Galatasaray'dan 75 milyon dolarlık proje!

Galatasaray Kulübü'nü düzlüğe çıkarabilmek için çareler arayan başkan Dursun Özbek, çok önemli bir proje üretti.

Galatasaray'dan 75 milyon dolarlık proje!
Galatasaray'dan 75 milyon dolarlık proje!
GİRİŞ 06.04.2016 15:33 GÜNCELLEME 06.04.2016 16:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sarı kırmızılı yönetim, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan Mecidiyeköy'deki 5 yıldızlı oteli, uluslararası finans piyasalarında 'sell&least back' adı verilen 'sat ve geri kirala' sistemiyle kiralayacak.

100 milyon dolardan fazla değer biçilen otel bu sayede yılda 5 milyon dolar civarında bir ücrete kiralanacak. 15 yıl üzerinden yapılacak anlaşma sayesinde GalatasarayKulübü'nün kasasına 75 milyon dolar (214 milyon TL) para girecek. Dursun Özbek yönetimi en kısa sürede harekete geçerek 'sat ve geri kirala' yöntemi için Galatasaray Kulübü Genel Kurulu üyelerinden yetki isteyecek.

'SAT VE GERİ KİRALA' SİSTEMİ NEDİR?

Şirketlerin finansman sağlama yöntemi olarak kullandığı “sat ve geri kirala” işlemi, şirketin üzerine kayıtlı amortismana tabi malların Leasing firmasına satıldıktan sonra tekrar kiralanması işlemidir. Kiralama süresi sonunda satılan mallar tekrar kiracıya devredilmektedir. Gayrimenkul, ikinci eli değerli olabilecek makine ekipman ve iş makineleri sözleşmeye konu olabilecektir.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar borç varken ve yılda 60 milyon TL sırf faizlere ödeyen yöenetim bu oteli hangi finansma ile yaptı acaba onuda geçtim 60 milyon faiz veriyonuz otel bitti diyelim 5 milyon $ 15 milyon eder kabaca gene 45 milyon yılda faiz yazık değilmi bu projeler için geç kalınmadı mı ?
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    proje cok ama ise yarayan proje istiyoruz.
    Cevapla
  • Çile 7 yıl önce Şikayet Et
    Gs liselilerden izin cikmaz borç yap yap mülk sat olmaz...
    Cevapla