Vergi borcu sorgulama işlemleri(şifresiz): Son tarih 31 Mayıs!

Vergi borcu sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz olarak vergi borcu nasıl sorgulanır? Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) üzerinden vergi borcu nasıl sorgulanır? Detaylı bilgi haber7.com'da..

Vergi borcu sorgulama işlemleri(şifresiz): Son tarih 31 Mayıs!
Vergi borcu sorgulama işlemleri(şifresiz): Son tarih 31 Mayıs!
GİRİŞ 06.05.2016 11:54 GÜNCELLEME 06.05.2016 11:55

Vergi borcu sorgulama işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Vergi borcu işlemleri şifresiz olarak nasıl öğrenilebilir? Vergi borcu sorgulama işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden nasıl sorgulanır? Bu haberimizde vergi borcu sorgulama işlemleriyle ilgili sizleri bilgilendireceğiz. Vergi borcu sorgulama işlemleri online olarak bir kaç seçenekle mevcuttur. Vergi borcu sorgulama işlemleri için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Belediyelere ödenmesi gereken Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin birinci taksiti için süre 31 Mayıs'ta doluyor.

Çankaya Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemesi gereken mükelleflerine, son ödeme gününün 31 Mayıs 2016 tarihi olduğunu bildirdi. Belediyelere ödenen emlak ve çevre temizlik vergilerinin 2016 yılı birinci taksitlerinin son ödeme gününün 31 Mayıs olduğu duyurusu yapan Çankaya Belediyesi, vatandaşların faizle karşılaşmaması için vergilerini belirtilen tarihe kadar ödemeleri çağrısında bulundu.

ÖDEME YAPILABİLECEK YERLER

Çankaya Belediyesi vergilerini ödeyecek vatandaşlara 8 farklı noktada ödeme yapma kolaylığı sağlıyor. 31 Mayıs’a kadar tüm veznelerde ödemelerini yapabilecek olan mükellefler, hafta sonları semtlerdeki tahsilat şubelerinde, 21-22 ve 28-29 Mayıs tarihlerinde 09.00-15.00 saatleri arasında, merkezde ise 09.00-16.00 saatleri arasında ödemelerini yapabilecekler. Belediye binası Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerinde 23 Mayıs itibariyle hafta içi öğle arası da dahil akşam 18.00’e kadar hizmet verilecek. Semt tahsilat şubeleri de öğle arası açık olacak.

Çankayalılar, Halkbank, Denizbank ve Akbank şubelerinden vergilerini ödeyebilecekler.

VERGİ BORCU SORGULAMA İŞLEMLERİ ŞİFRESİZ OLARAK NASIL SORGULANIR?

Vergi borcu sorgulama işlemleri için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web adresi üzerinde oluşturmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi sayfasındaki Vergi Borcu Sorgulama sekmesi tıklanması gerekmektedir. Vergi borcu sorgulama işlemleri için daha sonra açılan ekran üzerinde bulunan ve doldurmanız istenen formu doldurmanız gerekmektedir. Form üzerinde bulunan T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı seri no; anne, baba, eş veya çocuk gibi yakınlarınızın T.C. kimlik numarası veya onun yerine annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini ilgili alanlara yazmanız gerekecektir. Daha sonra sayfa üzerinde bulunan güvenlik resmindeki kodu ilgili boşluğa yazınız. İşlemi tamamlamak için alt tarafta bulunan “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle internet sistemi üzerinden işleminizi tamamlamış olacaksınız. Açılacak olan sayfa üzerinden vergi borcu bilgilerinizi görebilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesine ulaşmak için tıklayın 

E-devlet üzerinden vergi borcu sorgulama için tıklayın 

E-Devlet üzerinden Vergi Borcu Sorguluma işlemleri nasıl yapılır?

E-devlet üzerinde Vergi Borcu Sorgulama işlemleri için haberimiz içerisindeki bağlantıyı tıklayabilirsiniz. E- devlet üzerinden vergi borcu sorgulama için öncelikle e- devlet şifrenizin olması gerekir. E-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine kimliğiniz ile gidip  2 TL karşılığında şifrenizi temin edebilirsiniz. Size kapalı zarf içerisinde verilen şifrenizle online olarak e-devlet üzerinden sunulan tüm işlemler için kullanabilirsiniz. PTT şubesinden aldığınız şifre geçici şifre olup sisteme giriş yaptığınızda değiştirmeniz gerekmektedir. Oluştuğunuz şifre size ait olup kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. E devlet Vergi Borcu Sorgulama işlemi için size verdiğimiz bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve almış olduğunuz E-Devlet şifresini yazınız açılan sayfadaki ilgili boşluklara yazınız. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan ekran üzerinde vergi borcu ile ilgili bilgilerinizi görebilirsiniz.