Demokrasi Nöbeti'ne TMSD'den destek

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği ve TMO, Demokrasi Nöbetindeki vatandaşlara kumanya desteği veriyor.

Demokrasi Nöbeti'ne TMSD'den destek
Demokrasi Nöbeti'ne TMSD'den destek
GİRİŞ 28.07.2016 16:05 GÜNCELLEME 28.07.2016 16:05

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) işbirliği içinde Ankara Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan halka kumanya dağıtımı yapıyor. 

TMSD Başkanı Abdullah Külahçıoğlu, “Her zaman olduğu gibi bu kara günlerde de halkımızın yanında yer alarak ‘iyi günde de, kötü günde de makarna’ demiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

TMSD Başkanı Külahçıoğlu, 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada; “15 Temmuz akşamı demokrasiyi korumak üzere sokağa çıkan vatandaşlarımıza, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Ayrıca yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” Diyerek sözlerine başlayan Külahçıoğlu, makarna sanayicileri olarak meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halka makarna ikramında bulunarak destek verdiklerini, bu vesile ile her zamanki gibi halk ile yan yana, omuz omuza olduklarını belirtti.

“İlk günden beri ‘her şerde bir hayır vardır’ anlamında tüm sivil toplum örgütlerimiz, partilerimiz, meslek odalarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımız hep bir oldu, birlik oldu ve bir dayanışma içerisinde demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Biz de Makarna sanayicileri olarak ilk günden beri halkımızın yanındayız ve üyelerimiz makarna dağıtımı yapıyorlar.



Bugün akşamdan başlayarak da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza kumanya dağıtmaya başlayacağız. Kumanya dağıtımında herhangi bir sayı sınırlamamız yok. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu çalışmamız sadece bugüne mahsus değil, birkaç gün daha devam ettireceğiz.”

Biz Ankara’da bu organizasyona devam ederken üyelerimiz de bulundukları illerde kendi araçlarıyla ilk günden beri vatandaşlarımızın yanında yer alarak bu çalışmayı yapıyorlar. Şimdi de bir dayanışma örneği olarak tüm ülkemizde her zamanki gibi halkımızın, milletimizin yanında yer alıyor, bir olmanın kardeş olmanın güçlü olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Makarna sanayinde sektörün çatı örgütü TMSD olarak makarnayı 7’den 70’e her yaş ve gelir grubundan tükettiği bir ürün olarak tanımlıyorduk, bu vesileyle halkımızın yanında yer alarak ‘iyi günde de kötü günde de makarna’ demiş oluyoruz.” dedi.