Duyan bankalara koştu! Rekor kırıldı

Bankaların faiz indirimine gitmesi ile birlikte konut kredisi başvurularında rekor artış yaşanıyor.

Duyan bankalara koştu! Rekor kırıldı
Duyan bankalara koştu! Rekor kırıldı
GİRİŞ 19.08.2016 14:03 GÜNCELLEME 19.08.2016 14:06
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi başvuru sayısının, yaklaşık 5 kat arttığını, bu durumun ekonominin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Ekici şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Hem kredi faizlerinin düşmesi, hem vatandaşın 8 milyar dolar bozdurarak ekonomiye destek vermesi, hem yurt dışından gelen finansman nedeniyle 2016’nın ikinci yarısı ve 2017’nin inşaat veyatırım yılı olacağını söyleyebiliriz. Şimdi ekonomiye sahip çıkma zamanı. Ekonomiye olan güven, halkın ve yatırımcının yanı sıra bankaların da desteğiyle perçinlenmiştir. Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan vatandaş ekonomiye de sahip çıkarak, Cumhurbaşkanı ve hükümetin çağrılarına karşılık vermiştir. Türk milleti her alanda kenetlenmiş ve ülkesine sahip çıkmıştır."

Ekonomiye gelen yerli-yabancı desteklerin ve kredi faizlerinin düşürülmesinin doping etkisi yarattığını ifade eden Ekinci, "İnşaat sektörü olarak bu sıkıntılı günlerde elimizden gelenin daha fazlasını yaparak bizler de ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşaat sektöründe yaşanan canlılık ve ekonomik göstergeler bunun en bariz kanıtıdır" diye konuştu.

YORUMLAR 45
  • ali bey 7 yıl önce Şikayet Et
    3 günlük dünya için ebedi yurdunu terketme mümin kardeşim, bulaşma şu lanetlenmiş faize......................
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    bankalar olumsuz diyor yapılandırmıyor. ayrıca konut fiyatlarını yükseltmiş karaktersiz satıcılar halkın parasını halka satanın allah belasını versin buna muhtaç edeninde
    Cevapla
  • Madur 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi rekor artış? Faizler düşünce müteahhitler dairelerin fiyatını arttırdı. Vatandaşın cebinden yine aynı para çıkıyor, açgözlü müteahhitler!!
    Cevapla
  • ddd 7 yıl önce Şikayet Et
    Ev için faizli kredi kaldırılmalı, enflasyona endekslenmeli, bu şekilde inş çok daha caiz olur
    Cevapla
  • Üsküdarlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Nerede bu müşteriler?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle