Bakan açıkladı: Artık muhalefet de gidecek

Bakan Nihat Zeybekçi, 'ticaret atağında işadamlarının yanı sıra muhalefet milletvekilleri de bizimle olacak' dedi.

Bakan açıkladı: Artık muhalefet de gidecek
Bakan açıkladı: Artık muhalefet de gidecek
GİRİŞ 13.08.2016 03:25 GÜNCELLEME 13.08.2016 03:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yurt dışı ticaret atağında iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra muhalefet milletvekillerini de yanlarına alacaklarını belirterek “15 Temmuz’daki sivil Türk demokrasi devrimi artık siyasetin de yeni döneminin başlangıç noktasıdır” dedi. Zeybekci, iş dünyasının temsilcileriyle çıktığı Danimarka seyahatinde, 15 Temmuz sonrası dış ekonomik ilişkilerin canlandırılması atağını anlattı.

- Türkiye’yi yabancı CEO’lar anlatacak: Yeni dönemde 26 ülkeyi hedef aldık, 8 bakan, 3 partiden milletvekilleri, TOBB, TİM, MÜSİAD, TÜSİAD, Müteahhitler Birliği gibi işadamı örgütleri ve iş dünyasının temsilcileriyle o ülkelere çıkarma yapacağız. Aralarında ABD, Çin, Kore, İngiltere, Almanya, Fransa, Suudi Arabistan, bazı Körfez ülkelerinin de olduğu 16’sı ise öncelikli. TV, gazete, bilboardlar, internet üzerinden yoğun bir kampanyamız olacak. Biz ‘propaganda’ yapmayacağız; Türkiye’de ortaklığı olan o ülkelerin şirketlerinin patronları, CEO’ları bizi anlatacak. Örneğin, Japonya’da Toyota; Kore’de Hyundai; İtalya’da FIAT; Almanya’da Bosch; ABD’de Ford, Pepsi; Fransa’da Carrefour, Axa CEO’ları Türkiye’yi anlatacak, biz karışmayacağız.

-Ticaret atağına muhalefet de ortak: (Ticaret heyetlerine muhalefet partilerinin de katılması) Geçmişte böyle bir şey yapmadık. 15 Temmuz’daki sivil Türk demokrasi devrimi artık siyasetin de yeni bir döneme başlama noktasıdır. Milli konularda bütün siyasi partiler tek bir amaç etrafında bir araya geliyor. Bizim anlatmaya, anlatılmaya ihtiyacımız var. Demek ki tam olarak anlatamamışız ki 15 Temmuz meselesi de farklı algılanabiliyor bütün dünyada.

- Yabancı OHAL’i merak ediyor: Yabancı iş ortaklarımız, 15 Temmuz sonrası süreci, OHAL’i merak ediyorlar. Ancak, Danimarka iş dünyasının Türkiye’de yatırım yapmayla ilgili iştahında bir değişiklik görmedik.

TEŞVİKLER SON HALİNİ ALIYOR

Yatırım ve ihracat teşviklerindeki iyileştirmelere son halini bugün vereceğiz. Artık gece-gündüz 24 saat yatırımlara konsantre olacağız. Çünkü 150 milyar dolar ihracat, 9-10 bin dolar milli gelirde tıkandık, hiçbir yere gidemiyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımızı, enerji ve hammadde kaynaklarını, tüketim kanallarını başkalarının kontrol ettiği bir dünyada, başkalarının tasarımı, patenti, markaları ve parasıyla başardık. Şimdi kendi finansmanımızla, kendi marka, tasarım ve patentlerimizle yapmak zorundayız.

TUSKON BENİ TEHDİT ETTİ

Zeybekci ‘FETÖ’nün iş dünyasında kendilerinden olmayanlara baskısı’ konusundaki bir soru üzerine şunları söyledi: “Bunu bire bir yaşayan birisiyim. 25 Aralık 2013’ten sonra göreve geldiğimizde inanılmaz bir terör yapılanması vardı, TUSKON. Onlar olmadan iş forumu, fuar yapamıyordunuz. Göreve gelir gelmez kuruluşlarımızın onlarla bağını kestik.  TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve Genel Sekreteri Mustafa Günay, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye gidip şunu söylemiş: ‘Bunun hesabını Zeybekci’den soracağız.” Bunun üzerine Büyükekşi söze girerek “Önce beni tehdit ettiler böyle” dedi.

Kaynak: Star

YORUMLAR 7
  • laedri 7 yıl önce Şikayet Et
    bence biraz da halktan birilerinin gitmesi gerek
    Cevapla
  • derviş 7 yıl önce Şikayet Et
    fark eden oldu mu bilmiyorum , şuan tam bir başkanlık sistemi uygulanıyor :D Reis her kesin başı , gerisi meclis üyesi.
    Cevapla
  • GK ESNAF 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sanayi ve teknolojik urunler gelistirmeden ihracati artirmak cok zor artik....Defalarca tesvik ve hibe programlari cikarildi....Ama bir sonuc elde edilmedi...Demekki bakanlar ve bakanliklarda buyuk bir liyakat sorunu var......
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Artik dinimi irkciligimi milliyetciligimi one alsin parti demesinler akp ve mhp tek parti olsun israilin oyununu bozsunlar yeterki bak o zaman bizi tutabiliyorlarmi
    Cevapla
  • M. Duran 7 yıl önce Şikayet Et
    Dileriz gerçekleşir ve güçbirliği oluşursa Türkiye'nin geleceği de çok daha başarılı ve sağlam olacağı gibi böylece gerçek demokrasi de gelişmiş olur. Haydi hayırlısı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle