Ruslar Rusya'ya 'Fransız' kaldı

Bir araştırma şirketinin Panama Belgeleri'ne dair Rus halkına yönelik yaptığı araştırmadan ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Ruslar Rusya'ya 'Fransız' kaldı
Ruslar Rusya'ya 'Fransız' kaldı
GİRİŞ 29.04.2016 15:12 GÜNCELLEME 29.04.2016 15:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rus kamuoyu araştırma şirketi Levada Center, geçtiğimiz haftalarda ortaya ıkan Panama Belgeleri ile ilgili bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonucuna göre, Rus halkının belgelerden bihaber...

Levada Center'ın araştırmasına göre, Rus halkının yüzde 53’ünün Panama belgeleriyle ilgili herhangi bir bilgisi bulunmazken, yüzde 29’u ise bilgisi olmasına rağmen konuyla ilgilenmiyor.

'ŞAŞIRMADIK'

Araştırmaya katılanların yalnızca yüzde 14’ü konuyla ilgili bilgisi olduğunu ve gelişmelerin kendisini ilgilendirdiğini düşünürken, yüzde 53’ü ise belgelerde yer alan Rus iş adamları ve politikacı isimlerin kendilerini “şaşırtmadığını” söyledi.

Rusya’da halkın yüzde 40’ı sızan belgelerin Devlet Başkanı Vladimir Putin’in itibarı üzerine gölge düşürdüğü görüşündeyken, yüzde 34’ü ise belgelerin sızdırılma amacının Putin’in itibarını zedelemek olduğunu düşünüyor.

Öte yandan, araştırmaya katılanların yüzde 37’si belgelerin Rusya’da herhangi bir etki yapmayacağını, yüzde 48’i ise belgelerle ilgili bilgilerin araştırılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

PANAMA BELGELERİ NEDİR?

Dünyanın en büyük 4. off-shore hukuk danışmanlık şirketi olarak bilinen Panama merkezli Mossack Fonseca’dan sızdırılan uluslararası vergi kaçakçılığına ilişkin Panama belgelerinde, Putin’in yakın arkadaşlarının da adlarının yer aldığı, yaklaşık 2 milyar dolarlık off-shore para akışının Putin’in yakın çevresine kadar uzandığı iddia edilmişti.

YORUMLAR 2
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    halk ne yapsin, Wodka icmekten baska birseye vakit kalmiyorki, cahil birakilmis bir halk. Allah topunun belasini versin.
    Cevapla
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Mafya devleti
    Cevapla