'Türkiye ile İran ortak hareket ederse...'

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İran'la Türkiye'nin ortak hareket kanaatine sahip olmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

'Türkiye ile İran ortak hareket ederse...'
'Türkiye ile İran ortak hareket ederse...'
GİRİŞ 17.08.2016 00:46 GÜNCELLEME 17.08.2016 01:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve İran'ın ortak hareket etmesi halinde üçüncü ülkelerin bölgeyi karıştıramayacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Tahran'da bulunan Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (ECO) Genel Sekreteri Halil İbrahim Akça'yı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hisarcıklıoğlu, ECO Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu toplantısını değerlendirdi.

'BİZİ ANLAYABİLEN KARDEŞLERİMİZ VAR'

Hisarcıklıoğlu, "Tahran'da 10 ülkenin katılımıyla yapılan toplantıda beni en çok etkileyen, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yurt dışında iyi algılanmadığı konusuyla ilgiliydi. Burada gördüm ki 9 ülkenin tamamında Türk halkı ve siyasetinin darbe girişimine karşı göstermiş olduğu duyarlılık alkışlarla karşılandı. Yurt dışında bizimle olan, bizi anlayabilen kardeşlerimiz var. Bundan büyük memnuniyet duydum." dedi.

'3. ÜLKELERE SÖZ DÜŞMEYECEK'

Türkiye-İran yakınlaşmasının, bölge sorunlarının çözümü noktasındaki önemine de değinen Hisarcıklıoğlu, "Bugün Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da işaret ettiği gibi, bölge sorunları karşısında bölgenin iki güçlü ülkesi Türkiye ve İran'ın ortak hareket etme kanaatine sahip olmaları çok önemlidir. Bu takdirde üçüncü ülkelere söz düşmeyecek, bölgeyi karıştıramayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

'25 YILA EŞİT'

Hisarcıklıoğlu ayrıca, "Özellikle yaptırımların kalkıyor olmasıyla birlikte İran'daki potansiyel ortaya çıkmaktadır. Son bir yılda İran'a gelen işadamları heyeti, son 25 yıla eşittir. Buradan Türkiye'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum, İran'da çok ciddi potansiyel var bunu kaçırmamamız lazım." diye konuştu.

YORUMLAR 13
  • FSM 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın Allah cc aşkına İranı, orta doğunun kaynar kazanı
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Tum ulkelerle aramizin iyi olmasi gerekiyor fakat aramizin iyi olmasi bize faydali olmali ulkemiz kazanmali gelismeli teknoloji transferi yapilmali is adamlarimizin devletimizin o ulkelerde soz sahibi olmasi gerekiyor artik savaslarda degil teknoloji ve para yani ekonomi ulkeleri yonetiyor. Ulkemizin ve ulkemizdeki isadamlarinin yurtdisindaki yatirimlarini hizlandirmali ve her ulkede guclu lobi calismalari yurutmesini dusunuyor ve destekliyorum
    Cevapla
  • hayır sakın 7 yıl önce Şikayet Et
    ya ne kaybettiysek duygusallıktan kaybettik, hala kardeş falan diyorsunuz, kimseye güvenmeyin insanınıza bilim sanat teknoloji tıp spor alanında yatırım yapın, tekrar tekrar insanınıza yatırım yapın, düşman zaten içimizde, önce kendi icinizdekileri bitirin !!!
    Cevapla
  • Halid bin Velid 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunları müslüman biliriz. Hidayet ancak Cenabı Allah verilmesi ile olur. Cenabı Allah hidayeti kime vereceği onun katındadır.Topyekun bir devlete te verile bilir o zaman bize dua etmek düşer Müslümanlık kimsenin tekelinde değil tüm insanlara inen kur'an-ı Kerim-i okumak anlamak ve yaşamak lazım uygulama nefse zor gelir ama zor olanı seçersek daha makbul olur
    Cevapla
  • bjk 7 yıl önce Şikayet Et
    faydalı hiç birşey beklemeyin tarihi boyunca savaştığı tek insan müslümanlardır gavurdan beter hiç güvenilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle