Emeklinin merakla beklediği zam haberleri

Emeklilerle ilgili zam haberleri son günlerde son dakika olarak gelmeye başladı. İşte emeklilere 2016 son dakika zam müjdeleri

Emeklinin merakla beklediği zam haberleri
Emeklinin merakla beklediği zam haberleri
GİRİŞ 31.08.2016 09:52 GÜNCELLEME 20.09.2016 09:46
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Milyonlarca emekli bu haber kilitlendi. Emeklilerin maaşı ne kadar olacak? 2016 yılında emekliler kaç TL zamlı maaş alacak? Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme var mı? Ağustos ayı, tüm emekliler için zam ayı olacak. Hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşı değişecek. İşte 31 Ağustos çarşamba günü itibariyle emekli zamlarıyla ilgili tüm detaylar

EMEKLİLERLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLER

EMEKLİNİN MAAŞI HAFTAYA CEPTE - 31 AĞUSTOS

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Eylül'de maaşlarını erken alıyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın maaşların Kurban Bayramı öncesinde yatırılması talimatının ardından, çalışmalar tamamlandı. Emeklilerin maaş ödeme günleri belli oldu. Tahsis numarasının son rakamı tek olanlara 8 Eylül'de, çift olanlara ise 9 Eylül'de maaşları ödenecek. Her ayın 8'i ile 14'ü arasında verilen geçici iş göremezlik ödenekleri ise 5-9 Eylül tarihleri arasında ödenecek.

MİLYONLARCA KİŞİYE EMEKLİLİK FIRSATI - 30 AĞUSTOS

Yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamalarına karşın Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçları nedeniyle emekli olamayanlar, yapılandırma yasası ile muradına eriyor. Bu kişiler, 1 Eylül'den itibaren 31 Ekim'e kadar kuruma başvurarak borçlarını yapılandırabilecek. Peşin seçeneğini tercih edenler, borcu yatırır yatırmaz (ödeme için son tarih 2 Ocak 2017), taksiti seçenler de ödemeler tamamlanınca emekli olabilecek.

Yapılandırmada asıl borç aynen kalacak. Ancak gecikme zammı ve faizi silinecek. Bunun yerine enflasyon güncellemesi yapılacak. Böylece borç düşecek. Peşin ödemeyi seçenler, enflasyon oranının da yarısını verecek. Taksitli ödeme yapanlara ise seçtikleri taksite göre belirlenen katsayı eklenecek. Borcunu yapılandırarak emekli olmak isteyen ancak nakit sıkıntısı yaşayanlara da düşük faizli kredi imkanı sağlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu konuda bankalarla bugün-yarın protokol imzalaması bekleniyor. İsteyenler, protokol kapsamında kredi kullanarak borcunu peşin kapatacak. Hem borcundan kurtulacak hem de emeklilik için beklemesine gerek kalmayacak. Kredinin taksitlerini de emekli maaşı bağlanınca ödeyebilecek. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta bu konuda, "Bankalarla yapılan protokoller neticesinde esnafımız çok cüzi bir fark ödeyerek, bankalardan aldıkları kredilerle beraber bu borçlarını da bir şekilde ödeyebilecek. Hem bu yüzde 50'den istifade edecekler hem de yarına daha rahat bir şekilde bakabilecek" açıklaması yapmıştı. Yeni çıkan yasa kapsamında 300 binden fazla Bağ- Kur'lunun emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyor.



Taksit seçeneği tercih edildiğinde; ana para + enflasyondan (yurt içi ÜFE) oluşan rakam, 6 taksit için (1,045), 9 taksit için (1,083), 12 taksit için (1,105), 18 taksit için (1,15), katsayısı ile çarpılıyor ve bulunan tutar taksit sayısına bölünüyor. Böylece 2'şer aylık dönemler halinde ödenecek taksit tutarı belirleniyor.

PROMOSYON PARASI BAYRAM SONRASI CEPTE - 27 AĞUSTOS

11 milyona yakın emeklinin beklediği haber geldi. Emeklilere de memurlar gibi banka promosyonu ödenmesi için yapılan çalışma tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan çalışma kısa süre içerisinde hükümete sunulacak, ardından detayları açıklanacak. Ödemelerin de bayram sonrasında başlaması bekleniyor. Böylece emekliler, maaşlarının yattığı bankalardan promosyon alarak ek gelire kavuşacak.

Konuyla ilgili müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu verdi. Bakan Soylu, emeklilerin merakla beklediği promosyon için çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Tüm bankalarla ve PTT dahil tüm kurumlarla görüştüklerini belirten Soylu, şu bilgileri verdi: "Üç aşağı beş yukarı her şey belli. Hedefimiz iki bayram arasında bu işi bitirmekti ama beceremedik. Hazırlıklarımız tamam, fırsatını bulduğumuz ilk anda hükümetimize çalışmamızı sunacağız. Bankaların asgari olarak kabul ettikleri var, bizim istediğimiz var. Buna ait çok güzel bir formülümüz var. Bunu hükümetimize arz ettikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

Promosyonun detayları merak edilirken; Bakan Soylu, daha önce, emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını söylemişti. Eğer çalışma bu şekilde tamamlanmışsa, her bir kademe için bir promosyon tutarı belirlenecek. Emekli maaşına göre hangi kademeye giriyorsa, orası için belirlenen promosyonu alacak. Banka, maaşı yüksek olana daha fazla promosyon verecek. Promosyonda yıllık tutarın ise 150 ile 300 lira arasında olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi beklentisi hakim...

13 MİLYON KİŞİYE İKİNCİ EMEKLİLİK - 26 AĞUSTOS

Hükümet, çalışanlara ikinci emeklilik yolunu açan Bireysel Emeklilik Sistemi'ne otomatik katılıma ilişkin sistemi, 3'lü devlet katkısıyla hayata geçirdi. Söz konusu yasa Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Ocak'ta da yürürlüğe girecek. Türk vatandaşı olan 45 yaş altındaki tüm ücretli çalışanlar, bu tarihten itibaren işyerleri tarafından bir emeklilik sözleşmesiyle emeklilik planına dahil edilecek. İsteyen hemen çıkabilecek, isteyen de kalarak hem devlet katkılarından yararlanacak hem de ikinci emekliliğe kavuşacak

PROMOSYON TUTARINI İKİ KRİTER BELİRLEYECEK - 25 AĞUSTOS

Yaklaşık 11 milyon emekli dört gözle promosyonu beklerken, Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasındaki pazarlık da devam ediyor. Emeklilere ödenecek promosyon tutarının 2 kritere göre belirlenmesi üzerinde duruluyor. Bu kriterlerden biri maaş tutarı, diğeri de emeklilerin paralarını bankada tutma süresi... Buna göre; maaşı yüksek olan, parasının tamamını hemen çekmeyen emekli, daha fazla promosyon alacak.

Promosyon görüşmelerinde bankalar ödemenin maaşlara göre yapılmasını istedi. Maaşa göre 4 ayrı kademe oluşturuldu. Bu kademeler de '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde belirlendi. Söz konusu kademelere göre ödemelerin belirlenmesi benimsendi. Yani emekliler için 4 ayrı promosyon tutarı tespit edilecek. Emekli, maaşını kapsayan kademe için belirlenen promosyon ödemesini alacak. süre ye bakılacak Emeklilerin promosyon tutarında ayrıca maaşı bankada tutma süresinin de etkili olması bekleniyor. Çünkü bankalar, emeklilerin maaşının tamamını bankaya yatar yatmaz çekmesini gerekçe göstererek, promosyona mesafeli yaklaşıyordu. Bu nedenle maaşını hepsini çekmekte aceleci olmayanlara avantaj sağlanması düşünülüyor...

BORCUNU ÖDE HEMEN EMEKLİ OL - 19 AĞUSTOS

Prim borcu olduğu için emekli olamayanların yüzünü güldürecek yasa Meclis'ten geçti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Yasaya göre, Bağ-Kur'lular yapılandırma imkanıyla borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek.

30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaş ve yıl şartını tamamlarsa hemen emekli olacak. Başvurular, Ekim sonuna kadar ilgili Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik Müdürlükleri'ne yapılacak.

MAAŞA GÖRE PROMOSYON - 18 AĞUSTOS

11 Milyona yakın emekliye, dul ve yetimlerine banka promosyonu için süreç devam ediyor. Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasındaki görüşmeler sürerken; emekliler pazarlıkların bir an önce tamamlanmasını ve Kurban Bayramı'ndan önce ödemelerin başlamasını istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, daha önce, emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını açıklamıştı. Bu kademelere göre emekliye ödenecek promosyon tutarı farklılık gösterecek. Yüksek maaşı olan, daha fazla promosyon alacak. 

Bu kademelerin ise '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde oluştuğu belirtiliyor. Kademelerin her biri için başka promosyon tutarı belirlenecek. Emekli, maaşına göre hangi kademeye giriyorsa, orası için belirlenen promosyonu alacak. Promosyonda yıllık tutarın 150 ile 300 lira arasında olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi görüşü hakim. Çalışma Bakanlığı ve bankalar bu şekilde anlaşırsa, 500 liranın altında maaşı olanlar 3 yıllık dönem için 450 lira, 2 bin lira ve üstünde maaşı olanlar da 900 lira ödeme alabilecek. Sürenin bitiminin ardından emekliye yine bir 3 yıllık promosyon daha ödenecek. Promosyon tutarında emeklinin maaşını bankada tutma süresinin de etkili olacağı belirtiliyor. Parasının tamamını hemen çekmeyenin ödemede avantajlı olması üzerinde duruluyor...

EMEKLİLİK BEKLEYEN BİNLERCE KİŞİYE MÜJDE! 16 AĞUSTOS

Meclis'te kabul edilen yapılandırma müjdesi, prim borcu olan Bağ-Kur 'luların da yüzünü güldürdü. Bağ- Kur'lular yapılandırma imkanıyla borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar da muradına erecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek düzenlemeden Bağ-Kur'lular şöyle yararlanabilecek:

30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borçları yapılandırılabilecek. 

Başvurular, Ekim sonuna kadar ilgili Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik İlk Müdürlükleri'ne yapılacak. 

Yapılandırmaya başvuranların borçları yeniden hesaplanacak. Ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek. Gecikme zammı ve faizi silinirken; bunların yerine Yurt İçi ÜFE esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek.

Peşin ödeme yapılırsa, Yurt İçi ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanan tutar üzerinden ayrıca yüzde 50 indirim yapılacak. 

YENİ EMEKLİYE 335 TL ZAM - 15 AĞUSTOS

Yeni emekli olan birisi 2.000 lira maaş alırsa önce buna 77 lira Ocak zammı eklenecek. Ardından 100 lira da seyyanen artış ilave edilip Temmuz'daki 3.63'lük enflasyon hesaplanacak. Buradan gelecek 79 lira ile toplam artış 256 lirayı bulacak. Ocak 2017'de ise yeni bir zam daha eklenecek. İşte 2016'da alınacak zamlar;

2016 zamları, bu yıl içerisinde emekli olan SSK ve Bağ-Kur'luları da kapsıyor. Bu yılın sonuna kadar emekli olacak kişilerin önce 2016 yılı Ocak ayı itibariyle aylık tutarı hesaplanacak. Buna da Ocak'taki yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artış ile Temmuz'daki yüzde 3.63'lük zam eklenerek maaş ödenmeye başlanacak. Yani bu yıl içinde emekli olacaklar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 3 zammından da yararlanacak. Yine bu yıl içinde emekli olacak SSK ve Bağ- Kur'lular, önümüzdeki Ocak ayında yapılacak zammı da alıp 4'üncü artışa kavuşacak...

Emeklilerin maaşı Temmuz'da değişti. SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yüzde 3.63'lük Temmuz zammının yansıtıldığı maaşlar, aylık ödeme günlerine göre veriliyor. Memur emeklileri ise maaşlarını Temmuz'un 1'i ile 5'i arasında yüzde 5'lik zam yansıtılmadan almıştı, ayın 22'sinde de farklar ödendi. Geçen aydan itibaren yıl sonuna kadar gerçekleşecek enflasyon ise emeklilerin Ocak'taki zammını gösterecek. Bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin ise yüzde 3'lük artışa ek olarak fark alıp alamayacağını gösterecek.

YAŞI DOLDURANA TOPLU PARA - 11 AĞUSTOS

Primi eksik olduğu için emekli olamayanlar çalışmıyorsa primlerinin parasını geri alabilir. Bu kişilere SGK toplu ödeme yapıyor. Memurlar ise kesenek iadesi alıyor

Yaş ve yıl şartını doldurmuş olmasına rağmen primi eksik olduğu için emekli olamayanlara borçlanma imkânı getirecek çalışma başlatılmıştı. Bu çalışma henüz bitirilmedi. Ancak bu durumda olanlar için başka bir imkân daha var. O da birikmiş primlerini toptan geri alabilmek. Hem SSK ve Bağ-Kur'lular hem de memurlar belli şartlarda bu imkândan yararlanabiliyor.

Yasa SSK ve Bağ-Kur'lular için toplu para alabilmenin şartlarını şöyle sıralıyor:

-Sigortalı olarak çalışmıyor ya da kendi işini yürütüyor olmamak.
- Emeklilik için gerekli olan üç şarttan yıl ve yaşı tamamlamış olmak.

Burada 9 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalı olanlar için prim şartı en az 3.600 oluyor. Zaten bu prime ulaşan bir kişi kısmi yaştan emekli olabiliyor. Bunun altında prim varsa ve yaş şartı da tamamlanmışsa toplu para alınabiliyor.

Tüm şartlar tamamlanmışsa 'Emekli olmak istemiyorum paramı toplu alacağım' deme durumu ise yok. Bu durumda emeklilik gerçekleşiyor. Toplu para talebi vefat eden kişilerin kanuni mirasçıları tarafından da yapılabiliyor. Burada da ölüm aylığı bağlanmaması esas alınıyor. Yaş şartının tamamlanması işe giriş tarihine göre değişiyor. 09.09.1999 gününden sonra ve 01.05.2008 öncesi sigortalı olanlar için yaş şartı kadınlarda 58, erkeklerde ise 60. 2008 sonrası sigortalı olanlar için ise yaş şartı 65 olarak belirleniyor. Parayı talep etmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) dilekçe ile başvurmak gerekiyor. Ne kadar ödeneceği ise o zaman yatırılan paranın her yıl katsayısının güncellenmesiyle belirleniyor. (Sabah)

EMEKLİYE EŞİT ZAM - 10 AĞUSTOS

Tüm emeklilere eşit zam masada. Emeklilerin bu konudaki çağrıları karşılık bulursa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de toplu sözleşmede belirlenen zammı alacak.

Böylece emekliler arasındaki ayrım bitecek. Herkesin Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirildiğini vurgulayan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bu konuda "Madem aynı çatı altındayız, memur emeklisine başka, işçi, esnaf emeklisine başka zam olmaz. Tüm emeklilerin zamları toplu sözleşmede belirlensin" çağrısı yapıyor.

Emekliler, son zamlarını geçen ay aldı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 3.63 artırılırken, memur emeklilerine yüzde 5 zam yansıtıldı. Bir sonraki zam ise Ocak ayında olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını enflasyon belirleyecek.

Memur emeklileri ise yüzde 3 toplu sözleşme zammı ve ayrıca oluşursa enflasyon farkı alacak. (Takvim)

emekli-zam-haberleri-56456

MEMUR EMEKLİLERİNE ÇİFTE ZAM - 09 AĞUSTOS

Memurlara ve memur emeklilerine Ocak'ta çifte zam ihtimali var. Temmuz'da maaşları yüzde 5 artırılan memurlar ve memur emeklileri, bir diğer zammı da önümüzdeki Ocak ayında alacak. Toplu sözleşme kapsamında memurların ve memur emeklilerinin maaşı Ocak'ta yüzde 3 artırılacak. Bu zamma ilave olarak memurlar ve memur emeklileri enflasyon farkı da alabilecek. Ancak bunun için bu yılın ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyonun yüzde 5'i aşması gerekiyor. Eğer enflasyon yüzde 5'i aşarsa, aşan kısım Ocak'ta maaşlara yansıtılacak. Enflasyon farkı olup olmayacağı ise 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu verileriyle ortaya çıkacak.

EMEKLİLİK BEKLEYEN BAĞ-KURLUYA MÜJDE! - 09 AĞUSTOS

Bağ-Kur borcu olduğu için emekli olamayan vatandaşlar için kredi ile emeklilik formülü gündeme geldi.

Bağ-Kurluları ilgilendiren yasa Meclis'te kabul edildi. Yürürlüğe girdiğinde 300 milyar liralık bir borç yapılanacak. Sadece Sosyal Güvenlik Prim borcu 72 milyar lira. Maalesef Bağ- Kurluların büyük çoğunluğunun bu borçlarını rahatlıkla ödeyebilecek durumları yok. Şuan emekliliği gelmiş prim borçlusu 90 bin Bağ- Kur'lu var. Emekliliği gelip de prim yapılandırması yapacaklar için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi vermelidir" dedi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çok önemli bir görev düştüğünü belirten Palandöken, "Yasa yürürlüğe girdiğinde prim borçları olması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayan esnaf ve sanatkarımıza emeklilik imkanı sağlanacaktır. Ancak yeterli imkana sahip bulunmayanlara kredi verilmesi gerekmektedir. 2011 yılında 61 bin 571 kişi kredi kullanarak emeklilik hakkı kazandı. Bu yılda kapsamda olan 90 bin Bağ-Kurlunun emekli olabilmesi için emekli maaşından ödenecek düşük faizli kredinin çok yardımı olacaktır" dedi. (Ekonomi Haber)

BAĞKUR'LUYA ÇİFTE KAZANÇ - 08 AĞUSTOS

Geçen hafta Meclis'e sunulan ve torba yasa tasarısı olarak adlandırılan Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Bağ-Kur'lulara ilişkin 2 önemli müjde içeriyor. Yarın Meclis'te görüşülmeye başlanacak tasarı ile 2.7 milyon Bağ- Kur'lunun her ay ödediği primler azalırken, taşımacılık yapanlara ÖTV'siz araç yenileme imkanı sağlanacak.

Tasarıya göre; köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanların, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden 5 puanlık kısmına isabet eden tutar Hazine tarafından karşılanacak. Sigortalıların bu prim indiriminden yararlanabilmesi için primlerin Hazine'nin karşılamadığı kısmının yasal süresi içinde ödenmesi, sigortalılıklarından kaynaklanan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası, gecikme zammı borcunun bulunmaması şartı aranacak. Böylece Bağ-Kur'lular primleri için ayda 82,35 ile 535,28 lira arasında daha az ödeme yapacak. En düşük prim 485,86 lira, en yüksek prim 3.168,11 lira olacak.

Primini düzenli ödeyen Bağ-Kur'lulara 5 puanlık indirim yapılacak. Şoförler, ticari araçlarını ÖTV'siz yenileyebilecek.

Yine tasarıya göre; sahibi oldukları taşıtlarla ticari yolcu ve yük taşımacılığı faaliyetiyle uğraşanlar, araçlarını 30 Haziran 2017'ye kadar ÖTV'siz yenileyebilecek. Şoförler araçları yüzde 45 ÖTV avantajıyla satın alarak, ciddi bir indirime kavuşacak. Araç alanlar; 80 bin liralık araçta 25 bin liralık, 75 bin liralık araçta 23 bin liralık, 70 bin liralık araçta 22 bin liralık, 65 bin liralık araçta 20 bin liralık, 60 bin liralık araçta 19 bin liralık, 55 bin liralık araçta 17 bin liralık, 50 bin liralık araçta 16 bin liralık, 45 bin liralık araçta ise 14 bin liralık indirim elde edecek... (Takvim)

EMEKLİYE PROMOSYON FORMÜLÜ HAZIR - 07 AĞUSTOS

Emeklilere verilecek banka promosyonu ile ilgili son viraja girildi. FETÖ terör örgütünün darbe kalkışması sebebiyle kısmen ara verilen çalışmalar tekrar başlatıldı. Bankalarla yapılacak sözleşmeler sonucunda emekliler ödemelerine kavuşacak. Bu noktada emekliler 4 ayrı kademede paralarını alacak. Her emekli maaş miktarına göre promosyona kavuşacak. Bunun için 500 liradan bin liraya kadar maaş alan emekliler için ayrı promosyon tespit edilirken, 1000- 2000 TL arasına ayrı, 2 bin lira ve üstü için ise ayrı miktar belirlenecek. Bu arada Bağ-Kur dul yetimleri gibi 500 liraya kadar maaşı olanlar için ise farklı bir promosyon miktarı önerilecek. Promosyonların ise en az 500 lira olacağı konuşuluyor. Anlaşmalar 3 yıllık yapılırken ödemelerin peşin yapılacağı ve toplu olarak verileceği belirtiliyor. (Ajanslar)

emekliye-zam-65465

EMEKLİNİN GÖZÜ ENFLASYONDA - 06 AĞUSTOS

11 Milyona yakın emekli, Temmuz zammını cebine koydu, Ocak artışı için gözünü enflasyona çevirdi. SSK ve Bağ- Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise yüzde 3'lük toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıp alamayacağını öğrenmek için Türkiye İstatistik Kurumu'nu yakın takibe aldı. Bu yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon ne çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak'ta o kadar zam alacak. Bu yılın ikinci yarısında enflasyon yüzde 5'i aşarsa da memur emeklileri fark alacak. Zam oranı için ilk gösterge, bu hafta geldi. İlk enflasyon verisi açıklandı. Temmuz enflasyonu beklentilerin üstünde, yüzde 1.16 olarak gerçekleşti. Zam oranlarının belli olması için 5 veri daha kaldı. Kesin rakam ise 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı enflasyon verileriyle belli olacak. (Sabah)

YORUMLAR 68
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu insanları oyalamayı adam gibi biri yokmu çıkıp düzgün bir açıklama yapsın
    Cevapla
  • malatyalı44 7 yıl önce Şikayet Et
    bu haber emekliyi oyalamak için yapılmış,içine bal katılmış insanların ağızlarına bir kaşık sürülmüş......sanki emekliler artık tüm sıkıntılarından kurtulacaklar gibi br hava estirilmiş...ama gerçekle alakası yok....
    Cevapla
  • nergis 7 yıl önce Şikayet Et
    380 tl promosyon çok az değilmi şunu 3 bin yapsalar da millet ikinci bir bayram yapsa hadi koçlar pamuk eller cebe...
    Cevapla
  • kuyumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu emekli promosyonu aldı bankaların ağzının suyu akmış,bazı bankalar şuan 380 tl üç yıl için veriyor.
    Cevapla
  • Emeklk 7 yıl önce Şikayet Et
    Secim sonuçlanalı 11 ay oldu.nerdeyse bir senede sonuçlaniyor promosyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle