PKK'nın para kaynağına neşter! Tam 5 milyon...

Mehmetçik, PKK'nın önemli finans kaynaklarının başında yer alan kaçak sigaranın yurda girişini engellemek için yoğun mücadele yürütüyor.

PKK'nın para kaynağına neşter! Tam 5 milyon...
PKK'nın para kaynağına neşter! Tam 5 milyon...
GİRİŞ 23.05.2016 12:18 GÜNCELLEME 23.05.2016 13:36

Bu kapsamda Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçesindeki  operasyonlarda gümrük kaçağı 5 milyon paket sigara ele geçirildi. Operasyonlarda  bir terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar yoğun şekilde  devam ederken, güvenlik güçleri, örgütün önemli finans kaynaklarından Kaçak  sigaranın yurda girişini engellemek için de çalışma yürütüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kaçak yollardan yurda  sigara getiren kaçakçılara yönelik operasyonlarda terör örgütü PKK'nın finans  kaynağına büyük darbe vuruldu.

Terör örgütü PKK, Irak ve İran topraklarında oluşturduğu sözde gümrük  noktalarında, o ülkelerden yurda yasa dışı yollardan çay ve sigara getiren  kaçakçılardan "vergi" adı altında haraç alıyor. Teröristlerin sözde  "vergilendirme" adı altında zorla topladığı parayla örgüte finans sağlanıyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar,  Çobanpınar, Armutluköyleri ile Şemdinli ilçesine bağlı Bozyamaç köyünde  gerçekleştirdiği operasyonlarda  5 milyon paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.