FETÖ'den Hollanda çıkarmasına sabotaj

Türkiye'nin Hollanda çıkarmasına karşı FETÖ harekete geçti.

FETÖ'den Hollanda çıkarmasına sabotaj
FETÖ'den Hollanda çıkarmasına sabotaj
GİRİŞ 24.08.2016 12:10 GÜNCELLEME 24.08.2016 12:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dünyada oluşturulmak istenen olumsuz algıyı engellemek isterken, FETÖ ise Avrupa’daki etkinliğini kullanarak Türkiye düşmanlığını sürdürüyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin işadamlarıyla birlikte iki günlük Avrupa çıkartmasının ilk ayağı Hollanda idi. Bakan Zeybekci beraberindeki kalabalık iş dünyası heyeti ve AK Parti, CHP ve MHP’li üç milletvekili ile ülkeye gelmeden önce FETÖ harekete geçti.

TELEVİZYONU ÇIKTILAR

Hollanda’nın NHO adlı TV kanalına yayına çıkan FETÖ’cüler, Nihat Zeybekci’nin fotoğrafını yayında kullanarak Türkiye’nin Hollanda’da kendini savunmaya geleceğini söyledi. Türkiye aleyhtarı yayın yapan FETÖ’cüler, Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimini Hollanda’ya anlatmasını engellemeye çalıştı. FETÖ’nün çabasına karşın Hollandalı iş dünyasının temsilcileri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin toplantı yaptığı salonu doldurdu ve Türkiye’ye destek verdi.

ÖNCÜ HEYET GİDECEK

Ekonomi Bakanlığı ile başta MÜSİAD olmak üzere toplantıya katılan kuruluşlar da, bundan sonra gidilecek ülkelere bakan ve temsilcilerden önce basınla ilişki kurmak için öncü bir heyetin gideceğini ve FETÖ’nün kara propagandasının önüne basın toplantıları ve röportajlarla geçileceğini söyledi.

BAKAN GÖRÜNTÜLERLE SUNUM YAPTI

İlk olarak Lahey kentinde Hollanda’nın önde gelen şirketlerinin CEO’larıyla bir araya gelen Zeybekci, burada Hollanda Ticaret ve Sanayi Federasyonu, Royal Dutch Shell, ING, FedEx, Rabobank, NN Group, Royal IHC, Fugro yöneticileriyle toplantılar yaptı, ardından da basın toplantısı düzenledi. Zeybekci, Hollandalı iş adamlarına 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla Türkiye hakkında dünyada oluşan olumsuz algının bir yanılgıdan ibaret olduğunu, Türkiye’de ekonominin ve demokrasinin yolunda olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüntüler eşliğinde sunum yapan Bakan Zeybekci, halkın sokağa çıkmasıyla birlikte FETÖ üyelerinin darbeyi yapamadığını anlattı.

'FIRSATLARIN MERKEZİNDEYİZ'

Bakan Zeybekci toplantıda yaptığı konuşmada “Darbe girişimi cuma günü oldu. Pazartesi günü bankalar açıldı, borsa yeniden faaliyet başlamıştı. İki üç günde toparlanma yaşandı. Mood’ys ve Fitch Türkiye’nin yatırım yapılabilir notunda değişiklik yapmadı. Bir tek Standart Poor’s notumuzu düşürdü, ancak onun da siyasi bir sebebi olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Türkiye’nin dünyadaki medeniyetlerin, yolların ve ticaretin merkezi olduğuna dikkat çeken Zeybekci “Bakıldığında Türkiye şu anda tüm sorunların merkezinde gibi görünebilir. Aslında fırsatların merkezindeyiz” dedi.

Star

YORUMLAR 1
  • Muro 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte fetöcüler.Profesyonel hainler.Ateşleri bol olsun.
    Cevapla