KYK'dan Cumhuriyet Gazetesi'ne yalanlama

KYK, Cumhuriyet'te yayınlanan ve bazı internet haber sitelerinde de servis edilen 'Nöbete neden katılmadın' başlıklı habere açıklama yaptı

KYK'dan Cumhuriyet Gazetesi'ne yalanlama
KYK'dan Cumhuriyet Gazetesi'ne yalanlama
GİRİŞ 12.08.2016 18:53 GÜNCELLEME 12.08.2016 19:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bugün, Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan ve bazı internet haber sitelerinde de kaynak gösterilerek servis edilen, “Nöbete neden katılmadın” sorgusu başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamaya neden olan söz konusu haberde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 7 Ağustos 2016 Pazar günü gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingleri ile ilgili olarak ‘Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından İl Müdürlüklerine mitinglere katılmayan personelin mazeretinin sorulması talimatını içeren bir faks gönderildiği’ iddialarının tamamen asılsız olduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
 
  "Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün mitinglere katılmayan personelin ‘Katılmama gerekçesi ve mazeretinin bildirilmesinin’ istendiğine dair yazılı bir talimatı olmamıştır.

Ayrıca Genel Müdürlüğümüzün mitinge katılmayan personel ile ilgili bir tahkikatı da kesinlikle söz konusu değildir. Kurumumuz yönetici ve personeli, 15 Temmuz akşamı Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ülkemize yönelik gerçekleştirdiği darbe girişimine milletimizle birlikte en sert tepkiyi göstermiş olup vatanın bölünmez bütünlüğü, demokrasi ve hukukun bir gereği olarak yurdumuzun dört bir tarafından düzenlenen Demokrasi Nöbetlerine ve 7 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingine kendi hür iradeleriyle katılmıştır.

Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde toplumumuzun bütün kesimlerinin hiçbir siyasi düşünce ve inanç ayrımı gözetmeksizin tarihi bir duruş gösterdiği Demokrasi ve Şehitler Mitingine, Kurumumuz yönetici ve personelinin katılımının gerçek dışı ve maksatlı ifadelerle sorgulanmasını hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

YORUMLAR 2
  • saşa 7 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yalanlama yayınlasa da ya bu yapılan işlem hakkında bilgisi yoktur İl Müdürü kendi insiyatifi ile yapmıştır, yani Ankara'nın olayda talimatı ve dahli yoktur.. Ya da inkar ediyor çünkü bu olay doğrudur. Ankara araştırırsa gerçeği ve kimin yaptığını bulabilir, çünkü bu kasıtlı olarak hükümeti yıpratmak içinde yapılmış olabilir, Bazı gerçekleri gizlemek ve bak ben hükümetin adamıyım demek için de yapılmış olabilir, memurlara mobing yaparak toplayıp şov yapmak amaçlı da olabilir. Her konuda müfettiş göndermekten imtina etmeyen Genel Müdürlük araştırmalı bence...
    Cevapla
  • nedim Ünal 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz katılmadınız da fetö madalya mı taktı
    Cevapla