Bayramda otobüsler, otoyol ve köprüler ücretsiz mi? - Hangi illerde otobüsler ücretsiz?

Bayramda otobüsler, otoyol ve köprüler ücretsiz mi, Bu Ramazan Bayramı'nda hangi illerde toplu taşıma araçları ve otobüsler ücretsiz? yanıtları haberimizde.. Malum Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı ve bu özel günde bayram geleneklerimize bağlı olarak eş, akraba, dost ziyaretleri önemli.. Bu hususta Ramazan Bayramı'nda otobüslerin ücretsiz olması vatandaşın bayramını daha iyi kutlaması açısından sevindirici olur. Peki Bayramda özellikle İstanbul ve Ankara'da otobüsler ücretsiz mi? ve hangi illerde otobüsler ücretsiz? işte yanıtları haber7.com'da..

Bayramda otobüsler, otoyol ve köprüler ücretsiz mi? - Hangi illerde otobüsler ücretsiz?
Bayramda otobüsler, otoyol ve köprüler ücretsiz mi? - Hangi illerde otobüsler ücretsiz?
GİRİŞ 07.07.2016 11:46 GÜNCELLEME 07.07.2016 11:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bayramda otobüsler, otoyol ve köprüler ücretsiz mi?, Ramazan Bayramı'nda belediye otobüsleri ücretsiz mi?, Bu Ramazan Bayramı'nda hangi illerde toplu taşıma araçları ve otobüsler ücretsiz? yanıtları haberimizde.. Malum Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı ve bu özel günde bayram geleneklerimize bağlı olarak  eş, akraba, dost ziyaretleri önemli.. Bu hususta Ramazan Bayramı'nda otobüslerin ücretsiz olması vatandaşın bayramını daha iyi kutlaması açısından sevindirici olur. Peki özellikle İstanbul ve Ankara'da bayramda otobüsler ücretsiz mi? ve hangi illerde otobüsler ücretsiz? işte yanıtları haber7.com'da..

BAYRAMDA İSTANBUL'UN OTOBÜS FİYATLARI VE SEFER BİLGİLERİ

İETT, arefe ve bayramda otobüs fiyatları ve saatlerine dair açıklama yaptı. 

Kurumdan yapılan açıklamada, ''Ramazan Bayramı'nda Cumartesi günü sefer saatleri ve yüzde 50 indirimle; arife günü iş günü sefer saatleri ile hizmetinizdeyiz'' denildi.

Buna göre bayram boyunca sefer saatleri cumartesi gününe göre ayarlanacak. Arife günü ise normal iş günü gibi uygulanacak.

Fiyatlarda ise yarı yarıya indirim yapılacak.

BAYRAMDA İSTANBUL'DA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Bayramda Köprüler Otoyollar Ücretsiz mi? Bu Ramazan bayramında da köprüler ve otoyollar bayram tatilinin başladığı 2 Temmuz Cumartesi ile 11 Temmuz Pazartesi sabah saat 07:00'ye kadar ücretsiz olacaktır.

Ramazan Bayramı Arefe günü 4 Temmuz Pazartesi

Ramazan Bayramı 1. Gün 5 Temmuz Salı

Ramazan Bayramı 2. Gün 6 Temmuz Çarşamba

Ramazan Bayramı 3. Gün 7 Temmuz Perşembe

BU BAYRAM ANKARA'DA OTOBÜSLER YİNE ÜCRETSİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 22 yıl önce başlattığı bayramda ücretsiz otobüs yolcuğu geleneği, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince uygulanmaya devam edecek. Vatandaşların ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziyaretlerini yapabilmeleri, istedikleri yerlere kolayca ulaşabilmeleri için EGO bünyesindeki otobüsler ücretsiz yolcu taşıyacak. 5 Temmuz Salı günü başlayacak Ramazan Bayramı’nda 3 gün boyunca Başkentliler EGO otobüslerine Ankarakart’ı okutmadan binebilecek.
Büyükşehir Belediyesi, Ankaralılar'ın arife gününden itibaren de mezarlıklara kolaylıkla gidebilmeleri amacıyla EGO otobüs seferleri düzenledi. Bu çerçevede Karşıyaka Mezarlığı’na gidecek vatandaşlar için 3 farklı noktadan otobüs kalkacak. Hastane Metro Durağı’ndan (Yenimahalle) kalkacak 210 nolu otobüs hattıyla 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilecek. 354 nolu otobüsle Elmadağ, 397 nolu otobüsle de Yeşildere’den 07.00 ile 19.00 saatleri arasında sefer yapılacak. Mamak Ortaköy Mezarlığı’na Başkentliler, Doğanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Arena Stadı karşısındaki duraktan, 359 nolu Gökçeyurt, Ortaköy Kızılcaköy-Ulus hattında çalışan otobüsle 06.00- 21.00 saatleri arasında gidebilecek.
Sincan Cimşit Mezarlığı’na arife günü Sincan Lale Meydanı 50328 nolu duraktan 599 nolu özel servisle, 09.30- 21.00 saatleri arasında yolculuk yapacaklar. Ayrıca Cimşit Mezarlığı’na Sıhhiye’den kalkacak 514-2 nolu otobüs, Yeni Cimşit Mahallesi Cimşit Serpmeler Durağı arasında 06.40 ile 22.00 saatleri arasında ulaşımı sağlayacak.

MEZARLIKLARIN İÇİNDE RİNG SERVİSLERİ

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkentliler'in kent içi ulaşımlarının dışında Karşıyaka, Ortaköy ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların yakınlarını rahatlıkla ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için de arife ve bayram süresince mezarlıklar içinde ring seferleri düzenleyecek. Kabristan ziyaretlerinde Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda 4 araç, Cimşit Mezarlığı'nda 2 araç, Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda 1 araç olmak üzere EGO araçları mezarlıklar içinde sürekli ring yaparak, vatandaşları gidecekleri kabirlere kolaylıkla ulaştıracak.

ERZURUM'DA BU BAYRAM OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Erzurum’da Ramazan Bayramı’nın birinci gününde toplu taşıma ücretsiz olacak. Bayramın birinci günü Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri, özel halk otobüsleri ve şehir içi hattında çalışan minibüsleri vatandaşlar ücretsiz olarak kullanacak. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar da düşünülerek alınan karar doğrultusunda Bayramda yapılacak eş, dost ve akraba ziyaretlerinin rahatlıkla gerçekleştirebilmesi sağlanacak.

YORUMLAR 2
  • AHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    bursa beledyesi duy sesimizi......
    Cevapla
  • enesgenc 7 yıl önce Şikayet Et
    bakanlar kurulu ücretsiz diye. istanbul %50 indirimli yapıyor
    Cevapla