Ünlü iş adamı darbe gecesini anlattı

Darbe girişimi esnasında direnenler arasında sanat dünyasından simaya rastlanmazken, köprüye çıkan Altan Elmas dehşet dolu geceyi anlattı.

Ünlü iş adamı darbe gecesini anlattı
Ünlü iş adamı darbe gecesini anlattı
GİRİŞ 24.07.2016 16:31 GÜNCELLEME 24.07.2016 16:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün darbe girişimini püskürten halkın arasında Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas, üç kardeşi ve işçileri de vardı.

Elmas, o anları Sabah gazetesinden Seda Tabak'a anlattı. İşte o Elmasın açıklaması...

"Sabah 06:00'a kadar üzerimize kurşun yağdı. Gece 03:00'te halkı korkutmak ve geri çekmek için kurşunların işe yaramadığını görünce, köprünün Anadolu yakasındaki tepenin üzeri insan doluyken oraya doğru iki kez üst üste tank ile top atışı yaptılar. Uçaklar üzerimizden alçak uçuşla geçiyordu. Sonrasında gelen helikopter de ateş açtı. Ancak millet öyle kararlıydı ki, davasından geri çekilmeyi kimse bir an bile aklından geçirmedi. Saat 04:00 gibi Polis Özel Harekat ve TOMA'ları geldi. Üçüncü top atışında Özel Harekat'ın TOMA'sını patlattılar. Bu psikolojik bir savaştı. Boğaz Köprüsü üzerindeki askerler er değillerdi muhtemelen. Kritik noktalarda uzman askerleri yerleştirmişler. Saatlerce 'asker milletine kurşun sıkma' diye tekbir getirdik topluca. Her tekbir getirişimizden sonra üzerimize kurşun yağdırdılar. Ve anlaşıldı ki, onlar uzman erbaş olabilirler."

PERSONELE MAİL ATMIŞ

Darbeci teröristlere karşı şirketinde çalışan 500 personele de e-mail atarak "sokaklara inin, direniyoruz" talimatı vermiş Altan Bey... "Ben bir işadamı olarak, vatan hainlerine karşı sonuna kadar savaşırım. Direnmeye de devam edeceğiz. Topyekun bir seferberlik bu. Tek kuruş param ve toprağım yok bu ülke dışında. Bu ülkenin sevdalısıyız biz..." diyor.



'15 TEMMUZ MİLATTIR'

Direnişin liderinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu anlatıyor Elmas, "O bu ülkenin imamesidir. Onu koparıp milleti tesbih gibi dağıtmak istediler. Hem içeride hem de dışarıda tüm güçler. Ama davasında samimi olduğundan Allah her seferinde yardımıyla onu muzaffer kıldı. Bugüne kadar hangi lider, herhangi bir darbeye direniş çağrısı yaptı? Hepsi kuzu kuzu teslim oldu. Saldırılara karşı mücadelemize onun liderliğinde tüm dünya şahit oldu. Bütün saldırıların püskürtüldüğü 15 Temmuz gecesi bundan sonra bir milattır" diye konuşuyor.

'2 TANE DAİREYİ BEDELSİZ VERECEĞİM'

Her ne olursa olsun biz işimizin başındayız" diyor Altan Elmas ve ekliyor:

"Çalışma arkadaşlarıma mesaj attım. Cumartesi sabahı saat 10:00 gibi İstanbul'daki 3 alışveriş merkezimizle tüm satış ofislerimizi açtık. AVM'lerdeki mağaza açılış oranı yüzde 90'ı geçti. Ulusal ve uluslararası markalar mağazalarını açtı. Hepsine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. 16 Temmuz sabahı, 'Eğer ben bugün bir tane bile olsa daire satabilirsem, Allah'ın izniyle bu ülkeye hiçbir şey olmaz' diye düşündüm ve adak adadım. Hamdolsun, hem cumartesi hem de pazar günü iki tane vatandaş bize, şirketimize ve ülkenin geleceğine güvenerek daire almaya geldi. Hem de Metrogarden AVM'deki satış ofisimizden yaptık satışlarımızı. Haberleri yok kendilerinin, ancak ben o daireleri onlara hediye edeceğim. Bu bize Allah'ın bir lütfudur. Rabbim bize bunu nasip etti. "

'EROL OLÇAK BENİM KARDEŞİMDİ'

Darbeci askerlerin saldırısında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip'in de şehadet şerbetinden içtiğini belirtiyor Altan Bey ve şunları vurguluyor: "Erol benim kardeşim, onun orada olduğunu bilmiyordum. Ateşin ilk açıldığı zaman hepimiz yere yatınca vurulmuş. Şehit olduğunu kardeşim söyledi. Dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. Son birkaç yıldır da medya satın alma işlerimizi yapıyordu. Pazar günleri arada bir Üsküdar'daki camii arkasındaki çay ocağında buluşur, memleket meselelerini konuşurduk. Evladıyla birlikte hainlere karşı en önde savaşırken şehit oldu kardeşim. Rabbim şehadetini kabul etsin."

YORUMLAR 12
  • idam isterim 7 yıl önce Şikayet Et
    peki yıllarca aziz milletimizin sayesin,de kasasını dolduran"GEZİZEKALI"sanatcı bozuntuları nerede hani demokrasi insan hakları ifade düşünce özğürlüğü istiyordunuz meydanlar,da sokaklar,da niye yoktunuz yoksa siz haşhaşilerin demokrasi ifade ve düşünce özgürlüğün,den kastınız terör seviciliği darbe şakşakcılığı mı postal yalayacılığı mı karektersiz gezi çapulcuları..,,
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence hem devletimiz hem de darbe karşıtı zenginlerimiz direnirken şehit olan ve yaralananların yakınlarının ev dahil iş dahil bütün ihtiyaçları karşılamalı.
    Cevapla
  • çorumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizi tebrik ediyor Allah bol kazanc versin.......
    Cevapla
  • Trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, Allah sizden razı olsun, zenginliğinizi arttırsın, iman şuurunuzu ve ilminizi daha da yükseltsin..
    Cevapla
  • memduh 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizi tebrik ediyor Allah bol kazanc versin diliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle