IMF başkanından Türkiye'ye övgü!

IMF Başkanı Lagarde, Tükiye'de yaşanan darbe girişimi sonrası Merkez Bankası ve diğer kurumlar tarafından alınan hızlı önlemleri övdü.

IMF başkanından Türkiye'ye övgü!
IMF başkanından Türkiye'ye övgü!
GİRİŞ 19.07.2016 10:00 GÜNCELLEME 19.07.2016 10:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IMF Başkanı Christine Lagarde, Tükiye'de yaşanan darbe girişimi sonrası Merkez Bankası ve diğer kurumlar tarafından alınan hızlı önlemlerin finans piyasalarının sakinleşmesini sağladığını söyledi. Amerikan Bloomberg televizyonuna konuşan Lagarde, "Haftasonu hepimizi alarmdaydık, durumu izliyor ve doğru önlemleri alıp almayacaklarını merak ediyorduk" dedi.

LİKİTİDE ERİŞİMİ DEVAM ETTİ

Lagarde, darbe girişimi sonrası Merkez Bankası ve finans kurumlarının "bankaların düzgün çalışması ve likidite erişiminin devam edebilmesi için hepsinin çok güçlü ve organize bir tepki verdiğini" söyledi.

Merkez Bankası Cuma gecesi gerçekleşen 300'e yakın kişinin hayatını kaybettiği 1400'den fazla kişinin yaralandığı başarısız darbe girişiminin ardından Pazar günü yaptığı yazılı açıklama ile finansal piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi amacıyla sınırsız likidite sağlanması da dahil olmak üzere yedi önlem aldığını açıklamıştı.

Bu önlemler sayesinde piyasa tepkisinin sınırlı kaldığını belirten Lagarde, "İnanılmaz derecede düzensiz bir olaydan sonra piyasalar düzgün bir şekilde çalıştı" dedi.

YORUMLAR 2
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadının derdi ney gene. Yaşı da geçmiş. Bunlar genelde 60 yaşından sonra bunama sebeiyle intihar ederek ölür, fakat sahte adli doktor raporuyla gizlenir.
    Cevapla
  • Asena 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen tasalanma Pis Avrupalı. Bizim DÜNYA LİDERİMİZ Erdoğan'ımız var . Tüm önlemleri alır. size de bakmak kalır.
    Cevapla