Kocaeli'de Perulu hırsızlık çetesi yakalandı

Farklı illerde dolandırıcılık yöntemiyle banka şubelerini soyan Perulu hırsızlık çetesi çökertildi.

Kocaeli'de Perulu hırsızlık çetesi yakalandı
Kocaeli'de Perulu hırsızlık çetesi yakalandı
GİRİŞ 13.05.2016 12:56 GÜNCELLEME 13.05.2016 12:56

Çeşitli illerde birçok banka şubesini dolandırıcılık yöntemiyle soyarak yaklaşık 400 bin TL çalan Peru uyruklu hırsızlık çetesi, Kocaeli'de de bir bankanın şubesine girerek gişe görevlisine ATM'nin çalışmadığını söylemiş ve yaklaşık 20 bin TL tutarında nakit para çalmıştı.

Bu olayın üzerine harekete geçen Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şahıslar hakkında araştırma çalışması başlattı. Banka ve etrafındaki dükkanların güvenlik kameralarını izleyen polis ekipleri, soygunu gerçekleştiren şahısların Ankara'ya gittiğini tespit etti.

ÇETE PERU UYRUKLU

Daha sonra Ankara'da operasyon düzenlenmesi için çalışmaları hızlandıran Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Peru uyruklu 11 kişiyi gözaltına alarak Kocaeli'ye getirdi. Ankara'da yakalanan Peru uyruklu Segundo Walter, Marco Tocas Raul Humberto De La Cruz, Bastidas Jonhny Elias Guevedo, Yaranga Francisco Ciro, Campodonico Medrano, Jorge Moıses Quiroz Farfan, Marıa Elena Ayma Ludena, Herminia Rimache Paiva, Hilda Ruiz Herreras, Ruben Rogelio De La Cuba Rios, Hugo Melanio Camacho ve Madrid Pedro Hugo Arenas Flores Kocaeli emniyetinde tamamlanan işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.