Mehmetçiğin yeni zırhlısı 'Tulpar'

İsmini Türk destanından alan Türkiye'nin yerli yapım zırhlı aracı Tulpar, üstün koruma ve ateş gücü kabiliyetleriyle dikkat çekiyor.

GİRİŞ 27.05.2016 15:27 GÜNCELLEME 27.05.2016 15:35
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve mürettebata gece-gündüz görüşlü kameralarla her şartta güven veren araç, dışa bağımlılığın azaltılmasına da katkı sağlıyor.

Tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve adını mitolojiden alan Otokar'ın yeni nesil zırhlı muharebe aracı Tulpar, muharebe sahasında yeni nesil tanklara etkin destek verebiliyor. Mürettebata ve taşıdığı personele sınıfının en üstün balistik ve mayın korumasına haiz, indirilmiş manga personeline üstün ateş desteği sağlayabilen paletli zırhlı araç, en sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında üstün hareket kabiliyeti sunuyor.



MEHMETÇİĞE ÜSTÜN KORUMA

Modüler koruma yapısı, elektronik alt yapı ve düşük siluet gibi teknik ve taktik özellikleri ile geleceğin zırhlı muharebe aracı olarak tanınan Tulpar, geniş iç hacmi, yüksek taşıma kapasitesi ve esnek mimarisi ile ortaya çıkabilecek zırh ve görev donanımı ihtiyaçlarına cevap verebilecek genişleme kapasitesine sahip.

Üstün hareket kabiliyetine, yüksek balistik ve mayın korumaya, modern ve esnek elektronik mimarisine sahip araç olarak tasarlanan Tulpar, ateş gücü ve beka kabiliyetleri ile de dikkat çekiyor.

MÜRETTEBAT GECE-GÜNDÜZ GÜVENDE

Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) tehlikeli maddeler korumasına sahip zırhlı araç, 600 km menzile sahip ve maksimum 70 km/sa hıza ulaşabiliyor. 810 beygir gücünde 15.7-litrelik, su soğutmalı, turbo şarjlı V8 dizel motorlu Tulpar, 45 tonluk ağırlığı rahatça hareket ettirebiliyor.

Tulpar mürettebatı üzerinde bulunan 360 derece gece/gündüz görüşlü kameralar ve elektro-optik sistemler sayesinde her şartta güvenle etraflarını görebiliyor.



DIŞA BAĞIMLILIK ORTADAN KALKIYOR

Türkiye'nin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilen Tulpar, muharebe alanında en sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında yer alabiliyor. Bu alanda sınıfının en üstün balistik ve mayın korumasına sahip araç, tam bir piyade mangasını da taşıyabiliyor.

Airbus A400M askeri nakliye uçağı ile taşınabilen araç teknik ve taktik özellikleriyle beğenileri üzerinde topluyor.

'MANAS DESTANI'NDAKİ EFSANEVİ AT

Adını Türk mitolojisinde Manas Destanı'ndaki kanatlı attan alan Tulpar, efsanevi ve yiğitleri koruyan bir at olarak biliniyor. Buradan yıla çıkarak zırhlı birliklerimizin koruyucu atı olarak seçilen Tulpar ülkemiz için büyük önem taşıyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 30
  • kasım 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk once hava savunma sıstemı karada ısımız yok,fuze yıyıp duruyoruz
    Cevapla
  • sakarya 7 yıl önce Şikayet Et
    yuh yaaa başka hiçbir kelime seni anlatamaz
    Cevapla
  • yerli 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok geliştik çooook her şeyi üretiyoruz ama cari açık bir türlü kapanmıyor her şeyi üretiyoruz mesela saman ithal edildi biz zaman iğne de ürettik sadece lehim havyesini çin den alıyoruz !
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    mayına dayanıklı denen hangi araç olursa olsun havaya uçar arkadaşlar. abd ordusu bile buna çözüm bulabilmiş değil. kobra gayet iyidir içeriden silahı yönetip düşmanı vurabilirsiniz. ayrıca bu aracın motoru bize ait olmalı yoksa motor olmadıkça kalanını yapamazsınız. genelde bu tarz araçların motoru alman malıdır
    Cevapla
  • guest 7 yıl önce Şikayet Et
    Otokar sa 10 defa düşünmek lazım. Askerlerin şehit olduğu araçları da otokar yapıyor. Made of yahudi
    Cevapla
  • brkn 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay be onumuz ne kadar tikaliymis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle