Güçlü Türkiye onların da yararına

Deloitte Türkiye'nin Üst Yöneticisi Gökhan Alpman, Türkiye'nin güçlü olmasının Avrupa ve Ortadoğu'nun yararına olduğunu söyledi.

Güçlü Türkiye onların da yararına
Güçlü Türkiye onların da yararına
GİRİŞ 26.07.2016 12:48 GÜNCELLEME 26.07.2016 12:48

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Deloitte Türkiye'nin Üst Yöneticisi Gökhan Alpman, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının tutumları hakkında değerlendirmede bulundu.

S&P ACELECİ DAVRANDI

Darbe girişiminin etkilerinin tüm boyutlarıyla araştırılması için zamana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Alpman, "Bu nedenle Standard & Poor's (S&P) tarafından yapılan not revizyonunun aceleyle yapılmış ve yeterli seviyede analiz edilmeden gerçekleşmiş bir değerlendirme olduğu izlenimindeyiz. Ülkemizdeki ekonomik ortamın belli bir süre yakından izlenerek değerlendirilmesinin çok daha sağlıklı olacağı kanaatindeyiz." diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ OLMASI ORTADAĞU'NUN YARARINA'

Alpman, söz konusu kuruluşların, yakın zamanda Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi durumunda, Avrupa ve Ortadoğu'yu da ekonomik açıdan etkileyebilecek zincirleme problemlerin ortaya çıkabileceğine işaret etti. Alpman, Türkiye’nin güçlü olmasının tüm Avrupa, Ortadoğu ve global müttefik ülkeler açısından önemli olduğunu söyledi.

'YATIRIMLARI ETKİLEYEN DURUM YOK'

Alpman, Türkiye ekonomisinin yılın ilk yarısında sergilediği performansa ilişkin, "Gerek küresel ekonomideki çalkantılar, gerekse Türkiye’nin iç dinamiklerinden kaynaklanan belirsizliklere rağmen, genel ekonomik göstergeler itibariyle dirençli bir büyümenin olduğu, enerji fiyatlarının desteğiyle cari açığın, gıda fiyatlarının desteğiyle de enflasyonun görece düşüş sergilediği bir altı ay geçirdik diyebiliriz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL