Emekli maaşları ne zaman yatacak? Bayramdan önce (Bugün) yatacak mı?

Binlerce emekli bu sorunun yanıtını arıyor. Emekliler Ramazan bayramı öncesi maaşlarını alabilecek mi? Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? İşte yanıtı

Emekli maaşları ne zaman yatacak? Bayramdan önce (Bugün) yatacak mı?
Emekli maaşları ne zaman yatacak? Bayramdan önce (Bugün) yatacak mı?
GİRİŞ 04.07.2016 13:13 GÜNCELLEME 04.07.2016 13:13
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

04 Temmuz pazartesi günü itibariyle binlerce emekli aynı sorunun yanıtını arıyor. Emekli maaşları ne zaman yatacak? Ramazan bayramından önce emekli maaşları yatacak mı? Bayram öncesi emekliye maaş müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar

Emekli memurun aylıkları Ramazan Bayramı'ndan önce ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürlüğü Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Bankasından maaş alan memur emeklisi, dul ve yetimlerin ödemeleri her ayın 1'inci ve 5'inci günü yapılırken, Ramazan Bayramı dolayısıyla bu düzenlemede değişikliğe gidildi.

Bayram dolayısıyla memur emeklisi, dul ve yetimlerin maaş ödemeleri arife günü yapılacak.

Böylece, söz konusu bankadan 320 bin 246 memur emeklisi, dul ve yetime toplam 991 milyon 547 bin 972 lira ödeme yapılacak.

EMEKLİ MAAŞLARI ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

Emekli maaş zamları oranları netleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileriyle yaklaşık 9 milyon emeklinin maaş zammı da belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz’da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak.

Buna göre, emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı 3,63.

Milyonlarca kişide 4 Temmuz heyecanı..

Ramazan Bayramı'nın arefesi olan 4 Temmuz'da, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli gelişmeler olacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyuracağı enflasyon verileri SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammını ortaya koyarken; Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklayacağı ekonomiye ilişkin devrim niteliğindeki paketten de pek çok kesime müjdeler çıkacak. Bu nedenle milyonların gözü şimdiden 4 Temmuz'a çevrildi.

9 milyon civarındaki SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Temmuz zammını enflasyon verilerinin açıklanmasıyla öğrenecek. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, emeklilerin zam oranını gösterecek. Ocak-Mayıs döneminde enflasyon yüzde 3.15 olarak gerçekleşmişti. Bu doğrultuda uzmanlar, ilk 6 aylık enflasyonun, dolayısıyla emeklilerin zam oranının yüzde 4 civarında olacağını tahmin ediyor. Eğer bu tahminler tutarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında 35 ile 152 lira arasında artış olacak. Emekliler 4 Temmuz'da zam oranını öğrenecek, aynı ay içinde maaş ödeme günlerinde de yeni maaşlarına kavuşacak. Temmuz'da toplu sözleşme kapsamında yüzde 5 zam alacak memurlar ve memur emeklileri ise enflasyon farkı için 4 Temmuz'u bekliyor. Ancak fark alınabilmesi için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 6'yı aşması gerekiyor. Şu ana kadar gerçekleşen enflasyon verileri de bunu zora sokuyor.

Başbakan Yıldırım'ın açıklayacağı ekonomi paketi de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ödeyenlerden çiftçilere, turizmcilerden yatırımcılara kadar pek çok kesimi rahatlatacak. Yaklaşık 3 milyon kişinin GSS primi düşecek. 65, 195 ve 395 lira olmak üzere 3 farklı dilimden ödenen primler, kapsamdaki herkes için 65 liranın altına inecek. 2B'de müracaat ettiği halde ödeme yapmadığı için hakkını kaybeden 350 bin kişiye yeni bir fırsat verilecek.

Başbakan Yıldırım, esnaf ve sanatkarların borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen sildiklerini, geri kalan borçlarını yeniden yapılandırdıklarını açıkladı. Yıldırım, "Böylece 110 bin esnafı 400 milyon liralık yükten kurtardık. Çiftçilerin TMO'ya sattıkları ürün bedellerinin tamamı bayramdan önce ödenecek" dedi...

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 18
  • gülden 7 yıl önce Şikayet Et
    emekli maaşlarını ptt ye yatırmamışlar arefe günü maaşları çekemedik bankalardan alındı neden ptt ye emekli maaşları yatmadı bayram sonuna kadar madur edildik.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar işçi emeklisine geçerli değilmi bu yatan varsa söylesin hesabına
    Cevapla
  • izzet 7 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun insani insandan ayiriyorlar memur işçi bakurlu diye şaçmalik bu
    Cevapla
  • izzet 7 yıl önce Şikayet Et
    memur emeklisi emeklide işçi emeklisi emekli degilmi neden insanlari ayiriyorlar oy zamani ayirmiyorlar ama
    Cevapla
  • inanılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Al bendende okadar memur emeklilerine var bize yok memur olmak varmış ayrımcılık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle