Bankaların dosya masrafı oyunu!

BTD Başkanı Yılmaz, bazı bankaların, dosya masrafı iadesi için doküman isteyenlere, başka bankadan para havalesi istediğini söyledi.

Bankaların dosya masrafı oyunu!
Bankaların dosya masrafı oyunu!
GİRİŞ 17.04.2016 10:24 GÜNCELLEME 17.04.2016 16:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bazı bankalar tarafından dosya masrafının iadesi için doküman talebinde bulunan müşterilerine bunu vermek için Elektronik Fon Transferi (EFT) yoluyla başka bir bankadan para havalesi istenildiğini ileri sürdü. 

Yılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, kredi kullanırken alınan dosya masrafının iadesi için bankalara giden bazı tüketicilerden kendilerine şikayetler geldiğini söyledi.

'HİZMET VERMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYORLAR'

Kimi bankaların doküman isteyen müşterilerinden para talebinde bulunduğunu iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bazı bankalar, dosya masrafı karşılığında tüketiciden aldığı haksız ücretin yargıdan dönmesi üzerine masraf dekont ücreti almak yerine, başka bir bankadan bankalarına 50-100 lira gibi bir ücretin havale edilmesini, ancak bu havaleden sonra belge verebileceğini söylemektedir. Tüketici de çaresizliğinden, kredi aldığı bankaya başka bir bankadan EFT yoluyla para göndermek zorunda kalmaktadır. Böylece bankalar, tüketiciye bir hizmet vermiş ve karşılığında bir ücret almış gibi görüntü vermektedir. Bu haksız bir uygulamadır. Bu ücretler de yargıdan döner. Daha önceki hukuksuz bir uygulamadan yeniden para kazanmaya çalışılmaktadır."

'HAKEM HEYETLERİNE GİDİN'

Ödediği dosya masrafını geri almaya çalışanlara tavsiyelerde bulunan Yılmaz, öncelikle krediçektikleri bankalardan iadeli taahhütlü ihtarname ile masraf dekontlarını istemeleri gerektiğini anlattı.

Yılmaz, şunları kaydetti:

Masraf dekontunu vermemeleri durumunda başka bankalardan göndereceğiniz paranın da iadesini isteyeceğinizi ihtarnamenizde belirtiniz ya da doğrudan hakem heyetlerine başvurunuzda, bankadan yazılı talebinize rağmen masraf dekontunu alamadığınızı yazarak hakem heyeti başkanlığı vasıtasıyla alınmasını dilekçenizde belirtiniz. Bankalar, hakem heyetlerine belge göndermek zorundadır. Herkes bilmeli ki tüketici sahipsiz ve savunmasız değildir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Alper 8 yıl önce Şikayet Et
    % tl gaspedene 8 yıl hapis cezası var ama bu dolandırıcı sahte bankalara ve vergi kaçakcılarına hiç ceza yok ki o kadar çok suçişleniyor.Yasa yapıcı bunları bilmiyor olamaz!Yasalar bu fakir halkı yolma için mi yapıldı?Bir de müslüman bir ülkeyiz diye hava atıyoruz,bu mu müslümanlık?Batılıların dinini,yaşam tarzını beğenmeyiyoruz ama bir çok konuda topuklarına bile cıkamıyoruz,yazık!
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Garanti bankasina gittim.benden 50 tl aldilar dekontumu vermek icin haram zikkim olsun.hayırlısıyla dosya ucretimi alirsam hemen hesabimi kapatacagim bu bankada.
    Cevapla
  • KOCASOLAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet sahip çıkmazsa vatandaşın hali perişan.
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    bir kanun çıkar banka müşterisi bankasından hiçbir ücret ödemeksizin istediği evraklarını alabilir şeklinde oldu bitti
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hakem heyetine gidin ne demek ya sen hukumet degilmisin cikar yasayi soydurma vatandasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle