Davutoğlu'ndan 'Dünya Kupası' mesajı

Başbakan Davutoğlu Türkiye - Katar İş Forumu'nda konuştu.

GİRİŞ 28.04.2016 14:42 GÜNCELLEME 28.04.2016 17:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ekotrent / Haber7

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar'da düzenlenen Türkiye - Katar İş Forumu'nda konuştu.

Konuşmasında iki ülke arasındaki ortak yönlere sık sık dikkat çeken Davuoğlu, Türkiye ve Katar'ın birbirini tamamlar nitelikte olduğunu söyledi. Davutoğlu konuyla ilgili, ''Katar neye ihtiyaç hissediyorsa Türkiye'de, Türkiye neye ihtiyaç hissediyorsa Katar'da var. Türkiye'de büyük bir pazar, Katar'da da sermaye gücü var. Bunları yan yana getirmek zorundayız.'' diye konuştu. 

DÜNYA KUPASI MESAJI

Davutoğlu ayrıca, ikili ticaret hacminin 3 milyara çıkarılması gerektiğini de belirtti.

Katar'da düzenlenmesi planlanan 2022 Dünya Kupası Şampiyonası da, Başbakan Davutoğlu'nun dikkat çektiği bir diğer nokta oldu. Şampiyona için inşa edilen binalarda Türk müteahhitlerin devreye sokulması mesajı veren Davutoğlu, ''Türk firmaların Katar'da üstlendiği işler 15.3 milyarı buldu. 2020 Dünya Kupası başlı başına büyük bir hacmi oluşturuyor.'' dedi.

TÜRKİYE KATAR'DA ÜS KURUYOR

Tarım, sağlık ve enerji gibi alanlardan da bahseden Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:

''Sağlık turizmi alanı. Türk doktorlarının Katar'da çalışması için sorunlar çözülecek. Tarım konusunda da ilerleyen görüşmeler var. LNG alanında büyük bir imkan var. Katar'ın enerji potansiyeli Türkiye tarafından değerlendirilmeli.

Savunma sanayinde bir çok şirketimiz Katar'la görüşüyor. Türkiye ve Katar arasında önceliklerden biri ortak projeler. Bugün atılan imzayla TSK'nın Katar'daki üssü faaliyete girdi.''

SERBES TİCARET ANLAŞMASI

Davutoğlu, körfez ülkeleriyle ilişkiler konusunda, ''Kültürel ve tarihi boyutta önemli ikili ilişkilerde. Körfez Bölgesi'nde Katar'ı omurga ülkelerden değerlendiriyoruz. Körfez İşbirliği Teşkilatı ile serbest ticaret anlaşması önceliklerimiz arasındadır.'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda, Türkiye ve Katar'ın Afrika gibi başka coğrafyalarda da birlikte hareket etmesi gerektiğini söylerek, ''İki ülkenin iş adamlarının başka yerlerdeki ortak adımları da önemli. Üçüncü ülkelerde ortak yatırım bekliyorum.'' dedi.

YORUMLAR 2
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki klasik starlardan değilmişde mis mis misde muş muş muş.arkadasim gözünü aç inşaat sektörunde çoğu ülkeden çok ilerideyiz ve yeni yapılan statlarimiz dünya standartlari üzerinde
    Cevapla
  • Serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yapilan klasik stadlar değil ki niye versin Türkiye ye inşaatı.Madem verecek o zaman bu klasik stadlardan daha iyisi yapılabilirdi demekki
    Cevapla