4 milyon kurbanlık yola çıkıyor

Bu yıl kurbanlık fiyatlarında yüzde 10'luk artış bekleniyor. Hayvan varlığında ise sıkıntı yok.

4 milyon kurbanlık yola çıkıyor
4 milyon kurbanlık yola çıkıyor
GİRİŞ 23.08.2016 07:53 GÜNCELLEME 23.08.2016 07:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban pazarlarında satılacak hayvan varlığı ve fiyatları da belli oldu. Yaklaşık bir milyon büyükbaş ile 3 milyon küçükbaş hayvan hafta sonundan itibaren Doğu ve Güneydoğu illerinden Batı'ya taşınmaya başlanacak. Kurbanlık fiyatları kilogram başına büyükbaş hayvanda 30-32 lira olacak. 200 kilogramlık bir dana almak isteyen vatandaşların pazarlıksız fiyatı ile 6 bin lirayı gözden çıkarması gerekecek. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tunç, hayvan varlığında hiçbir sorun olmadığını, kurban görevini yerine getirmek isteyen her vatandaşın rahatlıkla kurbana ulaşabileceğini söyledi. Tunç, "Kurban Bayramı için mevcut kesime hazır yaklaşık 1 milyon 200 bin büyükbaş hayvanımız var. Geçen sene 860 bin büyükbaş kurban kesilmişti. Küçük başta da 2.5 milyon geçen yıl kesilmişti. Bu sene 5 milyondan fazla da kurbanlık vasfında küçükbaş hayvan var" dedi.

5 BİN TONLUK ET İHALESİ

Et ve Süt Kurumu (ESK) bugün Avrupa Birliği ülkelerinden 5 bin ton taze soğutulmuş sığır karkas eti ithalatı için ihale düzenleyecek. Sabah'ın haberine göre, ithal et Kurban Bayramı öncesinden başlayarak 30 Kasım'a kadar Türkiye'ye getirilecek. Polonya hariç AB ülkelerinden yapılacak sığır karkas et ihalesi yerli ve yabancı firmalara açık olacak. İthal edilecek etler Sakarya, İstanbul, Ankara'ya bölümler halinde teslim edilecek. Ayrıca daha önce 400 bin besilik sığır ithalatı için yetki alan ESK ilk besilik sığırları önceki gün teslim aldı.

YORUMLAR 9
  • melek 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın reis et fiatını düşürme sözü vermiştin demirel gibi tersi oldu geçen hafta %30 arttı sesini çıkarmadın. sözünü tutmayı bekliyoruz.
    Cevapla
  • Ayşe AŞIK 7 yıl önce Şikayet Et
    Melek hanım ülkemiz can derdindeyken etrafımıza akbabalar sırtlanlar sarmışken sen et fiyatlarını takip etmişsin ya pes sana.O çirkin girişim yüz karası girişim yapılırkende dünya borsalarını takip etmişsindir.unutma ülke selamete çıkmadan sıkıntılar çözülmeden ağzının tadı da olmaz unutma.
    Cevapla
  • dede 7 yıl önce Şikayet Et
    akıllı olun yavrum. almayın bunların hayvanlarını. hdp liler alsın bunlardan. batı illerinden gelen besicilerden alın. kışın kaçak elektrikle ısıttıkları hayvanları size satacaklar.
    Cevapla
  • mezzo 7 yıl önce Şikayet Et
    Birdaha söylüyorum bu ülkede et akaryakıt elektrik düşmez düşmesi teklif dahi edilemez
    Cevapla
  • riza 7 yıl önce Şikayet Et
    bu avrupadan karkas gelen etleri besmelesiz kesiyor olmasınlar.eyer öyle ise bu mundar lığın altından dindarlar kakamaz
    Cevapla
  • laedri 7 yıl önce Şikayet Et
    yine yeni yeniden çok ama çok pahalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle