Nusaybin'de bulunan güvenlik güçlerinin birçoğu ile irtibatının olduğunun altını çizen Çelik, bir anısını da paylaştı. Çelik, çeşitli vesilelerle tanıştığı bazı güvenlik güçlerinin Nusaybin'de yürütülen terörle mücadele sırasında kendisine oradaki aksaklıklarla ilgili bilgi verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''500 kişi yemek kuyruğunda''

"Dağda teröristlerle mücadele ederken, 500 kişi yemek kuyruğunda. Terörle mücadele ediyorsunuz, sıcak çatışma devam ediyor ve 500 polis ve askeri yemek kuyruğunda bekletiyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bana bunlarla ilgili fotoğrafları gönderdiler. Gerçekten de olay böyle. Yemekler son derece yetersiz. Yeteri kadar hizmet sunulmuyordu. Biz bu güvenlik görevlileriyle sürekli görüşmeler yaptık. Sivil toplum kuruluşlarımız ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak da tırlarla gıda gönderdik. Devletin burada bir ihmali yok. Ama Nusaybin'deki operasyonları yönetenlerin niyetinin ortaya çıkması açısından son derece önemli. Bugün tutuklu olduğunu öğrendiğim (Nusaybin'de görevli) komutana biz bir toplantıda da bu gidişatın yanlış olduğunu söylediğimizde, o komutan öyle bir durumun olmadığını ifade etti. Daha sonra Nusaybin ile ilgili bir dizi toplantı yaptılar. Oradaki ihanetleri kamufle etmeye dönük çalışma yaptılar. Daha sonra yönetimsel alınan bazı tedbirler ile Nusaybin'deki mücadele başarılı olundu. Şimdi görüyoruz ki bugünden geriye doğru bakıldığında TSK’nın şanlı üniforması altına giren bu şebeke, bu çete, orada onlarca kardeşimizin şehadetine vesile olacak birçok yanlışın planlayıcısı oldular. "

"Terör örgütü bölgeden sökülüp atılacak"

Bakan Çelik, bölge halkının ülkenin birliği, bütünlüğünden yana olduğunu belirterek, uzun yıllardır silahlı unsurların vatandaşı canından bezdirdiğini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin bu şer cephelerinden temizlendiğini ve temizlenmeye devam edeceğini dile getiren Çelik, "Bundan sonra çok daha hedefi belli, netice almaya dönük son derece önemli bir mücadele verilecek. Terör örgütü bu bölgeden sökülüp atılacak. Bölge halkına da güveniyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Metin midyat 7 yıl önce Şikayet Et
    Terörü bu topraklardan atın kardeşim atın bu unuforma içinde gizlenen hainleri ise asin. ....
    Cevapla
  • hamdi baba 7 yıl önce Şikayet Et
    o mucadele icindeki asker ve polisimizi yemek kuyruklarinda bekletenlerin Allah kursaklarindan sicak lokma gecirtmesin.
    Cevapla