İGİAD'dan direniş çağrısı

İGİAD, darbe girişiminin ekonomiyi vurmaması adına meydanlarda direnme çağrısı yaptı.

İGİAD'dan direniş çağrısı
İGİAD'dan direniş çağrısı
GİRİŞ 25.07.2016 13:34 GÜNCELLEME 25.07.2016 13:34

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği, darbe girişiminin ekonomiyi vurmaması adına meydanlarda direnme çağrısı yaptı.

İGİAD, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Darbe girişiminin bildiğimiz türden olmadığını; ülkemizi kaosa ve işgale hazırlığın bir planı olduğunu; çıkarlara dayalı bir casusluk hareketi ve cunta kalkışması olduğunu görüyoruz. Yeni planları boşa çıkarmak için meydanlardayız.

Darbe girişiminin arkasında yedi düvelin olduğunu biliyoruz. Aziz milletimiz sadece cuntanın darbe girişimini engellememiş; yedi düvelin ülkemizin işgaline, coğrafyamızdaki operasyonlarına dur demiştir. Bir daha asla demek için meydanlardayız.

Cumhurbaşkanımız darbe girişimine karşı dur demek için milletimizi meydanlara çağırdı. Meydanlarda kalın dediğinden milletimiz meseleyi anladı, nöbetin farkında ve nöbetinin başındadır.

Biz İGİAD olarak durumun farkındayız; gündüzleri işimizin başında geceleri nöbetimizin başındayız. Gündüz fabrikalarda üretimdeyiz gece meydanlarda direnişteyiz.

Verdiğimiz mücadelenin ülkemizin istiklal ve istikbali için verildiğinin bilincindeyiz. Söz konusu vatan ise gerisinin teferruat olduğuna inanıyoruz.

Darbeye karşı mücadelenin sadece meydanlarda değil her alanda verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir direnç noktamızda gedik açtırmamalıyız.

En önemli kalelerimizden birinin ekonomimiz olduğunu biliyoruz. Bu günler kârın düşünülmediği, zararların hesaplanmadığı günlerdir. Bu günler ülke ekonomisinin dengelerinin korunması için tahkimatın arttırılması, bir tek mühimmatın çekilmemesi gerektiği günlerdir.

Aziz milletimiz bu zor zamanda meydanlarda gösterdiği kahramanlığı ekonomide de fedakârlık yaparak gösterecektir. Meydanlarda ve her alanda seferlik halindeyiz.

Yaşadığımız süreçte ekonomimizde oluşan cüz’i yaraları sarmaya hızlıca başlayalım. Piyasalara güven aşılamak, çarkları döndürmek, alacaklılarımızı zor durumda bırakmamak için ödemelerimizi aksatmamalıyız. Mümkünse maaşları erken ödeyelim; taleplerimizi, yatırımlarımızı ertelemeyelim, alışveriş yapıp piyasaları canlandıralım, ekonomiye can katalım.

Bizimle aynı duruşu göstermeyen aynı inançta, duyarlılıkta olmayan çevremizle ilişkilerimizde; birliğe, beraberliğe her zamankinden daha fazla önem verelim. İkili ilişkilerimizi İslami, İnsani, Ahlaki, Hukuki ve Hakkaniyet ölçülerinde sürdürelim. Haksızlık edenlerden de haksızlığa uğrayanlardan da olmayalım.

Bu yaşadığımız zor zamanlarda bizleri kaosa sürüklemek, tahrik etmek, provokasyona getirmek için her türlü girişimde bulunabilirler. Bu gibi durumlarda aklıselimle hareket edelim, sağduyulu ve sabırlı olalım, uyanık olup tahriklere kapılmayalım.

Biliyoruz ki her zorluğun ardından bir kolaylık vardır. Yaşadığımız bu zor süreçler muhakkak hayra dönüşecek, bu karanlık günler mutlak aydınlanacaktır.

Devletin; kurum ve kuruluşlarında kendini yıkmaya kalkan paralel yapıya karşı yeniden bir kurtuluş ve kuruluş mücadelesi verdiğinin bilincindeyiz. Devletin yeniden kuruluşunda yapacağı tasnifte gereken hassasiyetin gösterileceğinin inancındayız.

Ülkemizin, milletimizin karşı karşıya kaldığı bu ihanetin müsebbipleri olan FETÖ yöneticileri, üyeleri devletimiz tarafından en ağır cezaya çarptırılmalıdır.

Bu darbe girişimiyle; ülkemize, milletimize, ümmetimize ihanet eden hainler ve yaptıkları katliamlar asla unutulmayacak ve asla milletimiz tarafından affedilmeyecektir.''