TC Kimlik No ile SGK (SSK) hizmet dökümü sorgulayın 01.06.16

TC Kimlik No ile SGK hizmet dökümü alma işlemleri kolay bir şekilde yapılabiliyor. Peki SGK SSK sorgulamalarını yapmak isteyen vatandaşlar nasıl ve nereden yapabilecekler? İşte SGK SSK TC Kimlik No ile hizmet dökümünü haber7.com üzerinden sorgulayabilirsiniz

TC Kimlik No ile SGK (SSK) hizmet dökümü sorgulayın 01.06.16
TC Kimlik No ile SGK (SSK) hizmet dökümü sorgulayın 01.06.16
GİRİŞ 01.07.2016 09:34 GÜNCELLEME 01.07.2016 09:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi, SGK SSK sorgulamalarını yapmak isteyen vatandaşlar nasıl ve nereden yapabilecekler? TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü. SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapmak artık çok kolay! SGK sorgulama işlemlerini yapabilmek için öncelikle SGK hizmet dökümüne ulaşmanız gerekmektedir. SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulamaları hakkında tüm merak ettikleriniz bu haberde!

4A Hizmet Dökümü Almak İçin TIKLAYINIZ!

4B Hizmet Dökümü Almak İçin TIKLAYINIZ!

4C Hizmet Dökümü Almak İçin TIKLAYINIZ!

Şifresiz SGK Hizmet Dökümü Almak İçin TIKLAYINIZ!

Şifresiz SGK Borç Sorgulama İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!

Bu sorgulama işlemini başarıyla tamamlayabilmek için öncelikle ilgili siteye giriş yapmalısınız. Açılan sayfada öncelikle uyruğunuzu seçmelisiniz. Eğer T.C. vatandaşı iseniz sırasıyla T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum yılınızı, nüfus cüzdanınızda bulunan cilt numaranızı ve verilen güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Eğer yabancı uyrukluysanız sizden sırasıyla T.C. kimlik numaranız, ikamet tezkere numaranız, doğum yılınız ve güvenlik kodu bilgileri istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olduktan sonra “Bilgileri Sorgula” butonuna basarak prim sorgulama işleminizi bitirebilirsiniz.

Kurumun görevleri:

•    SSK-SGK sosyal güvenlik alanında bir gelişme olduğunda uluslararası gelişmeleri takip eder.
•    SSK-SGK sosyal güvenlik ile alakalı konularda kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibat kurar.
•    SGK-SSK farklı ülkelerle yapılacak olan anlaşmalar için çalışmalar yürütür.
•    SGK-SSK bireylerin sosyal güvenlik haklarına ilişkin daha iyi hizmet alabilmeleri için çalışmalar yürütür.
•    SSK-SGK hizmet verdiği kişilerin hak ve yükümlülüklerini koruyarak yerine getirilmesinde öncülük eder.
SSK-SGK Uygulamaları

SSK-SGK Sorgulama

SSK-SGK sorgulama uygulamasını kullanarak öğrenebileceğiniz bilgiler;

•    Hangi işyerinde çalıştıysanız o işyerinin işyeri numarasını,
•    Daha önceden hangi tarih aralıklarında çalıştığınızı,
•    Belge kodunuzu,
•    İşe giriş ve çıkış tarihinizi,
•    Hangi dönemlerde, hangi miktarda prim gün sayınızın yatırıldığı,
•    Aylık kazancınızın ne olduğunu,
•    Yıllık toplamlarınızın tümünü,
•    Kısaca anlatmak gerekirse SSK-SGK ile ilgili genel hizmet bilgilerinizin bütününü öğrenebilirsiniz.

SSK-SGK Gün Dökümü

SSK-SGK gün dökümü uygulaması sayesinde işe başlama tarihinizi, işten çıkış tarihinizi, ne kadar süreyle hangi işte çalıştığınız gibi bilgileri kolaylıkla öğrenebilirsiniz. SSK gün dökümüyle ayrıca emekliliğinize ne kadar gün kaldığını, öğrendiğiniz bilgileri kullanarak emekli olacağınız tarihi, alacağınız maaşı gibi birçok işlemi de gerçekleştirebilmektesiniz.

SSK-SGK Maaş Hesaplama

SSK-SGK maaşınızı hesaplamanızın en kolay ve pratik yoludur. Bu uygulamayı kullanarak kendi emekli maaşınızı kendiniz hesaplayabilirsiniz. Bu uygulama ile, önceden ortalama emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz ve sonrasında herhangi bir sürpriz ile karşılaşmazsınız. Ancak bu noktada bilmelisiniz ki SSK-SGK maaş hesaplama uygulamasının amacı sizleri bilgilendirmektir. Herhangi bir resmi evrak niteliği taşımamaktadır.

SSK-SGK Randevu Alma

SSK-SGK randevu alma için 3 seçenek vardır. Online SSK-SGK randevu alma sistemiyle ücretsiz olarak hangi doktordan istiyorsanız ona göre randevu alabilirsiniz. Diğer seçenek ise alo 182 numarasını arayarak randevu alabilmenizdir. Son olarakta sabah erkenden hastaneye gitmenizi tavsiye ederek randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilgili siteye giriş yaptıktan sonra randevu ala tıklayıp yeni üye ol butonuna basmalısınız. Bu adımdan sonra sizden sırasıyla T.C kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum yeriniz, doğum tarihiniz, babanızın adı, annenizin adı, telefon numaranız, sabit bir telefon numarası ve siteye daha sonralarda da giriş yapabilmek için kullanacağınız sizin tarafınızdan belirlenen parolanız istenecektir. Sizden istenen bilgilerin hepsini doldurmak zorunda değilsiniz. Bilgilerin yanında (*) işareti olan bilgileri doldurmanız yeterlidir. Ancak randevunuzla ilgili kalıcı bilgi istiyorsanız zorunlu olmadığı halde e-posta adresinizi vermenizi tavsiye ederiz. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra kaydet tuşuna bastığınızda SSK-SGK randevu alma sitesine üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır. Bu işlemlerden sonra ihtiyaç anında sadece T.C. kimlik numaranız ve parolanızla birlikte istediğiniz şehirde istediğiniz hastanenin istediğiniz doktorundan randevu alabilirsiniz.

SGK SSK Rapor Girişi Nasıl Yapılır?

SGK SSK rapor girişi uygulaması işverenler için uygulamaya konmuştur. SGK SSK rapor girişi ile SGK'ya gitmeden online bir biçimde rapor almış çalışanınızın bilgilerini internet üzerinden girebilirsiniz. SSK rapor girişi ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

SSK İşyeri No Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK SSK işyeri numaranız devlet tarafından yapılan herhangi bir kontrolde sizin için gerekli olacaktır. Şimdilik sadece İstanbul'daki işyerleri için yapılan www.ito.org.tr adresiyle işyeri sicil numaranıza ulaşabilirsiniz. Peki diğer işyerleri SGK SSK işyeri sicil numaralarını nasıl öğrenecekler. Bunu aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

SSK NEDİR?

SGK-SSK, Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltmasıdır. SGK-SSK günümüzde birçok vatandaşın yardımına koşar. SGK-SSK yani Sosyal Sigortalar Kurumu;  yardıma ihtiyacı olan, geliri düşük ailelerin başka kişilere muhtaç olmadan kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için yardım amaçlı kurulmuş bir kurumdur. SGK-SSK sayesinde hastanelerde herhangi bir ücret ödemeden vatandaşlar muayene olabilmektedir. SGK-SSK kurumuna bağlı olmadıkları takdirde hastanede muayene ücreti, tahlil ücreti ve röntgen ücreti gibi birçok ücret ödemek zorunda kalacaklardı. Vatandaşın muayene ve hastane masrafları bağlı olduğu bu SGK-SSK kurumu tarafından devletten aldığı para ile karşılanmaktadır.

SGK-SSK kurumundan belirli bir süre sonra emekli de olabilirsiniz. Sigortalı olarak SGK-SSK kurumuna bağlılığınızda belirli şartları yerine getirdikten sonra emekli olabilirsiniz. Her çalışan vatandaşın gelecek adına hayali emekliliktir. SGK-SSK kurumuna ait emeklilik şartları tamamlaması gereken yaş, tamamlanması gereken prim ödeme gün sayısı ve tamamlanması gereken sigortalılık süresi şeklinde üç ayrı kategoride incelenmektedir. 

SSK SGK sorgulama neden yapamıyorum?

SSK sgk sorgulama neden yapamıyorum? SSK sorgulaması yapamıyorsanız sizlere anlatacağımız yöntemler ile SSK sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama işlemleri şu anda e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. SSK sorgulamasını SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmek isteyip olumsuz sonuç alan vatandaşlar tüm bu işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir. SSK sorgulamaları ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

SSK SGK sorgulama neden yapamıyorum?

SGK tarafından yapılan bir resmi açıklamayla şu anda SSK sorgulama işlemleri şu anda e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. 

SSK sgk sorgulama neden yapamıyorum? SSK sorgulaması yapamıyorsanız sizlere anlatacağımız yöntemler ile SSK sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama işlemleri şu anda e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. SSK sorgulamasını SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmek isteyip olumsuz sonuç alan vatandaşlar tüm bu işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir. SSK sorgulamaları ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

SSK Sorgulamaları Nelerdir?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SSK Sorgulamaları İle Neler Öğrenilir?

SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.

T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

SGK NEDİR?

SSK-SGK, Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltılmış halidir. İnsanların çalışma hayatında da yaşlandıklarında da yaşam kalitesini etkileyecek olan en önemli etken sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, vatandaşların kazanmış olduğu gelirlerini göz önünde bulundurmadan toplum huzurunu bozan sosyal tehlikelerin vermiş olduğu zararlardan primli veya primsiz olarak, vatandaşın sosyal tehlikeler sonucunda kurtarılma güvencesidir. Ülkemizde sosyal güvenlik hakkı Anayasamızın 60. Maddesinde belirtilmiştir. Anayasamızın 60. Maddesi “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hükmüdür.
Sosyal güvenlik kavramı yani SSK-SGK, mesleki veya sosyal risk sebepleri yüzünden geliri veya kazancı azalmış olan vatandaşların başka kimselere muhtaç olmadan, geçinme ve yaşama ihtiyaçlarını sağlayan bir sistem olarak da tanımlanır.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde SSK-SGK yeniden düzenlenmiş ve eşit ve adil bir yapıya kavuşturmak amacı ile yenilikler yapılmıştır. 2006 yılında farkı vatandaşlara hitap eden SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları tek bir çatı altında yani SSK-SGK çatısı altında toplanmıştır.

SSK-SGK kurumuna bağlı olarak da emeklilik haklarından faydalanabilirsiniz. Denildiği gibi SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları SSK-SGK çatısı altında toplanmaktadır. Bağlı olduğunuz bu kurumlardan herhangi birisine ait çalışmalarınızı devam ettirip emeklilik şartlarını tamamladıktan sonra emeklilik hakkınızı kullanabilirsiniz. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilik şartları hepsi için farklıdır. Ortak olan sadece hepsinde de tamamlanması gereken yaş, tamamlanması gereken hizmet süresi ve tamamlanması gereken prim ödeme gün sayısı vardır. Yalnız bu şartlar her kurum için farklı belirlenmektedir. Kadınlar için ve erkekler için de farklılık göstermektedir. SSK-SGK çatısı altında toplanan tüm bu kurumlardan bağlı olduğunuz kuruma ait olan emeklilik şartlarını öğrenebilir, ne zaman emekli olacağınız konusundan tahmini bir hesaplama yapabilirsiniz.

Vatandaş SSK-SGK çatısı altında toplanan  kurumlardan bağlı olduğu kurumun üç kategoride altındaki şartları yerine getirdikten sonra emekli olabilir. Vatandaş bağlı olduğu kurumunda belirli bir süre geçirip emeklilik şartları tamamlandıktan sonra SSK-SGK vatandaşa ödediği prim miktarına bağlı olarak emeklilik maaşı bağlar.  Tüm bunlar sayesinde vatandaş SSK-SGK’ya bağlı olan kurumlardan herhangi birine bağlı olduğu sürede ve emeklilik döneminde vatandaşlar başka kişilere muhtaç olmadan hayatına devam edebilir. SSK-SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak vatandaş hem devlet güvencesi altına girmiş hem de sırtını devlete yaslamış olacaktır.

SGK, prim borcu ve 4/B konusunda bilgilendirdi

SGK, prim borcu yapılandırması ve 4/B'lilerin durumu hakkında bilgilendirme yaptı. Son dönemde yapılan haberlere tepki gösterilirken uygulamalardan 4/B'lilerin de faydalanabileceği belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), açıklama yaptı. SGK tarafından yapılan açıklamada, SGK ile Türkiye Halk Bankası arasında imzalanan iş birliği protokolünün ardından, "Dul ve yetimi unuttular" şeklinde yayımlanan haberlere vurgu yapıldı. 4/B kapsamında yer alan sigortalıların da yapılan düzenlemeden yararlanabileceği kaydedildi.

6552 sayılı Kanun kapsamında SGK prim borçlarının yeninden yapılandırılması hakkında açıklama yapan SGK, bu süreçte 5510 sayılı Kanun'un 4/B kapsamındaki sigortalıların SGK prim borçlarının ödenmesi konusunda kolaylık sağlanması için Türkiye Halk Bankası ile işbirliği protokolü imzalandığını belirtti.

Açıklamada, protokol gereğince, bankadan verilecek krediden 5510 sayılı Kanun'un 4/b kapsamındaki sigortalılardan, prim borcu bulunup, 6552 sayılı Kanun gereğince borcunu yapılandıran ve emekliliğe hak kazanan sigortalıların faydalanacağı aktarıldı.

Yapılandırma süresi içinde başvuranların kredi kullanacağı, bankadan kullanılacak kredinin taksitlerinin, sigortalıya SGK tarafından bağlanacak emekli aylığından kesilerek ödeneceği belirtildi.

Krediden faydalanan ve emekli aylığı bağlanan sigortalının ölümü halinde, sigortalıya hayat sigortası yaptığı için, ödenemeyen kredi tutarının sigorta şirketinden karşılanacağı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"SGK tarafından bağlanan ölüm aylığı, sigortalının ölümü halinde ve Kurum mevzuatı gereğince aylık bağlanması şartlarının oluşması üzerine hak sahibi olan eş, çocuk ve ana babaya bağlanan aylık olarak değerlendirilmektedir. Malullük aylığı ise çalışmaktayken sigortalının çalışma gücünü kaybetmesi nedeniyle yetkili sağlık kurumlarından almış olduğu sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmiş ve Kurumun yetkili kurullarında kabul edildikten sonra, aylık bağlama şartlarını taşıması halinde bağlanan aylık olarak nitelendirilmektedir. Aylık bağlama süreci ile kontrol muayenesi nedeniyle sonucu öngörülememektedir.

Ölüm aylığı alan hak sahibinin, evlenme, sigortalı olarak işe başlaması veya ölüm gibi nedenlerle aylık alma şartlarını yitirmesinden dolayı, bağlanan aylıklar kesilmektedir. Bağlanan ölüm aylığının sürekliliği bulunmadığı gibi, süresi de bilinmemektedir. Kullanılan kredinin taksitleri, Kurum tarafından Bankaya gönderilen aylık tutarından kesilerek ödeneceğinden, ölüm ve malullük  aylıklarının ise devamlılığı olmadığından Banka ile imzalanan protokol kapsamında bulunmamaktadır."

SSK SGK HABERLERİ

Menemen SGK’ya en çok borcu olan Egeli

SOSYAL Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yayınladığı "en borçlu işverenler" listesi, ülke genelinde kuruma en çok borçluların belediyeler olduğunu ortaya koydu. SGK her yıl 150 bin TL'den fazla borcu olan işverenlerin listesini yayınlıyor. Bu yıl da liste ilk olarak 20 Haziran'da yayınlandı. İlk listeye yapılan itirazların değerlendirilmesiyle oluşturulmuş güncel liste, önceki gün netleşti. Ağırlığını belediyelerin oluşturduğu listedeki geçen yıla göre hareketlilik dikkat çekti. Listenin ilk başında 2015 yılında da MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi vardı. Bu yıl da aynı belediye yerini korudu. Ancak geçen yıl 65 milyon olan borç miktarı 135 milyona çıktı. SGK'nın listesinde ilk 50 içerisinde 4 İzmirli belediye yer aldı. Borçlu listesinde 32 milyon 123 bin TL ile Menemen Belediyesi 16. sırada, 22 milyon 775 bin TL borçla Narlıdere Belediyesi 34. sırada, 19 milyon 9 bin TL ile Balçova Belediyesi 46. sırada, 18 milyon 440 bin TL borç ile Urla Belediyesi ise 49. sırada yer aldı. SGK'nın açıkladığı 200 işveren içinde ise ilk 50'deki belediyeleri sırasıyla Karabağlar Belediyesi 13 milyon 765 bin TL, Foça Belediyesi 10 milyon 617 bin TL, Bergama Belediyesi 9 milyon 134 bin TL, Güzelbahçe Belediyesi 8 milyon 764 bin TL, Selçuk Belediyesi 6 milyon 253 bin TL borçla listedeki yerini aldı.

Emeklilere bayram müjdesi!

Emeklilere promosyonda son viraja girildi. 11 milyona yakın emekliye banka promosyonu ödenmesi için pazarlıklar sürüyor. Edinilen bilgiye göre; bankalar, "3 yıl için 600 lira civarında ödeme yapabiliriz" diyor.

Ancak bu teklifi de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kabul etmiyor. SGK'nın bu rakamın 900 liraya çıkarılmasını istediği belirtiliyor. Bu nedenle görüşmelerin sonuçlandırılmadığı, önümüzdeki günlerde yeniden masaya oturulacağı ifade ediliyor. Yeni görüşmede bankaların teklifini yükseltmesi, anlaşmanın da Ramazan Bayramı'na kadar yapılması bekleniyor.

Anlaşmanın sağlanmasının ardından, SGK bankalar ile protokol imzalayacak ve emekliler için promosyon dönemi başlayacak.

Emekliler anlaşılan tutarı 3 yıllık dönem için alacak. Bu süre içerisinde emeklinin promosyonu aldığı bankayı değiştirmemesi gerekecek. Promosyon için emekliye kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi şartlar sunulamayacak. 3 yıllık ödemenin peşin olarak tek seferde mi yapılacağı, yıldan yıla 3 eşit taksitte mi verileceği anlaşmanın sonuçlanmasıyla belli olacak.

SGK'nın borç listesi'nde 5 kurum yer aldı

Sosyal Güvenlik Kurumu, iki gün önce 150.000 TL ve üzerinde sigorta prim borcu olan toplamda 20 bine yakın işverenin listesi yayımlandı. Listenin başında yaklaşık 136 milyon lira borcuyla Adana Büyükşehir Belediyesi bulunuyor. Genele bakıldığında da belediyelerin sigorta borcu konusunda en kötü performans gösterenler olduğu hemen göze çarpıyor. İlk 10’da sekiz belediye bulunduğu listede 600’ün üzerinde 150.000 TL’den fazla borcu olan belediye var. Van‘dan da listeye girenler oldu. Van Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon 834 bin lirayla liste başı oldu. Yine büyükşehir belediyesi bünyesindeki mavi kent 8 milyon 738 bin, Van Büyükşehir Belediye Spor 772 bin 074 lira borçlu olurken Van Baro‘su 212 bin 178, Van Halk Sağlığı Müdürlüğü 160 bin 133 lirayla Van’dan listeye girenler oldu.

GSS sisteminde yeni düzenleme yapılacak

1 Ocak 2012'den itibaren uygulanmaya başlanan Genel Sağlık Sigortası sisteminde yeni düzenlemeler yapılacak. Torba Kanun'la Meclis'e gelmesi beklenen GSS'de prim borçları 49,4 TL'ye sabitlenecek.

Vatandaşlara büyük borç yükü çıkaran sistemin devreye girmesiyle yeşil kart ortadan kalkmıştı. Gelir testi yaptıran kişilerin gelirine göre prim ödemesi gereken bu sistemde, geliri olmayanların primlerini devlet ödeyecekti.

Şimdi devlet Genel Sağlık Sigortası'ndan doğan zorunları ortadan kaldırmak için yeni bir düzenlemeye gidecek. Torba Kanun sonrası gelir testini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yerine SGK  üstlenecek.

Daha önce gelir testine girmiş ancak borcunu ödeyememiş kişilerin borçlarında da indirime gidilecek. Bu kişilerin aylık borçları 49,4 TL'nin üzerindeyse borçları 49,4 TL'ye düşürülecek. Örneğin, gelir testine girmiş ve 197,64 TL prim borcu bulunan kişinin aylık prim borcu 49,4 TL'ye düşürülecek. Bu borcu 12 ay içerisinde taksitle ödeyebilecek kişiler, bu süre içerisinde faiz ödemeyecekler ve sağlık hizmeti almaya devam edebilecekler.

YORUMLAR 4
  • 1299 7 yıl önce Şikayet Et
    5600 lira borcum var issizim nasil odiycem ?
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    her tarafa tc kimlik yazilmaz
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    bide açılsa iyi olacak
    Cevapla
  • vedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Sgk
    Cevapla