Türkiye 24 saatte '1 numara' oldu

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik turizm yasağının kalkmasının ardından ilginç gelişmeler yaşanıyor

Türkiye 24 saatte '1 numara' oldu
Türkiye 24 saatte '1 numara' oldu
GİRİŞ 02.07.2016 09:20 GÜNCELLEME 02.07.2016 09:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yasağın kalkmasının ardından turizm operatörleri Türkiye turlarını satışına başlamaya hazırlanırken ilk kafilenin yakın zamanda Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Yasağın kalkmasıyla bazı şirketler bugün -yarın ilk turist gruplarını yolluyor... Bazı şirketler ise Pazartesi charter için bekliyor. Özellikle Temmuz ayında Türkiye'ye çok sayıda Rus turistin akın etmesi bekleniyor. 

Türk Rus'un haberine göre Rus basınına yansıyan haber ve veriler, ülkede tam bir “Türkiye coşkusu” yaşandığını gösteriyor. 

Moskovski Komsomiolets gazetesi, "Turlar haftaya başlayacak" haberlerinin tümüyle "şehir efsanesi" olduğunu, Putin'in "Yasak kalktı" dediğinin ertesi günü ilk tur gruplarının Antalya'ya uçtuğunu duyurdu.

TÜRKİYE 24 SAATTE 1. SIRAYA ÇIKTI

Rusların tur paketlerini araştırdıkları önemli online kaynak Yandex.Travel sitesinde yasak yüzünden listede esamisi okunmayanTürkiye’nin son 24 saatte “açık ara birinci destinasyon” durumuna geldiği açıklandı.

Tur operatörlerinin Türkiye tur paketi teklifleri son üç gün içinde dörde katlandı. Geçen yıl bu dönemde bir civarı Türkiye tur paketi önerilirken, dün akşam bu sayı 500 civarındaydı.

HER ŞEY DAHİL 7 GÜNLÜK TÜRKİYE PAKETİ...

Fiyatlara gelince: Dün 19.00’da 7 gün her şey dahil Türkiye tur paketleri 40 bin rubleden (Yaklaşık 1800 lira) başlayan fiyatlarla satılıyordu. Kırım için 35 bin ruble, Soçi için 37 bin ruble civarında fiyat bulunuyordu. 

Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı 2016 yılında ilk 6 ayda yüzde 83 düşmüştü.

YORUMLAR 4
  • arif gören 7 yıl önce Şikayet Et
    Turizmcilerimiz yerli tatilciye aynı hizmet ve fiyatları uygulamadıkları sürece benim için "yerli" ve "milli" değildir. Yerli tatilciyi horlamaları da cabası. Bu nedenle batsalar bile umurumda değil. Turizmden kazanıldığı söylenen dövizin de büyük oranda yurt dışında kaldığını sanıyorum.
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    tamam tamam geliyor adamlar ağlamayın artık turist kalmadı diye siz antalyalı turizimcilerde akıllanın biraz artık, pazar çeşitliliği denen bir şey var ...
    Cevapla
  • biri 7 yıl önce Şikayet Et
    üç gün önceye kadar yerli turiste "gelin" diye yalvaran turizmciler artık yüzümüze dahi bakmaz...
    Cevapla
  • Aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türklere niye o fiyata satmıyorlar? Üstelik erken rezervasyon yalanına da bu sefer kimse inanmaz.
    Cevapla