Kıdem Tazminatı için dev anket

Çalışma Bakanlığı Kıdem Tazminatı Fonu’yla ilgili Türkiye genelinde anket yaptırdı.

Kıdem Tazminatı için dev anket
Kıdem Tazminatı için dev anket
GİRİŞ 20.06.2016 09:05 GÜNCELLEME 20.06.2016 09:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kıdem Tazminatı Fonu için kapsamlı bir anket yaptırdı. Yurt genelinde işçi ve işveren kesimiyle yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Sosyal tarafların kıdem tazminatı fonundan beklentilerini ortaya çıkaran ankete göre, işçi kesimi ağırlıklı olarak bugüne kadarki birikimlerini kaybetme, 30 günün yarıya düşmesi yönünde endişelerini iletti. İşveren kesimi de devletin Fon'a destek vermemesi durumunda yüklerinin artacağını, istihdamda daralma olacağını belirtti. Anketin sonuçları geçtiğimiz gün toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda da masaya yatırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, kapsamlı bir sunum yaparak düzenlemeye ilişkin detayları anlattı.

FEDAKÂRLIK SÖZÜ
Edinilen bilgilere göre, Başbakan Yıldırım, tarafların çekincelerinin giderilmesi gerektiğine işaret ederken, hükümetin de fedakârlık yapacağı mesajını verdi. Devlet, işverenin yükünü hafifletmek için sisteme katkı vermeye hazırlanıyor.

İLK HESAP 1 OCAK 2017'DE AÇILIYOR
Yeni kıdem modeli için 1 Ocak 2017 takvimi belirlendi. O tarihte bireysel kıdem hesabı açılacak. Yeni sistemle, çalışanların hak kaybı olmayacak. Tazminatta geriye dönük haklar korunacak. Mevcut sistemdeki 30 günü koruyacak bir katsayı oluşturuldu. Yeni iş bulanın tazminat hesabı taşınacak, kayıp olmayacak. Şirket iflas etse de kıdem yanmayacak.

YORUMLAR 2
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    1 ocak 2017 den sonra benim 14 yıllık kıdem tazminatı ne olacak bilgilendirirseniz sevinirim.işe giriş tarihim13.07.2000
    Cevapla
  • taşeron işçi 7 yıl önce Şikayet Et
    bu şarkı burda bitmez
    Cevapla