Sözde gıda uzmanlarına yasak geliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yanlış ve ticari amaca yönelik bilgi veren sözde gıda uzmanları için harekete geçiyor.

Sözde gıda uzmanlarına yasak geliyor
Sözde gıda uzmanlarına yasak geliyor
GİRİŞ 08.04.2016 15:59 GÜNCELLEME 08.04.2016 16:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakanlık, televizyon programlarına çıkıp yanlış ve bir ticari amaca yönelik bilgi veren sözde gıda uzmanlarının önünü kesecek. Ülke genelinde başlayacak seferberlikle gıdadaki bilgi kirliliğinin önüne geçilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her gün televizyonlara çıkıp "Şunu yiyin, bunu yemeyin" diyerek vatandaşın kafasını karıştıran sözde gıda uzmanlarına geçit vermeyecek. Bakan Faruk Çelik, tüm gıda gruplarında sözde uzmanlar tarafından verilen bilgilerle ne yapacağını bilemeyen tüketiciyi korumaya yönelik bir çalışma başlatıyor. Bakanlık, özellikle televizyon programlarına çıkıp gıdalar hakkında, "zararlı, zararsız, şu hastalığa iyi geliyor" gibi açıklamalar yaparak vatandaşı yanlış yönlendirenlerin önüne geçmek için uzman bir ekip kurma karacak. Akademisyen, sektör uzmanı ve uzman kamu görevlilerinden oluşacak ekip kamu spotundan farklı olarak direkt en çok izlenen TV programlarında gıdalarla ilgili doğru bilgilendirme yapacak. Projenin ikinci aşamasında ise vatandaşı yanlış ve ticari bir amaçla yönlendirdiği belirlenen kişilere yasal yaptırımlar uygulanacak.

'SÜT İÇME' TELKİNİ

Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgilere göre bu tür yanlış yönlendirmelerden dolayı birçok anne çocuğuna 'okulda süt içme' tembihinde bulunuyor. Bakan Faruk Çelik televizyonlarda süt ve diğer doğal ürünlerin tüketimini olumsuz etkileyecek değerlendirmelerin bitkisel ve hayvansal üretimi ciddi şekilde etkilediğini ifade etmişti.

TÜKETİM YOKSA ÜRETİM DE YOK

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Tevfik Keskin, Türkiye'de süt tüketiminin AB ortalamasının altında olduğunu özellikle bu ürünle ilgili yanlış bilgilendirmeden dolayı insanların her geçen gün süt tüketimini azalttığını söyledi. "Kamuoyu mutlaka doğru bilgilendirilmeli" diyen Keskin, atılan adımı birlik olarak desteklediklerini belirterek, "Tüketim yoksa üretim de yok" dedi. Bakan Çelik, önceki gün hayvan üreticileriyle yaptığı toplantıda televizyonlarda düzenli programlar yaptırarak doğal yiyecek ve içeceklerin tüketiminin tavsiye edilmesi konusunda çalıştıkları bilgisini vermişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 10
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar
    Cevapla
  • TALHA 7 yıl önce Şikayet Et
    Diğerleri neysede Canan Karatay hoca çok kıymetli ve çok bilgili kendini kanıtlamış doğrucu ve ender kişilerden birisidir,kurunun yanında yaşı yakmayın,azcık ayıklamasını bilin uygulayın artık
    Cevapla
  • Selvi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakan bey hangi süt ama ,hangi et ama ,hangi yumurta amaaaaaa!Ticari düsünmek güzelde sagliklisini yapalim,imkansiz degil ki hem.
    Cevapla
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes duymak istediğini dinliyor. Devam devam aynen devam. Doğru söyleyen kadını dokuz köyden kovdular. Bakanlık, Tabibler birliği, İlaç Firmaları çarka el atıyor di mi
    Cevapla
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke sözde diye resmini koyduğunuz canan Karatay gibi yüzbinlerce sözde gıdacı olsaydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle