Mega projeye start verildi!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde etüt ve mühendislik hizmetleri ihalesinde mali tekliflerin açılışına 3 firma davet edildi.

Mega projeye start verildi!
Mega projeye start verildi!
GİRİŞ 08.08.2016 08:56 GÜNCELLEME 08.08.2016 08:56

Teklifler 10 Ağustos’ta açılanırken, ihale sürecinin ardından 1 yıl içinde mühendislik projelerinin tamamlanması planlanıyor. Boğaz’ın altından geçecek tünelde, tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu bulunacak. Tünelde, ortadan geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve altta da lastik tekerli araç geçişine uygun iki şeritli yol olacak.

9 METRO HATTI ENTEGRE OLACAK

Tünelin büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacak projenin bir ayağı, Avrupa Yakası’nda E-5 aksında İncirli’den başlayan ve Boğaz’ı geçerek Anadolu Yakası’nda Söğütlüçeşme’ye uzanan metro sisteminden, ikinci ayağı ise Avrupa Yakası’nda TEM Otoyolu aksında Hasdal Kavşağı’ndan başlayan ve Boğaz’dan geçerek Anadolu Yakası’nda Çamlık Kavşağı’na bağlanan 2x2 şeritli karayolu sisteminden oluşacak. Tünel; TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre edilecek. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımına başlanmasının ardından 5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen tünelin kullanıma geçmesiyle Avrupa Yakası’nda İncirli’den, Anadolu Yakası’nda Söğütlüçeşme’ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak.