Havalimanı saldırısına iş dünyasından tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya dair iş dünyasından tepkiler geliyor.

Havalimanı saldırısına iş dünyasından tepkiler
Havalimanı saldırısına iş dünyasından tepkiler
GİRİŞ 29.06.2016 10:35 GÜNCELLEME 29.06.2016 13:53

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya dair iş dünyasından art arda açıklamalar geliyor.

İşte o tepkiler...

MEMUR SEN

İstanbul ve Diyarbakır'daki hain terör odaklarının saldırıları üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir mesaj yayınladı:

'Milletimizin başı sağ olsun' diyen Yalçın ''Terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır.

Milletimiz, her zaman olduğu gibi devletine sınırsız desteğini sürdürecektir. Milletin güvenini ve desteğini hisseden devlet de özgürlük-güvenlik dengesini koruyarak terörle mücadeleyi kesin sonuç alıncaya kadar sürdürecektir.

Bu mücadelede, milletimiz, siyasi partiler, devlet kurumları ile sivil toplum örgütleri teröre ve terör gruplarına karşı ortak akılla ve güçlü bir iradeyle birlikte hareket etmelidir.

Türkiye'nin geleceğini hedef alan, ülkemizi içe hapsetmeye çalışan küresel şebekelere karşı gün; birlik olma günüdür. Bu birlik milletin, ümmetin en büyük güvencesi, kirli küresel yapıların ve taşeronlarının ise yenilgi habercisidir.

Türkiye’nin aydınlık gelecek yolculuğunu engellemek isteyen terör örgütlerine karşı milletin cevabı ortaktır. Gün; yüreklerimizi birliğe, bileklerimizi dirliğe zimmetleme günüdür.

Ölüm anında nefesin sıklaşması gibi, yok oluş anında saldırılarını sıklaştıran terör örgütlerinin bitişine ramak kaldı. Birliğimize, kardeşliğimize, geleceğimize sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz, küresel hesapları bozacağız, terörü el birliğiyle bitireceğiz. Biz dün olduğu gibi bugün de kanlı oyunu ve kirli senaryoyu bozacağız.

Biz inanıyoruz ki; terörü, terörün vahşi üst aklını, terörün finansörlerini, terörden medet umanları birlikte alt edeceğiz, daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Tek yürek olarak, huzurumuza ve istikrarımıza derin operasyon girişiminde bulunan küresel güçlerin emellerini boşa çıkartacağız.

Millete verilecek olan Bayram müjdesi terör bataklığını kurutmak, terörün kökünü kazımaktır. Üst akıl vahşetini, terör koalisyonunu deşifre etmek, topyekun terörü yerle bir etmektir.'' şeklinde konuştu.

Memur-Sen, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ve Diyarbakır'da düzenlenen hain terör saldırılarını kınadığını da belirtti.

MÜSİAD

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Nail Olpak, 28 Haziran 2016 Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırılarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı:

“MÜSİAD olarak, Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olan Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen bombalı saldırılar sebebiyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki; dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye’nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır.

Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz.

Milletimizin başı sağ olsun.”

İTO

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Atatürk Havalimanı'nda yapılan terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Yüreklerimiz bir kez daha yandı.

Yetmiş iki milletten yolcunun hep birlikte bulunduğu dış hatlar terminalinde düzenlenen bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Terörün milleti, vatanı olmadığını bir kere daha gördük.

Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız.''

Çağlar ayrıca yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilediğini belirtti.

TİSK

Dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin canını kaybetmesine neden olan hain terör saldırısı TİSK Camiasını ve tüm milletimizi derin acıya sürüklemiştir. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu olarak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizin ulaşımının can damarını oluşturan ve ayda 24 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’na yapılmış olan bu hain saldırı yalnızca ülkemizi değil tüm dünya vatandaşlarını hedef almıştır.

Dil, din, ırk gözetmeksizin masum insanları, havalimanı gibi uluslararası bir platformda hedef alan bu saldırı bize Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerinin 85 yıl sonra hala haklılığını koruduğunu hatırlatıyor.

Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden birlikte hareket ederek bu zor günleri en kısa sürede atlatacağımıza inancımız tamdır.

TİSK Camiası olarak saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

BEM-BİR-SEN

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydan gelen terör saldırısını lanetledi.

36 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı terörist saldırısının sadece Türkiye’ye değil dünyaya yönelik yapıldığını ifade eden Genel Başkan Turbay yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ülkemizi karıştırmak isteyenler, kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Milletimiz sahip olduğu sağduyu ile provokasyonlara gelmeyerek, kararlı duruşunu gösterecektir. Milletimiz, kendi varlığına yönelen her tehdidi, birliği ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiştir, bugün de üzerine düşeni yapacaktır.

Mübarek Ramazan ayını idrak edip milletçe bayram sevinciyle kucaklaşmayı beklediğimiz günlerde gerçekleşen ve bir kez daha hepimizi üzüntüye boğan saldırıyı lanetliyoruz. İnsanlığa dair hiçbir değerden nasibini almamış, içinde mukaddesatın en küçük kırıntısını taşımayanların ülkemizin geleceğine yönelik düzenledikleri saldırıları el birliğiyle bertaraf edilecektir. Ortaya çıkarmak için çaba verdikleri korku imparatorluğu bu topraklarda hiçbir zaman intiba görmedi. Milletimiz, yapılann kahpe saldırıda din, dil ve ırk demeden kardeşliğini bir kez daha göstererek, yapılan tüm saldırılara karşı daha da güçlenerek teröre karşı tek vücut olacaktır.

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya yönelik bir eylemdir. Dünya, teröre karşı birlik olmalı ve insanlığın huzuru için mücadele vermelidir. Terör, bütün insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Batı kendi yaptığı terör örgütlerine karşı ortak ve net bir tavır ortaya koymalı, bu örgütlere karşı kararlı bir mücadele yürütmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle insanlıktan nasibini almamış, vicdanı duygudan yoksun kişiler tarafından yapılan İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı bir kez daha lanetlerken, hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, yaralılar acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun.”

GYİAD

Atatürk Havalimanı’nda yapılan hain saldırıları nefretle kınadıklarını; teröristleri ve terör destekçilerini lanetlediklerini belirten Genç Yönetici ve İşadamları Derneği:

''Terörü normalleştirme gayretlerini ve ülkemiz insanlarına terörle yaşamaya alışmalarını öneren zihniyeti de en az teröristler kadar tehlikeli bulduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

Her zamankinden daha güçlü bir birlik ve beraberlik arzusu ile ülkece kenetlenerek ve aydınlık bir Türkiye yolunda asla yılmadan çalışmaya devam ederek, teröristlere en iyi cevabı vereceğimize inanıyoruz.

Terör ülkemizin kaderi değil ve asla da olmayacak.

Milletimizin başı sağ olsun.'' şeklinde çıklama yaptı.

ASKON

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa KOCA, Atatürk Havalimanı’nda yapılan terör saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

ASKON Başkanı Mustafa Koca’nın yazılı açıklamasında şu ifadeler yeraldı;

Atatürk havalimanında terörün tipik sinsi vahşet operasyonu bir defa daha devreye girmiş, aralarında bebeklerinde bulunduğu sivil vatandaşları hedef almıştır. İnsan bile diyemeyeceğiz lanetli kafalar tüm ilkesel standartların dışına çıkarak havaalanını kana bulamışlardır. Bunu sivilleri hedef alarak da en alçak bir şekilde yapmışlardır.

Bu tarz sinsi vahşet operasyonlarının gayesi açık iken, ülkemiz üzerinde yapılmaya çalışılan bu oyuna karşı milletçe, daha yüksek bir sesle, kararlılığımızı ortaya koymalı, birliğimizi ve dirliğimizi daha da çok güçlendirmeliyiz. Uluslararası kamuoyu da şunu çok iyi bilmeli ki, bugün Türkiye’de bu terör taşeronluğunu yapanlar yarın hizmet aldıklarının buyrukları doğrultusunda başka yerlerde de vahşi operasyonlarını yapacaklardı. Bu gerçeklerden hareketle, uluslararası kamuoyu da terörün bataklığını kurutmaya yönelik samimi bir birliktelik içinde Türkiye ile işbirliğine girmelidir. Bu samimiyet ve birliktelik olduğu sürece terör belası ile baş edilebilecektir. 

Bu düşünceler içinde bebeklerin ve sivillerin hedef alınarak yapılan bu alçak saldırının kurbanlarına Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, acılı ailelere ve yüce milletimizin başısağolsun dileklerimizi iletiyor ve terörü bir kez daha lanetliyoruz.

TİM

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi:

“Terör alçaklıkta sınır tanımıyor. İnsanlık duygularını terk etmiş vicdan yoksunu teröristlerce yapılan bu alçakça saldırı bu kez sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın bir aktarma noktası olarak kullandığı Atatürk Havalimanı’nı hedef almıştır. Bu saldırının hedefinin tüm dünya vatandaşları olduğu ve seyahat özgürlüğü gibi en temel haklarını kullanan masumlar olduğu unutulmamalıdır. Terör sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir realitedir ve Türkiye her zaman olduğu gibi bu belanın insanlık tarihinden silinmesi için haykırmaya devam edecektir.

Bugünkü saldırı Türkiye'nin hem huzuruna, hem potansiyeline hem de ekonomik yapısına yapılmıştır. Tam da Türkiye'nin rahat bir nefes almaya yönelik adımlar attığı bir dönemde bu saldırının yapılmasının da ayrıca değerlendirilmesi gerekir. Biz ihracatçılar olarak terörle mücadelenin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin moralini yüksek tutmak için çalışmaya devam edeceğiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yaraların sarılarak hayatın normale dönmesi için her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiririz.”

TÜSİAD

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yapan TÜSİAD, şu ifadeleri kullandı:

"Terör bir kez daha cani bir eylem yaptı, dün gece İstanbul Atatürk Havaalanı'nda masum insanlar bu alçak saldırıda yaşamlarını yitirdi. Bu hain terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının acısını en derinden paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Son dönemde üzülerek şahit olduğumuz tüm insanlık dışı saldırılar gibi, bu saldırı da, ülkemizin ve uluslararası toplumun huzurunu, demokratik ve açık toplum düzenini hedef almıştır.

Ülkemizin doğrudan kalbine yöneltilmiş bu hain saldırı, terörle küresel ölçekte topyekûn mücadele ihtiyacının önemini ve aciliyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Bu çerçevede, terörün nereden geldiğinden ve yönteminden bağımsız olarak, terörle mücadelede ve teröre kaynaklık eden sorunların çözümünde bölgesel ve uluslararası çabaların ve işbirliğinin kararlı bir şekilde artmasını bekliyoruz. Şiddet ve teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye'nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir"