Düzenli vergi ödeyene bonus geliyor

Maliye Bakanı Ağbal vergisini düzenli ödeyenlere gelir ve kurumlar vergisi üzerinden bonus verilmesine yönelik çalışma yapıldığını belirtti.

Düzenli vergi ödeyene bonus geliyor
Düzenli vergi ödeyene bonus geliyor
GİRİŞ 11.08.2016 06:37 GÜNCELLEME 11.08.2016 06:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamada mükellef haklarını güçlendirecek bir paket üzerinde çalıştıklarını belirterek, bütün vergilerini düzenli ödemiş hakkında hiçbir inceleme raporu yazılmamış mükelleflere bonus verilmesinin planlandığını açıkladı.

Mükelleflere yapılacak vergi indiriminin bütçeye bir maliyeti olacağına dikkat çeken Ağbal, ilk çalışmada gelir ve kurumlar vergisini düzenli ödeyenlerin elektronik ortamda çıkarıldığını, buna ilave olarak KDV’sini ödeyenlerin de çıkarılacağını anlattı. Maliyeti yönetecek bir rakama ulaşmaları gerektiğini kaydeden Ağbal, “Bütün mükelleflerin kayıtlarına baktırıyorum. Örneğin ‘bankalara bu ölçüyü uygulayım desem’ hakkaniyetli olmaz çünkü bankalar zaten kurumsal. Bonus uygulamasını getireceksek daha çok küçük ve orta ölçekli işletmelere getirmemiz lazım. Büyük işletmeler zaten kurumsal. Küçük işletmelere uygularsak vergiye gönüllü uyumu da artırabiliriz. Yoksa sadece ‘sen vergini ödedin indirim uygulayalım’ düşüncesinde değiliz. Vazgeçilen vergiden daha fazla vergi toplamalıyız. Şu anda senaryo çalışmaları yapılıyor” dedi. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • chingiz abdullaev 7 yıl önce Şikayet Et
    antalyanin vergi kurumuna vergi kacakciligi ve sahte kira kontrati yapanlari ihbar etdim.kimse ceza almadi.ceza almalarini bekliyorum.
    Cevapla
  • Zfr 7 yıl önce Şikayet Et
    Bak işte.. En sonunda.. Sürekli ceza affı ceza affı... Düzenli ve zamanında ödeme yapanlar enayi durumuna düşüyordu. Ödül en güzel. Bi farkı olmalı. İnşallah kayda değer bir şeyler çıkar.
    Cevapla