İSGUD, Kamu-İş sağlığı kapılarını Ankara'da açıyor

İSGUD, Kamu- Özel İş sağlığı ve güvenliği dünyasının kapılarını Ankara'da açıyor.

İSGUD, Kamu-İş sağlığı kapılarını Ankara'da açıyor
İSGUD, Kamu-İş sağlığı kapılarını Ankara'da açıyor
GİRİŞ 06.05.2016 01:26 GÜNCELLEME 06.05.2016 01:30

6331 sayılı Kanun bağlamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerini yükümlülüğünün Temmuz 2016’da yürürlüğe girmesinden evvel kolları sıvayan İSGUD, ülkemizde ilk defa bu deneyimi yaşayacak olan kurum ve kuruluşları özel sektördeki tecrübeyle buluşturuyor.

Özel sektör ile kamu kurumlarını buluşturmak, diğer yandan da Türkiye'deki İş güvenliği uzmanlarına ve işyeri hekimlerine eğitimler vermek amacıyla düzenlenen bu dev organizasyon İSGUD’un ev sahipliğiyle 1-2 Haziran 2016’da Congresium Ankara “Türkiye İSG Forum” olarak düzenlenecektir. Formun bu seneki başlığı: Kamu-Özel Sektör İş Sağlığı ve Güvenliği Dünyası Ankara Buluşması 2016

ORGANİZASYONUN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Organizasyonun, ÇSGB İş Sağlığı ve güvenliği Genel Müdürü Sayın Kasım Özer'in başkanı olduğu bir Danışma Kurulu mevcut olup kurulun 14 ayrı bildiri başlığı vardır. Bu konu başlıklarının sunumunda konuşmacı olarak katılacak eğitimciler,akademisyenler bulunmaktadır. İlgili konunun Türkiye'deki iyi uygulama örnekleri de konuşmacı olarak davet edilmiştir.

BU ORGANİZASYONA KİMLER DAVETLİDİR?

Türkiye İSG Forum, bilimsel çalışmalarıyla uluslararası arenada söz sahibi olmuş akademisyenlere, saha deneyimlerine sahip sektörün öncülerine, çalışma hayatının lokomotifi kamu kurumu temsilcilerine ve İSG sektörünün tedarikçilerine ev sahipliği yapacaktır. Katılımcı firmalardan birkaçı şunlardır: OSGB Firmaları, İSG Ekipman - Malzeme Firmaları ( KKD), Eğitim Kurumları, Ortam Ölçüm Firmaları, İskele Firmaları, Yazılım Firmaları, Ayakkabı Firmaları, Yangın Firmaları, Sigorta Firmaları, Asansör Firmaları.

Özel sektörde önde gelen firmaların stant alarak veya sponsor olarak katılabildiği bu organizasyonun ISGUD tarafından gönderilen yazıyla 200 tane kamu kurumu ile bu kurumların Eğitim, Satın Alma ve İş Güvenliği birimlerindeki temsilcileri davet edilmişlerdir. Aynı zamanda konuyla ilgilenen tüm dernekler ve sivil toplum örgütleri de bu organizasyona davetlidir.

İSGUD KİMDİR?

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Derneği (İSGUD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünde görevli mesleki kariyer uzmanı olan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman ve Uzman Yardımcılarının bir araya gelerek 2014 yılında oluşturdukları bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek; ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişmesine katkı sağlamak, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilimsel araştırma ve incelemeler yapmak, yayın çıkarmak, yetkili makamlara önerilerde bulunmak, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurulmuştur. Aynı zamanda üyeleri arasında birlik ve beraberliği, sosyal ve ekonomik yardımlaşma ve dayanışmayı desteklemektedir.

TÜRKİYE İSG FORUM NEDİR?

Ülke ve sektör, Türkiye İSG Forum ile İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda ilgili tarafların ortak çabası sonucu, içeriği bilimsel verilere dayanan bir forumdur. Türkiye İSG Forum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün İSG politikaları ve uygulamaları konusundaki değerli katkıları ile sektörün paydaşlarını ilgi alanları doğrultusunda tam bir bilimsel doygunluğa kavuşturmayı hedeflemektedir.

Türkiye İSG Forum, bu sene 1-2 Haziran’da Ankara’da özellikle gündeme gelmeyen konuları gün yüzüne çıkartarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünü birlikte oluşturarak İSG profesyonellerine yol haritası olacaktır.

BU ORGANİZASYONA KİMLER DESTEK VERMEKTEDİR?

T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü

Sağlık Bakanlığı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Maliye Bakanlığı

İLO

MYK

CASGEM

BOTAŞ

ATO

TEİAŞ

Aselsan

MKE

TOBB

DSİ

EÜAŞ

İŞKUR

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Üniversiteler …

Destek veren diğer kurumlar ile organizasyonun detaylarını öğrenmek ve katılımcı olmak için www.turkiyeisgforum.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.