Kaçak elektriği bitirecek yöntem: Şifreli elektrik

Kaçak elektriğin önüne geçmek için 'kriptolu elektrik' formülü devreye konulacak.

Kaçak elektriği bitirecek yöntem: Şifreli elektrik
Kaçak elektriği bitirecek yöntem: Şifreli elektrik
GİRİŞ 19.06.2016 02:38 GÜNCELLEME 19.06.2016 02:41
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şirketlerinin araştırma geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarını teşvik etmek ve artırmak amacıyla 5 yıl için toplam 203 milyon liralık bütçe ayırdı. Halen çalışmaları süren ve önemli mesafe alınan 4 proje belirlendi. Bunlardan ilki enerjinin kriptolanması.

ELEKTRİK TRAFO ÇIKIŞINDA ŞİFRELENECEK, ŞİFREYİ SAYAÇ ÇÖZECEK

Bu yöntemde enerji hatları üzerinden yasadışı kullanımları önlemek veya azaltmak amacı ile trafoların çıkışlarında enerji şifreleniyor. Ardından son kullanıcının sayacında şifrenin çözülmesi sağlanıyor. Böylece herhangi bir kaçak hattan elektrik çekildiğinde evdeki elektrikli cihazların çalışması engelleniyor. Halihazırda proje ile ilgili ürün geliştirme çalışmaları sürüyor. 

203 milyon liralık bütçeden faydalanmak isteyen şirketlerin ise Ar-Ge çalışması yapmak istedikleri konuyu ve projeyi öncelikli olarak EPDK’ya sunması gerekiyor. Onayın ardından proje gerçekleştirilecek. Proje üretemeyip EPDK’yı bu konuda ikna edemeyen şirketler için öngörülen bütçeler ise geri alınıyor. Söz konusu projeler neticesinde kayıp ve kaçakların azaltılmasına ilişkin ortaya çıkması olası yatırım ihtiyaçları da büyük ölçüde karşılanıyor.

Kaynak: Star

YORUMLAR 36
  • Güneş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu proje en başta güneydoğu illerine uygulanmalıdır.
    Cevapla
  • rambo 7 yıl önce Şikayet Et
    kaçak elektrik ve suyla alınan abdest kabul olurmu sayın hocalar
    Cevapla
  • onlar 7 yıl önce Şikayet Et
    senin zekan yok mu oğlum .düşün bulursun
    Cevapla
  • VATANIM 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililer. Onu bunu bilmem son çokan kanunla kaçak bedelinin kaçak kullanmıyandan alınması akla mantığa sığmamaktadır. Bence bu kanunla bize gülen hayli çok olacaktır. Kanunlar suçluya ceza verir suçsuza ceza vermez. Peki bunun adı ne. O zaman hırsızların çaldıkları paralarıda biz ödeyelim.
    Cevapla
  • Yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim çalıştığım Kurumda Tüm elektirk Arızaları Monitörden takip ediliyorken Türkiye'de kaçak elektirk nasıl engellenemiyor. Sonuçta monitöre dökülebilir bir endex bir yazılım yapılabilir. Hangi bölgede ne kadar çok elektrik gittiği anlaşılabilir. bizler idareli kullanmaya gayret gösterirken birileri kışın her odada UF..yakıyor bizim paramızla ısınıyor. Bizler hast a olurken onlar kısa kollu geziyor. Bu adaletsizliğe Hükümet acilen el atmalıdır. Böyle bir konuda Hakkımızı kimse ödeyemez.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sistemimiz düzelip insanlar iman ve islama sahip olmadıkça hiçbir önlem tam sonuç vermez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle