Sayıları gün geçtikçe artıyor!

TÜSODER Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Kredi kartı borcunda yasal takibe girenlerin sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi.

Sayıları gün geçtikçe artıyor!
Sayıları gün geçtikçe artıyor!
GİRİŞ 12.05.2016 11:18 GÜNCELLEME 12.05.2016 11:18

Son yıllarda kredi kartı ve bireysel kredi borçlarının ödenmesinde tüketicilerin yaşadığı güçlüklerin bazı temel nedenlere dayandığını vurgulayan Ağaoğlu, "Kart çıkaran kuruluşların ilgili kanunun emredici hükmüne rağmen bireysel tüketicilere gelirlerinin 4 katının üzerinde aylık limit tanıması bunda etkendir. 'Plastik paranın' cazibesine kapılan üzülüyor. Kart kullanan tüketicilerin finansal bilgi yetersizliği ve ödeme güçlerinin çok üstünde borçlanmaları nedeniyle bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe girenlerin sayısındaki artış sürüyor." diye konuştu.

TAKSİT VE PUAN TUZAĞI

Tüketicilerin taksit ve alışveriş puanından vazgeçme basiretini gösterdikleri takdirde harcamalarına da bir ölçüt geleceğine dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü plastik kartın tüketicilere cazip gelmesinin önemli nedenlerinden biri harcadıkça kazanılan puanların yanı sıra pek çok harcamada taksit imkanı da sağlanmasıdır. Taksit imkanı gören tüketici, yalancı indirim kampanyalarına aldanmakta, bu şekilde elindeki plastik parayı kolayca harcayıp ödeme zamanı için 'Allah kerim' demektedir."