İki yıl önce kilosu 5 TL idi şimdi çöpe gidiyor!

İki yıl önce kilosu 5 TL’ye çıkarak kriz yaratan ve gramla satılan patates bugün çöpe dökülmeye başlandı.

İki yıl önce kilosu 5 TL idi şimdi çöpe gidiyor!
İki yıl önce kilosu 5 TL idi şimdi çöpe gidiyor!
GİRİŞ 13.06.2016 11:47 GÜNCELLEME 13.06.2016 12:07
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Aydın’da semt pazarlarında satılmayan patatesleri tezgahtan çuvala bile koymaya zahmet etmeyen pazarcılar satılmayan patatesler döküp gidiyor. Önceki yıl fiyatının yüksek olması nedeniyle zaman zaman ithal edilmesi bile gündeme gelen patates, üreticisinin yüzünü güldürmedi.

KİLOSU TARLADA 20 KURUŞ

Kilosu tarlada 20 kuruşa Pazar tezgahlarında ise 33 kuruş ile 50 kuruşa kadar düşen patates yollara dökülmeye başlandı. Her türlü yemeği yapılmasına rağmen patatesin bu yıl hiç para etmediğini belirten pazarcılar, nakliyesi fiyatından pahalıya geldiği için taşımadıklarını ifade ettiler.

Patatesin her dönem tüketilen bir gıda olduğunu yemeğinden böreğine, haşlamasından kızartmasına kadar sofralarda her şekilde yer aldığını belirten vatandaşlar patatesin bu şekilde dökülmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek “Pazarcı bedava veremiyor, vatandaş çöpten toplamaya utanıyor. Sonuçta milli servet bir şekilde çöpe gidiyor ve israf oluyor” diye konuştular.

YORUMLAR 105
  • m .ç 7 yıl önce Şikayet Et
    bir çok muhtaç aileler var onlara dağıtsınlar israf etmesinler şu an evinde bitane patates olmayanlarrı şumubarek ayda düşünsünler.
    Cevapla
  • m.ç 7 yıl önce Şikayet Et
    patatesler çillenmiş onları tekrar eksinler şuanda patates fiatları 08 ile 1.50 tl biraz daha ucuzlatıp satarlarsa stokları azalır patatesi bidaha saklayıpta haksız kazanç yapmasınlar.
    Cevapla
  • ^^^^ 7 yıl önce Şikayet Et
    pazarda hala 1,5 tl ye satanlar var. hatta daha yükseğe satanlar var.
    Cevapla
  • Rfk 7 yıl önce Şikayet Et
    Migrosta patates 1.35 ile 4.79 arasında ben o kadar ucuz olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca istanbul halinde 0,8 en düşük 1,6 en yüksek fiyatla fiyatlandırılmakta. Son patates krizinden önce patatesin pazar fiyatı 0,25 ile ,50 arasında değişirdi. Bence hala pahalı son spekülasyonda yüksek fiyatlara alıştığımız için düşük algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Oyuna gelme halkım.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz öncelikle müslüman sıfatımıza istinaden bunları israf etmemeliyiz, ancak artık para herşeyden önce geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle