Bakan Soylu'dan önemli GSS açıklaması

Bakan Soylu, vatandaşlara gelir testi yaptırmaları çağrısında bulundu, borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını belirtti.

Bakan Soylu'dan önemli GSS açıklaması
Bakan Soylu'dan önemli GSS açıklaması
GİRİŞ 23.08.2016 17:40 GÜNCELLEME 23.08.2016 17:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu 1 Ocak'tan itibaren genel sağlık sigortası borcu olanların sağlık hizmetlerinden faydalanamayacağını söyledi.

Genel Sağlık Sigortası borçlularına da seslenen Bakan Soylu,  "01.01.2017 tarihinden itibaren eğer bir borcunuz bulunacaksa ve bu beyaz  sayfadan istifade etmeyecekseniz, sağlık hizmetlerinden de yararlanamayacağınız  bu borcunuzun karşılığında aşikardır.

'RESMEN SİLİNECEK'

Onun için bir gelir testini yaptırmalarını istiyoruz, yaptırmayanların, eğer gelir testi yaptırdıktan sonra bir geliri çıkmaz, asgari ücretin 3'te 1'i oranında bir gelirin altında ailesinin toplamı  bir gelirle karşı karşıya kalırsa ne borcu olursa olsun, resmen silinecek. Bu da  önemli bir fırsattır." ifadesini kullandı.

Soylu ayrıca, vatandaşları gelir testi yaptırmaya davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • ARİF VATAN 7 yıl önce Şikayet Et
    MEB'deki okullara da el atılmalı.fetöşcü öğretmen ve yöneticiler için gereken yapılmalı.sinsice kendilerini gizliyorlar
    Cevapla
  • davut 7 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yeri örnek alıyorsun. İzlanda gibi olmasını dusunmen lazım. dar kalıp da bakmamak gerekir. (Yajında herkesi özel hastanelere mecbur bırakacaklar) Universiteler dahil yıllardır ozel hastane yapılanması var.
    Cevapla
  • çayelilili yar 7 yıl önce Şikayet Et
    yatıp kalkıp ülkenize şükredin sürekli eleştiriyorsunuz suriye ırak afganistan mynmar buraları örnek alın primmiş gssymiş ya arkadaşlar devleti sürekli eleştirmeyin şükür şükür şükür dua sabır...lütfen şekva büyük bir hastalık..devlet hastanesinde tedavi oluyorsun birde üstüne özel hastaneye gidicem gelirin yok devlet veriyor borcunu siliyor yetmiyor birde kalkacak özel hastanede tedavi...ah beyler şüküüür şükür
    Cevapla
  • İmanlı yürekler. 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililerin bu anlamsız mantıksız GSS yi iptal etmelerini istiyoruz.Ülkemde birçok insan işsiz yaşı 40 lara dayanmıs herhangi sosyal güvencesi sigorta primi olmamakla beraber evi barkı maddi durumu olmayan insanlar var ve siz bunlara GSS prim borcu çıkararak bir nevi dalga geciyorsunuz.Nesi var garibanın işi aşı yok birde sağlık sigortası primi ödemek için hırsızlık mı yapsın önce devlet iş aş sunsun...Ülkem fakir fukaranın iman dolu göğsüyle darbeye direndi bir babalıkta siz yapın devlet baba olarak..Ne bu yahu.
    Cevapla
  • vatandaş. 7 yıl önce Şikayet Et
    evi barkı maddi durumu yoksa belgelesin ozaman, valiliğe/kaymakamlığa başvurup gelir testi yaptırmak çok mu zor. bu durumda olanlarınki siliniyor zaten.
    Cevapla
  • fikret 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel yorum... tabi anlayana...
    Cevapla
  • millet 7 yıl önce Şikayet Et
    allahına kurban .... milletin dilinden , derdinden anlamayan tekmeyi yer bunu bilesiniz.. görende avrupa standartında , konforunda yaşıyoruz gelir testi yaptırıyorlar ...allah akıl fikir versin bu yasayı fetöcüler çıkartmış kesin milleti hükümete düşman ettirmek için...
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    benn bosda geziyorum ustune ait birsey yok arti borcum var babamla oturuyom diye borc cikti odemedim odememde cok sacmaydi babamin maasi varmis benn40 yasindayim ne alaka disardami kalayim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle