Boğaz'ın yatı için geri sayım başladı!

Yat tasarımlı motorun Ağustos sonunda Boğaz sularına inmesi hedefleniyor.

Boğaz'ın yatı için geri sayım başladı!
Boğaz'ın yatı için geri sayım başladı!
GİRİŞ 26.07.2016 09:50 GÜNCELLEME 26.07.2016 10:38

Nisanda tamamlanması planlanan fakat hava şartlarından dolayı tamamlanması ağustos ayına uzayan yeni tasarım ‘Double Ended’ motorların ilkinin ağustos sonu hizmete sunulması planlanıyor.

Habertürk'ün haberine göre, Şehir Hatları’nın eleştirilen ‘Double Ended’ tasarımının geliştirilerek dizayn edildiği motorlardan ilkinin iç montaj aşamaları tamamlanmak üzere. Koltuk ve klima gibi iç tasarım gereçlerinin monte edildiği motor tasarımıyla ‘Boğaz’ın Yatı’ olan ilk toplu taşıma gemisi olacak. İkinci motorun ise eylül ayı sonunda sularda olması bekleniyor.

DENTUR Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş, “Biz eleştirileri dikkate alarak çalıştık ve ortaya ödüllü bir proje çıktı” dedi.

'33 LİTRE YAKACAK'

Savaş, “Açık alan yok. Manzara görünmüyor. İstanbul’un tarihi yapısına uygun değil” gibi eleştirileri baz alarak çalıştık. Şehir Hatları’nın vapurları 166 litre yakıyordu bizim motorlarımız 33 litre yakacak.'' dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

''İniş binişleri diğerlerine nazaran rahat, konforlu, ferah. Manzaraya tam hâkimsiniz. Estetik ön planda. 350 kişilik motorlarda 200 kişilik açık alan var. Şehir Hatları’nın 550 kapalı 150 açık alanı vardı”

ÜSKÜDAR-BEŞİKTAŞ 4 DAKİKA

Savaş ayrıca, ''Dünyada ilk kez kullanılan özel tekne formu sayesinde yakıttan yüzde 54 tasarruf sağlanacak ve aynı zamanda şu anki gemilere göre % 40 daha hızlı seyir yapılabilecek. Bu yeni gemilerle Üsküdar – Beşiktaş arası 4 dakikaya inecek.”