40 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme

Elektrik aboneleri ile dağıtım şirketlerini karşı karşıya getiren faturalandırma dönemine ilişkin yeni süreç başlıyor.

40 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme
40 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme
GİRİŞ 02.06.2016 08:38 GÜNCELLEME 03.06.2016 08:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Elektrik kullanımının faturalandırılmasında erken ve geç sayaç okumaya son buluyor. Ayın ilk 20 günü veya 50’nci günde faturalandırma dönemi sona eriyor. Henüz son şekli verilmeyen taslak çalışmaya göre elektrik faturasında 25 ila 35 gün arasında bildirim bırakma zorunluluğu getiriliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) konuya ilişkin yönetmelik değişikliği önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.

40 MİLYON ABONEYİ KAPSIYOR

Elektrik faturalarına ilişkin mevcut yönetmelikte faturalandırmanın 30 günden az olamayacağı belirtilmesine rağmen bazı dağıtım şirketleri buna dikkat etmemişti. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre elektrik dağıtım şirketleri yaklaşık 40 milyon elektrik abonesinin sayacını 25-35 gün arasında okuyup faturalandıracak. Herhangi bir şekilde mücbir sebep yoksa bu dönemin dışında faturalandırılması halinde önce uyarı sonra cezai yaptırım uygulanacak.

VATANDAŞ ÖDEMEKTE ZORLANIYORDU

Geçmişte kış şartları ve diğer nedenler sebebiyle faturaların erken ya da geç okunabildiğine dikkat çeken bir elektrik dağıtım şirketi yetkilisi “Tüketiciler 40-50 günlük faturalarla karşılaşınca hem ödemekte zorlanıyor hem de zam geldiğine yönelik bir düşünce olabiliyordu. Şimdi hava şartları gibi mücbir bir sebep yoksa belirlenen süreler içerisinde sayaçlar okunarak faturalandırma yapılacak” dedi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 19
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte şimdi yandık!
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Hollanda'da bu isler nasil Cereyan ediyor bir arastirsin ve Turkiye'de de uygulansin. Cunku bu problem Turk usulu cozulemiyor.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu dağıtım bedeli allah aşkına hak nerde hukuk nerde 180 tl elektrik parası 180 dağıtım sayaç okuma hiçmi vijdan yok bu nedir lütfen haber yapın bu konuyu medya
    Cevapla
  • zekeriyya alper 7 yıl önce Şikayet Et
    dağıtım şirketlerinin kimlerin elinde olduğuna bakın ve boşuna sızlanmayın. yapabileceğiniz hiç bir şey yok. bu tezgah 10 yıldır kurgulandı ve çok yağlı bir kuyruk oluşturuldu. buna bakanın atanması dahil.
    Cevapla
  • maraşlı 7 yıl önce Şikayet Et
    ben hakkımı helel etmiyorum buna basında dahildir greken haberi yapmıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle