Bakanlık'tan müjde: O paralar geri ödeniyor

Maliye Bakanlığı'nın başlattığı uygulama ile GSM operatörleri fazla tahsil edilmiş olan ÖİV’yi aylık olarak hat sahibine geri ödeyecek.

Bakanlık'tan müjde: O paralar geri ödeniyor
Bakanlık'tan müjde: O paralar geri ödeniyor
GİRİŞ 05.05.2016 09:39 GÜNCELLEME 05.05.2016 14:43

Maliye Bakanlığı, mobil internet kullanan yaklaşık 15 milyon ön ödemeli hat sahibine yönelik vergi iadesi sürecini başlattı. Faturasız cep telefonu hattından internet hizmeti alanlara yönelik hesaplanan fazla vergi operatörler tarafından hesaplanarak abonelere verilecek.

ÖDEMEYİ OPERATÖRLER YAPACAK

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Maliye fazla alınan Özel İletişim Vergisi’nin ödemesini cep telefonu operatörlerine yapacak. Faturalı hatlara ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmuyor. ÖİV sunulan hizmete göre farklı oranlarda tahsil ediliyor. Konuşma ve kısa mesajda yüzde 25 olarak alınırken, data kullanımında oran yüzde 5. Herhangi bir abone örneğin 100 TL’lik kontör aldığında Maliye bunun üzerinden peşin olarak kullanım ayrımı gözetmeksizin yüzde 25 vergi alıyordu. Alınan kontörler hangi amaçla kullanıldı ise aradaki farkın vergisi vatandaşa geri ödenecek.

İSTEĞE GÖRE NAKİT DE OLABİLİR

Tebliğde yer alan değerlendirmelere göre  aboneler, söz konusu verginin hatlarına yükleme yapılması suretiyle iadesini tercih edebileceği gibi nakden iade edilmesini de tercih edebilecek. Abonelerin hatlarını kapattırmaları veya operatör değiştirmeleri durumunda iade işleminin nakit olarak yapılması gerekiyor.