AB'den Türkiye'ye mali desteği hızlandırma hamlesi

AB, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye ödenecek 2 milyar avroluk kısmı, temmuz sonuna kadar serbest bırakmayı hedefleyen teklif sundu.

AB'den Türkiye'ye mali desteği hızlandırma hamlesi
AB'den Türkiye'ye mali desteği hızlandırma hamlesi
GİRİŞ 01.07.2016 08:47 GÜNCELLEME 01.07.2016 08:53
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Komisyonu, Suriyeli sığınmacıları desteklemek için Türkiye'ye taahhüt ettiği fonun 2 milyar avroluk kısmını temmuz sonuna kadar serbest bırakmayı hedefleyen teklif sundu.

2 MİLYAR AVRO HEDEFİ

AB Komisyonu başkanlığında yapılan ve AB üyesi ülkelerle Türkiye’nin temsil edildiği idari komite toplantısında, AB Komisyonu, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıları desteklemek için ilave 1,4 milyar avronun sağlanması yönünde teklifte bulundu. Bu meblağ ile Türkiye’deki sığınmacılar için kurulan fona aktarılan miktarın temmuz ayı sonuna kadar 2 milyar avroya ulaşmasının hedeflendiği açıklandı.

AB geçen haftalarda, yük paylaşımı adı altında Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için sağlanacak fonun hızlandırılmasına karar vermişti.

740 MİLYON AVRO HAZIR

AB Komisyonu'nun teklifiyle idari komitenin temmuz sonuna kadar Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik projelere 2 milyar avroluk destek sağlama imkanı olacak. Bu kaynakla Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara yönelik projeler, komitede değerlendirildikten ve onaylandıktan sonra maddi destek alabilecek. Halihazırda, bu fona toplam 740 milyon avro kaynak aktarılmış durumda. Bunun 150 milyon avroluk kısmı için çeşitli projeler onay aldı. Onaylanan projelere de 105 milyon avroluk ödeme yapıldı.

AB, 29 Kasım 2015’te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için 2017 sonuna kadar 3 milyar avroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti.18 Mart’taki zirvede ise bu bütçenin bitmesi durumunda 2018 sonuna kadar 3 milyar avroluk ek fonun faaliyete geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

YORUMLAR 20
  • Mustafa Okka 7 yıl önce Şikayet Et
    9 milyar dolari izmir istanbul arasi otoyol projesine harcayan bir Türkiye sizin 2 milyariniza muhtac degil. avrupadaki 20 den fazla ülkeye suriyeliler gitmesin diye 1 aylik yiyecek parasi göndermek akillica tabi.. yemezler.. suriyelileri alacaksiniz. hani sizin ekonomi iyiydi, hani insan haklari vardi, hani hukuk devletiydiniz. sizi gidi yalancilar sizi..
    Cevapla
  • arda 7 yıl önce Şikayet Et
    Kapıları açmayı denesek işler biraz değişir gibi geliyor.Kucak açmak da bir yere kadar.Besle kargayı oysun gözünü. Aynen öyle oluyor.
    Cevapla
  • Vizesiz Avrupa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu Temmuzda serbest dolaşım işi arada kaynadı mı yoksa?
    Cevapla
  • bahri 7 yıl önce Şikayet Et
    paranızı da suriyelilerinizi de alın gidin yeter artık, adım attığın yer terörist
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olsa sözlerini yerine getirmiyolar bizde bozalım anlaşmayı boşver reis aç kapıları salıver gitsinler birazda onların başına bela olsunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle