12 Temmuz - Emekliye son dakika zam haberleri | Rakamlar belli oldu

Emeklilerle ilgili zam haberleri son günlerde son dakika olarak gelmeye başladı. İşte 11 milyon emekliyi ilgilendiren Temmuz zammı son dakika müjdesi

12 Temmuz - Emekliye son dakika zam haberleri | Rakamlar belli oldu
12 Temmuz - Emekliye son dakika zam haberleri | Rakamlar belli oldu
GİRİŞ 12.07.2016 09:02 GÜNCELLEME 12.07.2016 09:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milyonlarca emekli 12 Temmuz salı günü itibariyle bu haber kilitledi. Emeklilerin maaşı ne kadar olacak? Temmuz ayında emekliler kaç TL zamlı maaş alacak? Emeklilerin zamlı maaşlarıyla ilgili gelişme var mı? Temmuz ayı, tüm emekliler için zam ayı olacak. Hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşı değişecek. İşte emekli zamlarıyla ilgili tüm detaylar

11 MİLYON EMEKLİ BU HABERİ BEKLİYOR

Emeklilerin heyecanla beklediği promosyon hayata geçiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bankaların emeklilere promosyon ödemesi için yürüttüğü çalışma tamamlandı. Çalışma kapsamında sistemin çerçevesi oluşturuldu, kurallar belirlendi, tutar konusunda da ilk teklifler alındı. Hazırlanan çalışma, Başbakan Binali Yıldırım'a sunulacak.

Başbakan'ın onayının ardından, bankaların son teklifleri alınacak, ardından da promosyon hayata geçecek. Emeklilere ödenecek promosyonun tutarı netleşmedi, ancak detaylar belli oldu...

Çalışmaya göre; bankalar, emekli aylığının tutarına ve sistemde kalma süresine göre promosyon ödemesi yapacak. Bütün emekliler için '500 liranın altı, 500-bin lira arası, bin-2 bin lira arası ve 2 bin lira üstü' olmak üzere kademelendirme yapıldı. Bu kademelere göre ödenecek tutarlar değişecek. Maaşı yüksek olan emekli daha fazla promosyon alacak. Bankada ücretini daha fazla tutanlar da diğerlerine göre avantajlı olacak... Bakanlık; promosyon görüşmelerini kamu bankaları, katılım bankaları, özel bankalar ve PTT ile yürüttü. Edinilen bilgiye göre; özel bankalar promosyonda daha atak çıktı. Bankalar özellikle yeni emeklileri gözüne kestirdi. Pazarlıklarda özel bankalar yeni emeklilere 3 yıllığına 500 lira vermeyi teklif etti. Yetkililer, bu tutarın bir sonraki aşamada 650- 700 liraya çıkabileceğini belirtiyor. Önerilen 500 lira asgari tutar olacak, aylık dilimlerine göre yukarı çıkarılabilecek. (Takvim)

EMEKLİNİN MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU

Emekli maaş zamları oranları netleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileriyle yaklaşık 9 milyon emeklinin maaş zammı da belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz’da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak.

Buna göre, emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı 3,63.

emekli-zam-5465

500 BİN KİŞİYE 500 LİRA

Toplam 11 milyon emekliyi ilgilendiren promosyon çalışması tamamlandı.

Özel bankalar, her yıl sisteme yeni giren yaklaşık 500 bin emekli için 3 yıllığına 500 lira promosyon teklif etti.

Bütün emekliler için '0-500, 500-bin, bin-2 bin lira arası ve 2 bin lira üstü alanlar' olmak üzere kademelendirme yapıldı.

Bankalar, emekli aylığı ve sistemde kalma süresine göre promosyon ödemesi yapacak. Promosyon ödemesinde taban fiyat formülü öngörülüyor.

Önerilen 500 lira asgari tutar olacak, aylık dilimlerine göre yukarı çıkarılabilecek. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere promosyon çalışmasını tamamladıklarını, Başbakan Binali Yıldırım'a sunacaklarını söyledi.

Takvim'deki habere göre, kamu, katılım, özel bankalar ve PTT olmak üzere 4 ayrı kurumla görüşme yaptıklarını belirten Soylu, "Bütün emeklileri kapsayacak şekilde bir çalışma yaptık" dedi.

Emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını anlatan Soylu, "Bankalar özellikle yeni emeklileri istiyor. Cazibe merkezleri yeni emekliler. Biz istiyoruz ki tüm emekliler yararlansın. Bankalarla yapılan görüşmelerde kademeli bir çalışma yaptık. İlk teklifler alındı, belli noktaya geldi. Toplu pazarlık yapıyoruz. Emekli aylığı ve sistemde kalma süresi belirleyici olacak" diye konuştu.

emekliye-zam-65456

EMEKLİNİN ZAMLI MAAŞI BELLİ OLDU

9 Milyona yakın SSK ve Bağ- Kur emeklisi, Temmuz zammı için gün sayıyor. Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz artışının oranını Pazartesi günü öğrenecek. İlk 6 aylık enflasyon rakamı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı olacak. Belirlenen artış bu ayki maaşlarına yansıtılacak ve emekliler maaşlarını ödeme günlerinde zamlı olarak alacak. Emeklilerin meraklı bekleyişi sürerken; Tahminlere göre yeni maaşları hesapladı. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 3.15 çıktığı için, uzmanların tahminleri 'SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4 civarında zam'da yoğunlaşıyor.

İlk 6 aylık enflasyonun yüzde 4 olarak gerçekleşmesi halinde, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu ay maaşında 35 ile 152 lira arasında artış yaşanacak. Halen en düşük maaş 874 lira 19 kuruş seviyesinde bulunuyor. Temmuz artışı yüzde 4 çıkarsa, bu maaş 34 lira 96 kuruş yükselerek 909 lira 15 kuruşa çıkacak. SSK ve Bağ- Kur emeklileri arasında en yüksek maaş ise halen 3 bin 814 lira. Temmuz zammı yüzde 4 çıkarsa, bu maaş 152 lira artışla 3 bin 966 liraya ulaşacak.

Memurlar ve memur emeklilerinin Temmuz zammı ise belli. Maaşlara yüzde 5 artış yansıtılıyor. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var, ancak ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6'yı aşarsa. Yüzde 5'lik toplu sözleşme zammı, en düşük memur emeklisi aylığını bin 620 liradan bin 701 liraya yükseltti... (Takvim)

emekli-zamlı-maaş-65465

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA KÖTÜ HABER

Bakan Soylu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu konuda bir düzenleme yaptığımız andan itibaren 1 milyon 700 bin kişiyi emekli yapmak zorundayız. Böyle bir gücümüz ve takatimiz yok. Gelecek yıllarda yasaya yaştan takılanların sayısı 7 milyon 100 bin kişi olacak. Bu sosyal güvenlik reformunun tamamen rafa kaldırılması ve gelir gider dengemizin tamamen alt-üst olmasını gerektirebilecek bir sonuçtur" dedi.

Soylu, ilköğretim, ortaokul, ilkokul eğitim seviyesinden toplam 6 bin 113 engelli kadro memur alımı yapılacağını söyledi.

Konuşmasında geçen yıl şehit olan trafik polisi Tansu Aydın'ın Vietnam'lı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın'ın şehit maaşı alabilmesi konusuna değinen Soylu,Türk vatandaşı olmadığı için yaşanan sıkıntıların çözüldüğünü, Ağustos ayı itibarıyla maaş bağlanacağını söyledi. (Ajanslar)

bakan-soylu-emekli-zammı-aciklamasi-65465

ÜCRETE GÖRE PROMOSYON

11 milyon emeklinin dört gözle beklediği promosyon çalışmasının detayları belli olmaya başladı. Tamamlanan çalışma Başbakan Binali Yıldırım'ın kararı sonrası uygulamaya geçecek. Bayram öncesinde biteceği beklenen çalışma böylece tamamlanmış oldu. Kararın ardından da ödemelerle ilgili süreç başlayacak. Yapılan çalışmaya göre yüksek maaş alan emeklilerin promosyonu da ona göre yüksek olacak. Böylece memurlardaki gibi maaşa göre promosyon sistemi emekliler için de uygulanacak. Ancak en az promosyon 500 lira olacak ve eklenecek miktar bunun üzerine ilave edilecek. Promosyonu yükseltecek ikinci kriter ise emeklilerin paralarını kullanma biçimi olacak. Maaşlarının tamamını hemen çeken emekliler daha az promosyon alırken bankada tutma süresi uzadıkça miktar da artacak. Banka ürünlerini kullanan, parasını hemen çekmeyen emekliler daha yüksek promosyon alacak. Yeni emekli olanlar da seçtikleri bankaya göre en az 500 lira promosyon alacak. Daha sonra bu iki kritere göre onların da promosyonları yükselecek. Daha sonraki aşamalarda bu taban fiyatın 700 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Promosyon ödenmesi için yapılacak sözleşmelerin 2 ya da 3 yıllık olması planlanıyor. Buna göre anlaşma yapıldıktan sonra para emeklinin hesabına geçecek. Bundan sonra 2 ya da 3 yıl ne kadar sözleşme yapıldıysa emekli maaşını o süre içinde ilgili bankadan alacak ve banka değiştiremeyecek. Bankaların promosyon karşılığında kredili mevduat hesabı ya da kredi kullanma gibi mecburiyetler getirmesine ise izin verilmeyecek...

EMEKLİ OLMAYAN PARASINI TOPLU ALABİLECEK

Ancak bunun için bazı şartların varlığı gerekli. Dolayısıyla bir kişi prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi şartlarını sağlamış olsa bile yaşı doldurmamışsa emekli aylığı alamaz.
Emekli olmak için gerekli yaş şartını doldurmuş olmasına rağmen, sigortalılık süresini veya prim ödeme gün sayısını dolduramamış kişi isterse SGK’ya ödediği primleri geri alabilir.
Bu ödemeye yaşlılık toptan ödemesi deniliyor. Bu durumda SGK’ya dilekçe ile başvuran kişiye o zamana kadar ödediği malullük, yaşlık ve ölüm sigortası primleri iade edilir.
Prim iadesi yapılırken ödenmiş primler yazılı istek tarihine kadar geçen yıllar için güncelleme kat sayısı ile güncellenir ve bu tutar sigortalıya ödenir. (Akşam)

YORUMLAR 11
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun az mayışlı sgk emeklisi perişan emektadarlara yazık ediyorlar
    Cevapla
  • feride 7 yıl önce Şikayet Et
    emeklilerle ilgili borçuda olsa lütfen maaşın on katı geri ödemeli faizsiz kredi bekliyoruz ....ödemelerde zorluk çekiliyor her geçen gün faiz birikiyor hiçde hoş değil ....sıkıntı çok hastalık çok huzursuz çok iyileştirme bekliyoruz...artık acele edilsin lütfen insanlar çok sıkıntıda her avukatlar arıyor çoluk çocuk çok tedirginler huzur yok para yok ...
    Cevapla
  • saliha oren 7 yıl önce Şikayet Et
    Ssk ve bagkur maaşları yatdimi bilen varmi
    Cevapla
  • Mefta 7 yıl önce Şikayet Et
    Emekli 36lira zam mucde diyorlar yazıklar olsun yeter ya emeklinin gururuyla oynama 11milyon emekli 3 te çocuğu eder 33milyon sen dusun
    Cevapla
  • necdet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu hükümet bir emekli için bir şey beklemiyorum bir promasyon bayramda çok gördüler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle