Rusya'dan kritik açıklamalar peş peşe geldi

Rusya'dan bugün enerji yatırımları ve Türkiye'nin vizesiz seyahatlerine yönelik kritik mesajlar ardı ardına geldi.

Rusya'dan kritik açıklamalar peş peşe geldi
Rusya'dan kritik açıklamalar peş peşe geldi
GİRİŞ 30.06.2016 16:04 GÜNCELLEME 30.06.2016 17:09
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türk vatandaşlarının bir aylık süreli ziyaretlerde vizesiz uygulamaya dönüş için acele etmeye gerek olmadığını söyledi.

Interfax’ın haberine göre, Moskova’da basın mensuplarının sorularına cevap veren Karlov, “Bu konuda aceleci olmayalım. Başkanımız tarafından alınan kararın uygulanmasında birçok şeyi düşünmemiz gerekiyor” dedi.Karlov, Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesinin yakın dönemde hissedeceklerini, kendisinin böyle düşündüğünü ifade etti.

UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı üzerine, Türkiye yapılan charter uçuşlarına yönelik yasağın kaldırılması için gereken çalışmaların başladığı belirtildi.

Açıklamada, charter uçuşların eski normal seyrine dönebilmesi için, Türk yetkililerin Türkiye'ye seyahat edecek Rus vatandaşların güvenliği konusunda bazı önlemlerin alınacağına dair garanti gerektiği kaydedildi.

MEDVEDEV: AŞAMALI OLARAK KALDIRILACAK

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya hükümetinin Türkiye'ye uygulanan kısıtlamaları aşama aşama kaldıracağını belirtti.

'TÜRK AKIMI İÇİN HENÜZ ERKEN'

Kremlin tarafından bugün yapılan açıklamada Türkiye'nin de dahil olduğu Türk Akımı  doğalgaz boru hattı projesinin devam edip etmeyeceği hakkında yorum yapmak için hâlâ erken olduğu belirtildi.

YORUMLAR 19
  • yok 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin kurtuluşu avrasyadadır,Batının yaptıkları gördükten sonra.
    Cevapla
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    natodan çıkalım rusya ile işbirliği şart
    Cevapla
  • ADSIZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı, Rusya'yla aramızı bozduktan sonra Türkiye meselesi tamam artık bizden başka arkası yok ayağımıza dolaşamaz diye düşündü, gerek güneyimizde oluşturmaya çalıştıkları sorunlar ve buna karşı itirazlarimizi dikkate almamaları gerekse ab'nin bize takındığı tutum gösterdi ki elimizdeki kartların birini diğerine tercih etmeyecek kadar hassas bir bölgede yaşıyoruz.
    Cevapla
  • y.k.p t.p.s.z 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Rusya ilişkileri eskisinden daha sıkı fıkı olacak bundan böyle Rusya naz yapmayacak hiç bir konuda...
    Cevapla
  • RIFKI 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bizi baya özlemiş yahu :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle