ASKON'dan Cerablus açıklaması

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Cerablus’a düzenlenen 'Fırat Kalkanı' adlı operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

ASKON'dan Cerablus açıklaması
ASKON'dan Cerablus açıklaması
GİRİŞ 24.08.2016 17:16 GÜNCELLEME 24.08.2016 17:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cerablus’a düzenlenen ‘’Fırat Kalkanı’’ adlı operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Cerablus bölgesinin güvenli bölge olması gerektiğini belirten ASKON Başkanı Koca, bu şekilde terör ve sınır tehdidinden korunma imkanı bulacağımızı söyleyerek operasyonun hayırlı sonuçlar getirmesini diledi.  

Açıklama şu şekilde: 

Türkiye uzun zamandır diplomatik olarak sürdürdüğü iddiasını askeri olarak desteklemek durumunda kalmıştır.

Bölgede devam eden çirkin savaş bölge ülkelerini parçalama yönünde sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Bu çılgınlığın bizim sınırımızda devam etmesi elbette bizim için de çok ciddi bir tehdit özelliği taşıyor. Bu yüzden özellikle terör örgütü PKK ile aynı yapı olan PYD’nin desteklenerek tehdidin boyutlarının artırılması ve Kuzey Suriye de PYD hattı oluşturulması asla kabul edilemez bir durumdu.

Maalesef müttefiklerimizle bu konuyu aynı düzlemde anlayamadık. Süreç sürekli aleyhimize işlemeye devam etti. Sadece Suriye'de değil terör aracılığı ile ülkemizde de can sıkmaya devam etti.

DAEŞ bahanesi ile PYD’ ye yapılan yardım, tahammül edilemez noktalara geldi.
Şimdi bizim bizzat DAEŞ’i vurarak gerekçeyi ortadan kaldırmamız şart oldu.

Şu anda yapılan budur. Böylece Cerablus bölgesi açık kalacak ve güvenli bölge olacak. ÖSO bölgeyi kontrol edecek. Biz de terör ve sınır tehdidinden korunma imkanı bulacağız. Hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.

YORUMLAR 1
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Milli sermayemiz olsun diye gece gündüz çalışıp sizi yetiştiren Erbakan hocamdan ve yolunu takip eden Erdoğan Reis den razı olsun.
    Cevapla