Yeni yatırımlara hazır olun!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Ermut, darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıların durumuyla ilgili konuştu.

Yeni yatırımlara hazır olun!
Yeni yatırımlara hazır olun!
GİRİŞ 11.08.2016 12:00 GÜNCELLEME 11.08.2016 12:00

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımlarını sıcak takibe aldıkları firmaları aradıklarını belirterek, "Aktif olarak devam eden projelerin hepsinde 'yatırıma devam' kararı verdiklerini gördük" dedi.

Ermut, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimi sonrasında yabancı yatırımcılarla görüşmeler yaptıklarını ve yatırıma devam edip etmeyecekleri yönündeki kararlarını sorduklarını aktardı.

'DAHA İŞTAHLI GÖRDÜK'

Hiçbir yatırımcının vazgeçme kararı almadığının altını çizen Ermut, şunları söyledi:

"Hali hazırda projelerini sıcak tutup takip ettiğimiz firmaları aradık, kararlarını sorduk. Şu anda toplam sayısı 158, büyüklüğü ise 24 milyar dolar civarında yabancı yatırımı takip ediyoruz. Bunların içerisinde gerçekleşme ihtimalleri değişiklik gösteren projeler var, fakat özellikle aktif olarak takip ettiğimiz projelerin hepsinde 'yatırıma devam' kararı verdiklerini gördük.

Hatta, 15 Temmuz sonrası Körfezli bir yatırımcımız Türkiye'deki genel müdüründen bilgi aldıktan sonra ülkemize daha fazla yatırım yapılması yönünde talimat verdi. Araştırmaları süren yatırımcılar vardı, onlar da aynı şekilde devam edeceklerini belirttiler. Örneğin, Abraaj Group darbe girişimi sonrasında Türkiye için 526 milyon dolarlık yatırım fonu açıkladı. Bizim gördüğümüz kadarıyla yatırımları durdurmak bir yana şu anda Türkiye'ye yatırım yapan yatırımcıları daha da istekli gördük."

YENİ YATIRIMLAR BU AY AÇIKLANABİLİR

Ermut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıyı anımsatarak, yatırımcıların burada Erdoğan'a yeni projelerle ilgili bazı paylaşımlarda bulunduğunu belirtti.

Söz konusu projelerin büyük kapsamlı olduğunu ve yakın zamanda paylaşılacağını vurgulayan Ermut, "Başbakanımızın teşrifleriyle ve kendisinin ev sahipliğinde Dolmabahçe'de bu ay içerisinde değişik sektörlerde birkaç yatırımı anons etmeyi planlıyoruz." dedi.

KAYNAK: AA