Akıncılar Üssü'ne sürpriz talip

ASO Başkanı Özdebir, Akıncılar Üssü'nün Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil edilmesini istedi.

Akıncılar Üssü'ne sürpriz talip
Akıncılar Üssü'ne sürpriz talip
GİRİŞ 22.08.2016 11:33 GÜNCELLEME 22.08.2016 17:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ortaklarından Ankara Sanayi Odası, üssün bir bölümünün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul’dan sonra en önemli yatırım projesi sayılan bölgeye verilmesini istedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, 2011 yılında açıkladığı projelerden Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde geçen 5 yıl içinde bir çivi bile çakamadıklarını söyledi. Darbe merkezi Akıncılar Üssü’ne ve TAİ’ye sınır olduklarını anlatan Özdebir şöyle konuştu:

'BÜROKRATİK İŞLERLE UĞRAŞMAKTAN...'

“Uzay ve havacılık alanında yerli sanayiyi desteklemek, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek sinerji sağlamak, yüksek katma değerli ürünler üretip ihracatı arttırmak amacıyla kurulan OSB’de 5 yıl geçti, bürokratik işlemlerle uğraşmaktan inşa aşamasına geçemedik. Hem de başbakanın çılgın projesi olmasına rağmen. Sadece geçici bir bölge müdürlüğü yapabildik. Hazine’den 300 hektar aldık, 400 hektarı ise şahıslardan alarak kamulaştıracağız. 

'EN AZINDAN BİR BÖLÜMÜNÜ VERSİLER'

Bir yanımızda TAİ, diğer yanımızda Akıncılar Üssü var. Akıncılar’ın en azından pistiyle birlikte bir bölümünü bize versinler. TAİ’yi de içine alacak şekilde bölgeyi genişletelim. Akıncılar’ın bir bölümü yine demokrasi parkı yapılabilir.” Bu önerilerini bölge ortaklarından Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir’e de ileteceklerini anlatan Özdebir, Akıncı Üssü’nü almaları halinde ilerde bölgede yapılacak üretimlerin test edilebileceğini vurguladı. 

'TEMSİL ETTİKLERİNE İNANMIYORUM'

Verilen tüm sözlere rağmen yatırımcıların hala bürokratik işlemler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Özdebir, “Teşvik sisteminde yatırımcıları cezbedici adımlar atılmak isteniyor. Ancak bu adımların neler olması gerektiği konusunda hükümet eksik bilgilendiriliyor. Çünkü hem Yatırım Ortamı Koordinasyon Kuruluna hem de Ekonomi Koordinasyon Kuruluna çağrılan başkanların gerçek anlamda özel sektörü temsil ettiklerine inanmıyorum” dedi.

'TOPLANTIYA KOBİLER KATILMIYOR'

Örnek olarak TÜSİAD ve TOBB’u gösteren Özdebir şunları söyledi: “

Türkiye’de işletmelerin yüzde 98’i KOBİ ve toplantıya katılan isimler KOBİ değil. Biri sanayici değil, öteki de gerçek anlamda teknoloji, Ar-Ge, inovasyon yapan sanayi işiyle uğraşmıyor. Yani bir Ar-Ge, teknoloji geliştirme söz konusu değil. Oysa daha çok ortalamayı, gerçek anlamda KOBİ’leri temsil eden isimlerin seçilerek o toplantılara çağrılması gerekir. Yoksa tok açın halinden anlamıyor. Türkiye’de işletmeler çok küçük, öncelikle ölçek büyütecek destekler verilmesi gerekir.”

Hürriyet

YORUMLAR 15
  • tuncer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir karış yer vermeden heryeri ağaçlandırıp orman yapsınlar. En azından onlar zarar veremez.
    Cevapla
  • Kemal YILDIZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence Burası kesinlikle SASATEK fuarı olmalıdır. ( Savunma Sanayi Teknolojileri fur alanı) Mesele Ortadogu silah fuarları havacılık fuarları burada yapılabilir.
    Cevapla
  • ozgur ata 7 yıl önce Şikayet Et
    uzay arastirmalariyla alakali bu tur yerler genelde yerlesim yerlerinden uzaklarda yapilir, (abd'deki 51. bolge gibi). Turkiyede bos yer mi kalmadi?
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Üssü kapatmaktansa 15 Temmuzdan önce orada kayıtlı tüm personel başka yerlere nakledilse yerlerine yenileri getirilse daha isabetli olur. Kaldı ki bir savaş uçağı için mesafe önemli değil saate 1500 KM'nin üzerinde uçuyor. Yani bir savaş uçağı Ankara'yı bombalamak istese en yakın üslerde 5-10 dakika içinde bombalanacak yere intikal etmiş olur. Devleti yönetenlerin işe birde bu yönü ile bakmalarını tavsiye ederim.
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah kimseye peşkeş çekilmez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle