'Türkiye'ye yardıma hazırız'

Ukrayna, FETÖ darbe girişimi sonrası Türkiye'ye destek verdi, ortak projelerde kesinti olmadığını söyledi.

'Türkiye'ye yardıma hazırız'
'Türkiye'ye yardıma hazırız'
GİRİŞ 27.07.2016 16:28 GÜNCELLEME 27.07.2016 16:42
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, "Darbe girişimi sonrasındaki zor dönemde, Türkiye'ye ne şekilde olursa olsun yardıma hazırız. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, devam eden ortak projeler ve ticaret birliktelikleri devam edecek." dedi.

'FAZLASIYLA İLGİLİYİZ'

Darbe girişimini ilk kınayan liderlerden birinin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko olduğunu anlatan Korsunsky, "Türkiye'nin demokratik bir şekilde seçilmiş hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan desteği bu kriz döneminde ilk gösteren ülkeler arasındaydık." ifadesini kullandı.

Korsunsky, "Biz Türkiye tarafından yapılan yatırımlarla fazlasıyla ilgiliyiz. Zaten şuna şüphe yok ki iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, devam eden ortak projeler ve ticaret birliktelikleri kesintiye uğramadan devam edecek." diye konuştu.

'YARDIMA HAZIRIZ'

Türkiye'nin zor zamanlar geçirdiğini anladıklarını ifade eden Korsunsky, "Darbe girişimi sonrasındaki zor dönemde, Türkiye'ye ne şekilde olursa olsun yardıma hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükelçi Korsunsky, daha önce "Türk şirketlere Batı Ukrayna’daki doğalgaz depolarımızı kullanmalarını teklif ettik. Şu anda bir anlaşma olmasa da şirketimiz Naftogaz ile BOTAŞ'ın temasları sürüyor" açıklamasında bulunmuştu.

TÜRKİYE'YE DOĞALGAZ MESAJI

Ukrayna'nın toplam doğalgaz depolama kapasitesinin 34 milyar metreküp olduğunu kaydeden Korsunsky, "İhtiyacımız olan 16-17 milyar metreküplük kısmın dışındaki yaklaşık 17-18 milyar metreküp kapasitenin Türkiye tarafından kullanılması mümkün." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye-Ukrayna ticaret hacmi geçen yıl 4,6 milyar dolar düzeyindeydi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaALLAH rusya ile ukranya yı barıştırırsın
    Cevapla
  • devlet basa 7 yıl önce Şikayet Et
    dunya degisiyor batinin bir suredir sahip oldugu güc artik tekrar doğuya geciyor bunun basini Turkiye cekiyor insallah hersey zamanla cok guzel olacak
    Cevapla
  • Cafer 7 yıl önce Şikayet Et
    fazla devlet bizi desteklemiyor,Ukraynanin desteklemesini hafife almamak gerek ozaman
    Cevapla
  • ukrain 7 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna iyidir.. adamlar youtubeda TSKyı öven videolar hazırlamış girinde bakın.adamın dibi bunlar
    Cevapla
  • hür adam 7 yıl önce Şikayet Et
    bence bu taktık batı güdümlü taktık sırf turk rus ilişki leri yakınlaşması olmasın diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle